Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ankafanka

staż w szkole...i wynagrodzenia

Polecane posty

Witam, od 1 września rozpoczęłam staż w szkole, niedawno wpadłam też na jakiś artykuł o wynagrodzeniach dla początkujących nauczycieli i wyczytałam, że jeśli rozpoczyna się pracę jako nauczyciel to na wstępie otrzymuje się podwójne miesięczne wynagrodzenie, a pod koniec roku tzw. trzynastkę . Nie wiem tylko czy dotyczy to nauczycieli na pełnym etacie, czy także tych, którzy zatrudnieni są na pół etatu i w ogóle czy z tym pierwszym podwójnym wynagrodzeniem to prawda. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź bo niestety w tym temacie jestem zielona, a nie mogę znaleźć informacji na interesujący mnie temat

Gość garnek_bez_pokrywki
nie ma drugiej pensji, a trzynastkę dostaje się tylko przy całym etacie

Gość garnek_bez_pokrywki
chociaż.... z tym etatem to moze się zapędziłam... nie pamiętam czy sama dostałam, czy nie

właśnie czytam w Karcie Nauczyciela, że chyba jednak dostaje się trzynastkę wyliczoną proporcjonalnie do uzyskiwanego wynagrodzenia z połowy etatu, trzeba tylko przepracować pół roku, a ja umowę mam podpisana na cały rok... także nie wiem...

Gość garnek_bez_pokrywki
dobra, właśnie sprawdziłam historię konta dostałam, a pracowałam pół etatu tylko dostaniesz ją w 2012 do końca marca

Jeżeli praca w szkole jest Twoją pierwsza praca to należy Ci się twz zasiłek na zagospodarowanie, który wynosi własnie dwie pensje, jest on nieopodatkowany. Nie przegap, możesz go dostać TYLKO w pierwszej pracy w ciagu dwóch lat. Trzynastkę tez dostaniesz, jesli nie masz całego etatu, to jej proporcjonalna część.

dzięki :) właśnie też doczytałam, że musi być wypłacona do 31 marca :) o co w takim razie chodzi z tymi pierwszymi podwójnymi wynagrodzeniami? Czy nauczyciel mimo tego, że dopiero zaczął prace dostaje pierwsza wypłatę jakby za miesiąc jeszcze nie przepracowany? Szczerze powiedziawszy myślałam, że pierwsze wynagrodzenie dostane dopiero w październiku, jeśli pracę zaczęłam od pierwszego września, a wpłatę na konto miałam już pierwszego września

Gość łaszicza
Zapytaj w księgowości. Z tym zasiłkiem na zagospodarowanie to CHYBA też jest tak, że jak odejdziesz z pracy przed upływem tych 2óch lat, to musisz zwrócić pieniądze. Ale mówię: CHYBA.

wychodzi na to, że moja pierwsza wypłata jest właśnie tym zasiłkiem na zagospodarowanie bo odliczyłam wszystkie ubezpieczenia emerytalne, rentowe, koszty uzyskania itd. i wyszło na to, ze jest nieopodatkowane i nie wiem czy jest to wypłata czy ten zasiłek, w tytule przelewu napisane jest, ze jest to miesięczne wynagrodzenie także naprawdę nie wiem... chyba, że o ten zasiłek trzeba prosić oddzielnie, pisząc jakieś podanie? Naprawdę mało wiem na ten temat :/

Ja zostałam przyjęta na staż i umowę mam podpisana tylko na rok na pół etatu także nie wiem czy mogę ubiegać się w takim razie o ten zasiłek?

Gość 12345321232
nauczyciele mają płacone z góry tzn 1 każdego miesiąca czyli wypłatę za wrzesien dostajesz 1 września, za pazdziernik 1 pazdziernika itp ja pracuje w księgowosci w szkole. A co do tego zasiłku na zagospodarowanie się to jest on ale po uzyskaniu stopnia nauczyciela kontraktowego.