Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniczka**

Szampon wygładzający włosy-który polecacie ?

Polecane posty

Gość Moniczka**

Chciałabym wygładzić włosy, zamknąć łuskę tak żeby włosy były błyszczące.Szampon może dawać efekt lekkiego prostowania włosów. Co polecacie?

Gość wygładza to pantene a dla
lepszych efektów używam jedwab do włosów

http://www.google.pl/imgres?q=herbal+essences+ro%C5%BCowy+do+w%C5%82os%C3%B3w+farbowanych+wiza%C5%BC&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=853&tbm=isch&tbnid=svSYh1UZ3L-i1M:&imgrefurl=http://www.stylistka.pl/kosmetyki/clairol/herbal-essences-odzywka-niech-kolor-bedzie-z-toba/&docid=H7aNvQO7NKOkEM&w=253&h=600&ei=2I9jToXzG4yE-waQvLynCg&zoom=1&iact=rc&dur=238&page=1&tbnh=135&tbnw=60&start=0&ndsp=35&ved=1t:429,r:5,s:0&tx=36&ty=93 ten był znakomity tylko niestety nie moge go juz nigdzie dostać, włosy po nim były idealnie gładkie i lśniące

Gość Moniczka**
Jedwab mam i stosuję ale chciałabym wzmocnić efekt szamponem i ewentualnie dobrać odżywkę.

Gość izkkka
Odstawić szampony i odżywki z silkonami, olej kokosowy jako odżywka (2 h przed myciem albo na noc), "jedwab" (czyli tak naprawdę kupę silkonów) najwyżej na same końcówki.

Gość izkkka
Nic co by nie szkodziło włosom.

Gość UbaBuba
dziewczyny wystarczy używać kosmetyków firmy Kerastase seria pomarańczowa i włoski wygładzają się jak marzenie. Pozdrawiam.

Gość falisanna
tak, jak marzenie... pijanej małpy chyba, już prościzna z Rossmana lepiej mi robi na włosy niż kerastase

Polecam kosmetyki Timotei. Ja używam szamponu i odżywki do włosów kręconych, z tej samej serii (z dodatkiem różnych naturalnych składników pielęgnujących) jest też szampon i odżywka do włosów prostych. Nazywają się "idealnie proste", czy jakoś tak. Nigdy wcześniej, po różnych dobrych, często drogich, kosmetykach, moje włosy nie wyglądały tak dobrze. Są nawilżone, sprężyste i wygładzone.

Gość Moniczka**
Curry dziękuję za radę chyba skuszę się na ten Timotei :-) Jeszcze jakieś rady ?

Gość Moniczka**
podnoszę

Gość mnie najbardziej odpowiada
Fructis Nutrigładki 2w1, jak do tego używa się maskę to jest ekstra włosy lśniące, gładkie i miękkie

Gość czytam z ciekawością !
też szukam dobrego wygładzającego szamponu

Gość izkkka
szampony są od mycia a nie od wygładzania czy odżywiania (za krótko zostają na włosach, żeby jakieś działanie było). Od wygładzania są maski i odżywki.

Gość Moniczka**
Izzka nie do końca się zgodzę. Miałam kiedyś fajny szampon (chyba Elseve) miałam po nim cudownie miękkie i gładkie włosy. Od wygładzenia właśnie bardzo ładnie lśniły. Chcę kupić szampon a dla lepszego efektu jeszcze odżywkę.

Gość izkkka
Moniczka, pewnie w składzie był sam silikon ;)