Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19 tc24w

Ile przytylyscie do 19tyg? bo ja nic i sie martwie

Polecane posty

Gość 19 tc24w

dodam, ze mdlosci nie mialam

Gość kkkkkooolllaaa
a co na to twój lekarz?

Gość 19 tc24w
mowi ze to nic, ale i tak sie martwie bo cos mi tu nie tak

Gość zyrafka102
chyba to było ok 4 kg

Jezuu.. no zależy to od wielu czynników.. Genów, wagi wyjściowej.. Ja waże więcej więc nic nie tyje narazie. Inne marcówki mają już kilka kg na plusie bo ważą mniej. Proste..

Gość lkkjvc
do 20 tc chudłam, potem zaczęłam powolutku tyć. Od wyjściowej wagi przytyłam 67 kg. Od najniższej wagi w ciązy 11kg.

Gość ale czym Ty się martwisz
skoro z dzieckiem ok?

Gość lkkjvc
miało być 7 kg, nie 67 ;)

Gość 19 tc24w
58kg 177 cm

Gość ten wiersz
Autorko nie martw się jeszcze przybędzie. 19 tydzień to czas kiedy dzieciątko jeszcze malutkie choć.....macica jest pwiększona, znajdują się w niej wody płodowe, przyrost krwi w twoim organiźmie też się zaczął więc hmmm troszkę na pewno powinnaś była przytyć. Może waszysz się na zwykłej skalowej? Gdybyś zważyła się na elektronicznek to na pewno był by skok bo musi jakiś chociaż minimalny być.

Gość 19 tc24w
waze sie na elektronicznej i waga stoi ciagle w miejscu

Byc moze chudla i to co przyrosło na rzecz dziecka, macicy, wod to sie wyrownalo z poczatkowa waga ?

Gość 19 tc24w
wlasnie o to chodzi ze nic nie chudlam, mdlosci nie bylo, jem tak samo jak przed ciaza

58/177 to waga w normie, chociaż przy dolnej granicy, ja też zaczęłam tyć dopiero po 20 tyg, więc nie martw się, jeśli maluszek rozwija się prawidłowo, lekarz nie widzi powodów do niepokoju, to nie ma co szukać sobie powodów do zmartwień

Gość faffafafafaf
Napewno cos jest nie tak,to prawie 20tc...nie mozliwe zeby dziecko wody i macica nic nie wazylo..radze zmien lekarza.Pozdrawiam

No niby jak wszystko ok to ok. ALe z drugiej strony jak to fizycznie mozliwe? By nie przytyc nic do połowy ciązy?? Kiedy w 3 tygodniu sama macica ma rozmiar duzego grejfruta wiec iles tam gram powinna juz wazyc wiecej??

miało być w 13 tygodniu, a i wcieło mi zdanie, że juz w polowie ciazy to i sporo wod plodowych jest i masa sama dziecka wynosi juz kilkaset gram??

Ja na poczatku chudlam, bardzo. Tyć zaczęłam nieznacznie od 5-6msc a potem to pooooszło :P

ja do 19 schudłam 5 kilo, cały czas miałam mdłości i musiałam się zmuszać do jedzenia. lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić bo najważniejsze, że waga dziecka jest prawidłowa, ale zalecił mi też jeść więcej białka. od 20 zaczęłam powoli przybierać na wadze, teraz jestem w 22 i pryzbyło mi na razie 2 kg :)

Gość Autorko.....
w 19 t.c płód już troszkę waży, cycek waży, macica waży , wody płodowe ważą...więc albo wagę wywal na złom albo jesteś wybrykiem natury. Było by bardziej wiarygodne gdybyś wcześniej schudła i wyrównała ale ty piszesz że nie chudłaś więc coś tu nie gra bo gdybyś na skalowej się ważyła to wiadomo że nie ma wtedy takiej dokładności ale żeby nie drgnęła elektroniczna ani z pół kg??????????? Dziwne, moim zdaniem nie pasuje mi tu to co piszesz do rzeczywistości

Gość ale wy brednie piszecie
autorka teoretycznie chudnie, waga macicy i dziecka się podnosi, zatem waga elektoniczna wychodzi na zero. Powiem Ci ze ja do polowy ciąży przytyłam moze kilogram, w drugiej polowie 10 kg, waga coreczki 3260 g, 51 cm. Wszystko było prawidłowo. Jezeli lekarz mowi ze ok to ok. Jezeli masz wątlkliwosci zasiegnij opinii innego lekarza ale bron Boze nie słuchaj plotkar na kafeterii bo co druga to mądrzejsza:)

nie martw sie ja w28 tygodniu tez waże tyle ile w wadze wyjsciowej nie wiem dlaczego waże sie na dwoch wagach w domu i u lekarza i waga jest ta sama tez ostatnio mi sie wydawało ze powinnam przytyc bo brzuch normalnie mi rosnie dziecko sie rozwija ilosc wód prawidłowa cycyki jak narazie tez mi nie urosły ale lekarz mowi ze ejst ok to znacyz ze ejst ok i nie mam zamiaru sie martwic

Gość a jaka masz wage
wyjsciowa?