Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karol84

Zamierzam udac sie do psychologa

Polecane posty

Gość Karol84

Jak wyglada taka wizyta ?

Gość to zalezy co cie trapi wtedy
idziesz to danego specjalisy

Gość Karol84
Mam lek przed ludzmi, ktory czasami mnie przerasta, wydaje mi sie ze to ma zwiazek z moja chroniczna niesmialoscia. Od dziecinstwa sie z tym mecze, do tego wada wymowa ktora nasila sie w stresujacych sytuacjach :( Chcialbym w koncu normalnie zaczac zyc. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi.

Gość to zalezy co cie trapi wtedy
to do psychiatry wiesz, bo psycholog tu raczej nie pomoże masz agorafobię, nerwice lekowa - dostanisz leki i zobaczymy

Gość Karol84
Przyznam szczerze ze wizyta u psychiatry mnie przeraza.

Gość do Karola
jak juz bedziesz po wizycie to napisz jak bylo, tez mam podobny problem z tą fobią spoleczną, i jestem w tym samym wieku co Ty, chyba. Tyle, że ja chyba nie dojrzalam jeszcze do tej wizyty dlatego bede wdzieczna jesli napiszesz relacje z takiego spotkania. pozdrawiam.

Gość tratatatata asasasas as as a s
myślę że zależy od psychologa. czasem to są osoby zaraz po studiach co same do końca nie wiedzą co tam mają robić, z tego co wiem żeby być psychologiem nie trzeba mieć żadnych specjalnych uprawnień, jak np. lekarz, więc generalnie to wszystkiego się możesz spodziewać, ale nie zniechęcaj się po pierwszym spotkaniu, a jeśli naprawdę poczujesz że to nie to, to szukaj innego.. przynajmniej takie miałam wrażenie, mam porównanie dwóch.. a z psychiatrą też różnie może być, może się trafić rutynowiec, jak lekarz rodzinny co zapisuje ten sam antybiotyk połowie wioski.. ale mam wrażenie że psychiatra to bardziej od wypisywania leków.. a leki tylko maskują.. generalnie to myślę że pomóc sobie i tak trzeba ostatecznie samemu. mi psycholog bardzo pomógł uświadomić sobie rzeczy o sobie, to było tylko kilka rozmów i jej trafnych spostrzeżeń, a potem miesiącami odczuwałam że zmieniam się na lepsze, przypominały się te uwagi, czy historyjki edukacyjne.. choć jakiś poważnych problemów czy fobii nie miałam.. ale gdybym miała czas i pieniądze to pochodziłabym jeszcze, fajna sprawa :)