Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euzebiamała

Czy ktoś z Was żegluje?

Polecane posty

Gość euzebiamała

?

Gość 60 kilo
a juści

Gość euzebiamała
Jestem laikiem odnośnie żeglowania,więc mam parę pytań. Co trzeba wziąć na 3 dni? Wyjeżdżam w połowie września. Jaka pogoda jest odpowiednia? Przy jakiej jest to niemożliwe i co najważniejsze-czy to bezpieczne?

Gość no nie wiem o co pytasz
1-potrzebna jest umiejętność pływania-karta pływacka 2 -kapok 3 -nieprzemakalne ubranie 4 -no i jakiś sprzęt -bo chyba w balii nie popłyniesz 5-a pogoda jest najlepsza wietrzna

Gość euzebiamała
Ok,a jak to jest z pływaniem? pływa się cały dzień,a potem do portu na noc? A jak będzie deszcz?

Gość Edmundo2
Odnawiam temat:) Drodzy zeglarze! Byliscie moze na tej wyprawie z Salma Expeditions? http://www.selmaexpeditions.com/ to musi byc przepiekna przygoda, dlatego pytam, bo sie zastanawiam sam nad czyms takim:) Wyglada to swietnie, do tego te ich relacje sa tez zachecajace

Gość notenugh
o świetne! ale ciekawe czy laika tez zabiorą czy musi to być "wilk morski"? Ja śledzę ich profil i mocno kibicuję :)

Gość gość
umiejętność pływania i karta pływacka nie są potrzebne :) no ale ja mam własny jacht

Gość gość30
ja jestem wieloletnim żeglarzem więc: -umiejętność pływania wpław jest konieczna, pogoda czasem się zmienia... -kapoka nie bierzemy z domu bo go nie mamy.Kapok jest na wyposażeniu jachtu -nieprzemakalne ubranie się przyda -na Mazurach pływa się w dzień a w nocy baluje.Jak pada deszcz to się siedzi w tawernie.

Gość gość
a jak wygląda sprawa stolcowania na jachcie?

Gość name wrong
Dziekuje za cynk o Selma Expeditions - sprawdzilem ich i strona mowi sama za siebie + te filmiki na yt. MArzy mi sie taka przygoda