Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po rozum do glowy

szczesliwe zwiazki z dda

Polecane posty

Gość po rozum do glowy

czy ktos z was ma doswiadczenia w zwiazkach z dda? ciekawa jestem czy sa jakies pozytywne przyklady na tym siwecie...

Gość a wiesz ze....
nie znam innych dda oprócz mnie i nie wiem jaK TO WYGLADA U INNYCH ALE JA WIEM WIEM ZE ZAnim udało mi sie stworzyc w miare normalny udany fajny zwiazek musialam przezjsc przez piekło... nigdy wiecej!

Gość a wiesz ze....
ogolnie moge z cała pewnosci i odpowiedzialnoscia powiedziec ze zwiazek z dda jest bardzo wykanczajacy i nie wiadono jak z nimi sobie dawac rade :/ i napewno wielu moich byłych gdyby wiedzieli w co sie pakuja nigdy by sie do mnie nie zbuizyli nawet na kilometr

Gość po rozum do glowy
jak to dda cala wine bierzesz na siebie. a moze po prostu wybieralas zlych facetow, ktorzy nie potafil zrozumiec o co kaman. rozmawialas z nimi o tym ze jestes dda?

Gość po rozum do glowy
jestem dda i widze, ze popelniam wiele bledow w moim zwiazku, ale tez moj facet nie jest idealny. nie lubi rozmawiac o tym co czuje i chyba ma w doopie moje rozterki.

Gość Kleryk_
wydaje mi sie ze jezeli patrzysz przez pryzmat DDA to nic z tego nie bedzie, nawet nie probuj zwiazku. :-) Pozdrawiam

Gość _ona____
mój narzeczony też jest dda, w przyszłym rokuślub.. zastanawiam się czy warto się w to pakowac? Teściów nie będzie na ślubie...

Gość efaa2+
a jakie błędy (jako osoby z dda) popełniacie? Bo sama jestem córką alkoholika, ale nie widzę w swoim zachowaniu nic złego

Gość po rozum do glowy
Kleryk, spadaj.

Gość a wiesz ze....
"jak to dda cala wine bierzesz na siebie. a moze po prostu wybieralas zlych facetow, ktorzy nie potafil zrozumiec o co kaman. rozmawialas z nimi o tym ze jestes dda?" nie bo jak wiadomo dda maja dar wybiera nie tych których poowinny wiec zanim zaczełam byc z mezem 10000 razy sie zastanawiałam i dałam "sobie " szanse na to byc cos zbudowac. Wczesniej to byly niezbyt dobre zwiazki zle konczace sie. a jak wiadomo emocje dda choruja wiec wybieraja zle :/ ja tak wybrałam ale jak juz "zmusiłam sie" do innego wyboru nie załowałam i mam nadzieje ze moj maz na chwiole obecna równiez nie załuje...przynajmniej nic takiego nie mówi :}

Gość efaa2+
wybierają źle, tzn jak? Jakie typy wybierają?

Gość po rozum do glowy
nie nazwalabym tego moze bledami,tylko jest to pewna jakby niedojrzalosc w kontaktach z ludzmi. np. zbyt duze oczekiwania wobec partnera, do tego oczekiwania, ktorych nie wypowiadamy, tylko oczekujemy, ze druga osoba sie domysli. albo zbytnia imuplsywnosc i potem zazenowanie, ze dorosla osoba dala sie tak poniesc.zaborczosc,zazdrosc. nie umiejetnosc zdefiniowania wlasnych oczekiwan wobec drugiej osoby, przez co nasze potrzeby nie sa spelnianie. i czujemy sie nieszczesliwi...

Gość a wiesz ze....
"wybierają źle, tzn jak? Jakie typy wybierają?" nie odpowiedni dla nich...takich jak ich tatus (zazwyczaj alkoholik i rozrabiaka)... moj nie jest rozrabiaka tylko moja matka jest :/ wiec wiem ze pijaka rozrabiaka nie wybiore ale zycie ze mna z dawka mojej matki bedzie ciezkie i jest po czesci...to dla facetów o silnych nerwach :P moj niestety ma słabe serce wiec sie martwie i staram nic nie robic ... ogolnie dda ma przejebane na całeje lini po całosci... nie wazen jak wybierze i tk sie udupi

Gość po rozum do glowy
a wiesz ze... no wlasnie,jakich facetow wybieralas przed mezem, ja tez sie wypowiem.

Gość a wiesz ze....
ogolnie moj zmysł ze tak powiem intuicja mocno mnie zawodziła...widzialam dobro tam gdzie nie było i na odwrót w zwiazku z tym obrywałam niemiłosiernie dlatego nie ufam sobie swoim "uczucia" jesli chodzi o facetów a oceniam po ich czynach.

Gość po rozum do glowy
a ja wybieralam zawsze takich nad ktorymi to ja moglam panowac, bo bylam lepiej wyksztalcona, itd. bo gdy spotykam facetow,z ktorymi rzeczywiscie chcialabym byc,to wtedy zachowuje straszny dystans wierzac,ze taki dobry, uczuciowy,troskliwy facet z pewnoscia nie zainteresuje sie taka osoba jak ja,z takimi powaznymi problemami w sroduku. i zawsze przez to jestem niesczesliwa...

Gość _ona____
u mojego pije i ojciec i matka, na szczęcie wyprowadzili się, czekamy tylko aż się wymeldują. On jest dobrym człowiekiem, strasznie odpowiedzialnym. Czy mam się obawiać wejść we związek z Nim?

Gość po rozum do glowy
efaa2+,a ile masz lat? boja nie iwedzialam, ze mam problem do 30 roku zycia.. zawsze uwazalam,ze moje wybory jesli chodzi o facetow wynikaja z tego, ze lubie sie bawic i nie zalezy mi na czyms takim prawdziwym i na prawdziwej bliskosci... a teraz dojrzalam do tego, ze bardzo pragne stworzyc prawdziwy zwiazek oparty na partnerstwie i nie bardzowiem jak... wczesniej nawet nie zdawalamsobie sprawy z tego ze mam problem

Gość 20o30232
Jestem DDA, ale tworze udany związek, moje wady - to zbyt często podnoszę głos, nie cierpię alkoholu, kiedy widze durne piwo już mi gorąco... :o niepokój - gdy ktoś trzaśnie drzwiami.

Gość po rozum do glowy
_ona_ dda sa super partnerami - zawsze sa lojalni i wola dawac niz brac, takze,jesli twoj partner nie przejawia jakiejs chorobliwej zazdrosci,nie dystansuje sie bez powodu, to nie masz sie czego obawiac..

Gość a wiesz ze....
a moje "DDA" przybrało nowa postac...obojetnosc i posiadanie wszystkiego i wszystkich ( a zwłaszcza ich uczuc) w dupie :) hahha

Gość po rozum do glowy
dziewczyny, te w udanych malznstwach, czy rozmawiacie ze swoimi mezczyznami, ze jestescie dda? zastanawiam sie, czy mozna sie zdobyc na szczerosc w takiej kwestii?

Gość _ona____
No własnie gdybym nie znała rodziców Jego (a znam) w życiu nie powiedziałabym, że są alkoholikami. Moja mama ma pewne obawy puszczać mnie do mieszkania w ktorym oni mieszkali (bo sasiedzi mają juz opinie wyrobioną). Teśc siedział w wiezieniu, nieraz gonił narzeczonego z nożem po domu, ale na szczęście już się wyprowadził, z narzeczonym znamy się 9 lat, razem jestesmy od 2 lat, strasznie zabiegał o mnie i o moje uczucia - aż w końcu postanowiłam dac mu szansę. Widzę, że mu zależy na stworzeniu normalnego domu, ale nie mam już argumentów dla mojej mamy, że wiem w co się pakuję...

Gość po rozum do glowy
a wiesz ze - to moze to nie jest nowa postac dda, tylko sie ulczylas... :)

Gość po rozum do glowy
wydaje mi sie ze nie wszyscy, ktorzy pochodza z rodzin dysfunkcyjnychm musza byc dda. u mnie np nie bylo alkoholu w domu, ale moi rodzice mnie porzucili i nie interesowali sie mna i tez jestem przez to dda..

Gość ja jestem ddd
jestem DDD a nie DDA, ale zachowania chyba takie same :O wybieram facetow ktorzy mnie zostawiaja, bez zadnej przyczyny jak twierdza, mowia, ze oni sa zli i nie zasluguja na mnie :O wchodac w kazdy zwiazek boje sie na maxa, ze znowu zostane zraniona i zawsze sie tak dzieje :( jak facet nie odpisuje na smsa to szaleje :O A jestem po terapii :O

Gość po rozum do glowy
to glupie,ale we mnie wkurza mnie to,ze nie znam moich granic. jesli ktosmi mowi, ze cos jest dobre dla mnie, jestem sklonna w to uwierzyc, bo sama nie wiem czy cos jest dla mnie dobre czy nie.

Gość po rozum do glowy
na czym polega DDD?

Gość ja jestem ddd
Ty tez jestes DDD to sa dzieci z rodzin dysfunkcyjnych, gdzie nie bylo alkoholu

Gość po rozum do glowy
czy ktos z was byl na terapii, czy to pomaga? jestem teraz z chlopakiem, ale on jest piotrusiem panem,za ktorego wszystko musze robic,ktory robi mi awantury, ze go nie zbudzilam np. do pracy, nie moge tego zniesc, ale nawet nie wiem czy zasluguje nacos wiecej.