Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość student majacy wybor

pytam was lepiej wybrac jezyk rosyjski czy angielski??

Polecane posty

na studiach? dodam ze studiuje 2 kier, na tym drugim nie bede miec wyboru, mozliwy tylko angol wiec albo jeden jezyk albo dwa. Uczy/ł sie ktos z was ruska? ciezki jest do opanowania ?

i tak sie na studiach niewiele nauczysz.. ten lektorat raz w tyg to o kant d... ;p

Gość angielski i tak musisz umiec
bo to norma, a rosyjski bedzie dodatkowym atutem

taaa... mialem łacine przez pierwszy rok Nie umiem sie nawet przedstawic a studiuje na UW :D

Gość Polecam jezyk naszych
przyjacol - rosyjki, na calym swiecie mozesz sie nim porozumiewac i kto go uslyszy , bedzie mial do ciebie super szacunek !!!! Stawiam na radziecki.....hi ...hi...hi

koneserka - studiuje na dwóch wydziałach :D

Gość Polecam jezyk naszych
To naucz sie dwoch jezykow :)

na wydziale historii i dziennikarstwa a Ty? :)

koneserka - nie mogę powiedzieć bo jestem z f23 i tam też dałem ten temat... gdybym tu powiedział na jakich kierunkach to by mnie zdemaskowali :o

Gość *jupcik*
"na wydziale historii i dziennikarstwa a Ty? " :D odwiedzę cię z aparatem kulwo :D

podszyw wyzej, powiedziałem na jakich ale kierunków nie powiem choc jeden taki jak nazwa jednego z wydziałów (cała nazwa)

czips zapraszam zapraszam obije ci morde i powiem coś po rosyjsku :classic_cool:

koneserka- nawet nie wiem gdzie jest Twoj wydział :D moje na krakowskim ;P wiec nie musze jezdzic po calym miescie

powiedziałbym z jaką kur.wą miałem lacine ale boje sie demaskacji na f23 :O suka niemiłosiernie sie czepiała jesli ktos przyszedł np w koszulce z emblematem stołecznego klubu pilakrskiego L :D nie wspomianajac o zaliaczniu przedmiotu do ostatnich godzin zamkniecia usosu :D a angol bede wybieral za rok, chyba wykladowcy sa dedykowani dla kazdego przedmiotu bo nie moge u kazdego na ruska sie zarejestrowac

Gość Oj ...student majacy wybor
tu sa takie wariaty ze duzo nie podyskutujesz. Osobiscie odradzam rosyjsi, co prawda latwy jezyk z proeta i nam zrozumiala gramatyka, ale gdzie i dokad z taka znajomoscia ??? 1, to angielski, niemiecki, chiszpanski, francuski, te jezyki, sa potrzebne i jak sie podrozuje, albo chce sie nosa wychylic spoza polski. Ten wstretnay ruski mam w jednym palcu (cala edukacja w polsce) i nigdzie mi nie byl potrzebny, tyle ze ruskich potrafilam podsluchiwac, a oni mysleli ze nierozumiem.

Ale gdzie ja po 2ch humanistycznych kierunkach znajde prace za granicą? :D

właściwie gdzie ja nawet w Polsce znajdę pracę po 2 humanistycznych? :D

chciałbym pracowac w wyuczonym zawodzie, dalej w to wierze :classic_cool: Niedawno czytałem gdzies iż po jednym z moich kierunków prace w swym zawodzie ma 1 na 500 studentów :D🖐️

Gość Zagranica maja dosyc fachowcow
Prawde mowiac nie zycze nikomu probowac przebijac sie za granica. Przede wszystkim znajomosci "szkolne" jezyka nie wystarcza. Mowi sie szybko , sa rozne gwary. Ale na wczasach podrozujac , mozna sie spokojnie porozumiec. Gwarantuje ruski ipolski mozesz zapomniec. Animacje i imprezy, sa nie w ruskim, ani polskim. Pozatym , spotkalam kiedys profesora Germanistyki i wiesz , mowil gramatycznie, ale smiesznie wymawial, za wolno skladal zdania, katastrofa. Tak mi sie chcialo smiac ze ten czlowiek z tym smiesznym akcentem bedzie uczyl niemieckiego.

Fatalny polski system edukacji do tego doprowadza. Ludzie koncza filologie (w zaleznosci od jezyka) i nie potrafią sie swobodnie porozumiewac w tym jezyku :D dzis mamy rzesze magistrów bez perespektyw, oczywiscie po takim UW nie ma szans by skonczyc studia filologiczne bez dobrego opanowania jezyka Połowa polskich uczelni wyzszych powinna byc poprostu zlikwidowana bo przynosi tylko straty dla panstwa Przykład : młody czlowiek konczy jakis kier na niszowej uczelni ale ma dyplom ,magistra jak kazdy inny - pracy zadnej dla taakiego smiecia ale on ma wygórowane ambicje no bo przeciez jest magistrem i nie bedzie robic za grosze :D A KIJEM PO RYJU

Gość Dlatego trzeba wybierac
kierunki, ktore gwarantuja przyszlosc. Trzeba byc realista. U mnie sprzata mgr. Biologii i hemii, czy jakos tak, a o jej znajokosci jezyka wole sie niewypowiadac.

Gość Dlatego trzeba wybierac
mam komisa z polskiego i hemi :classic_cool: