Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justinnn

po jakim czasie od odstawienia tabl.anty. starałyście się o dziecko?

Polecane posty

Gość justinnn

odstawiłam tabletki ponad tydzień temu i zastanawiam się ile cykli odczekać i zacząć się starać? jak Wy zrobiłyście? ciężko było w ogóle zajść w ciążę? chciałabym, żeby do marca nam się udało:(

Gość kilka miesięcy
ja chcę odstawić w grudniu (odstawiłabym już, ale mam po drodze kilka służbowych wyjazdów i wolę nie mieć niespodzianek w postaci nagłego rozregulowania), a "zachodzenie" zacząć dopiero w maju-czerwcu. Ale z mojej strony to może przesadna ostrożność, ze względu na chorą tarczycę. Podobno w pierwszych miesiącach po odstawieniu jest większe prawdopodobieństwo ciąży mnogiej, więc jeśli celujesz w bliźniaki to nie czekaj :)

Gość nowa, stara...
hejka, ja planuje odstwaic plastry po 10 latach w grudniu, odczekam jeden, dwa cykle i bedziemy sie starac o dzidziusia:) tez slyszalam ze na poczatku jest latwiej o ciaze mnoga, a odczekac wytsraczy jeden cykl zeby powrocic do "normalnego" okresu. od 1 wrzesnia zaczelam juz brac kwas foliowy:) zastanawiam sie czy isc juz teraz porobic jakies badania.

Gość poiuytrlkjhgfd
w grudniu odstawiłam, od stycznia staraliśmy się, a w marcu zaciążyłam, 3 cykl, a w grudniu urodzilam syna

Gość zielona szminka
przed zajesciem w ciaze , przed odstaiweniem robilyscie juz jakies badania??

Gość justinnn
też słyszałam o tej ciąży mnogiej, ale to podobno tylko plotki, bo ciąża bliźniacza zdarza się losowo raz na 80 ciąż:) są kobiety, które nie miały w rodzinie bliźniaków, nie leczyły się hormonalnie, nie brały tabletek, a urodziły bliźniaki:) boję się trochę, bo nie celuję w bliźniaki:p mam już jedną córkę;] myślicie, że 2 cykle to nie za mało? chciałabym już być w tej ciąży i mieć to z głowy, mam przeczucie, że ciężko będzie zajść, nie wiem czemu, ale czasami tak jest, że jak się coś planuje i czegoś bardzo chce to nie wychodzi:/

Gość justinnn
czy któraś z Was zaszła w ciążę mnogą po tabletkach, ile odczekałyście cykli?

Gość nowa,stara...
u mnei to bedzie pierwsza ciaza... tez sie boje ze beda komplikacje, sporo znajomych ma problemy z zajsciem, a mnie sama wizja ciazy i porodu troche przeraza... chcialbym sie dobrze przygotowac i nastawic zobaczymy jak to pojdzie... tez wlasnie neiwiem co z badaniami czy juz teraz robic czy dopiero jak uda sie zajsc... a wy jak to widzicie?

Gość justinnn
nowa, stara, a o jakie badania Ci dokładniej chodzi? ja już mam jedno dziecko, więc powiem Ci, że dopiero na 1ej wizycie lekarz zlecił mi morfologię,badanie moczu,toksoplazmozę,grupę krwii, zrobił usg i zbadał, miałam robioną cytologię...tak poza tym ciąża była zaskoczeniem, więc nie brałam tak jak niektóre panie już w okresie starań kwasu foliowego i witamin, dopiero od 1ej wizyty, dziecko urodziło się zdrowe, z 10pkt :)

Gość moja opinia .....
po 8 miesiacach

Gość nowa,stara...
oo dokladnie o te badania mi chodzi:)) czy juz teraz czy dopiero jak sie uda zajsc, sama niewiem hehe ale kwas juz lykam:)

Gość zaczelismy sie starac od razu
po tym,jak oznajmilam mezowi,ze odstawiam tabletki.W ciaze zaszlam w 4 tygodnie po odstawieniu-to przy pierwszym dziecku,i w 6 tygodni przy drugim.Dzieci sa zdrowe jak ryby i przez kilka lat mialy tylko lekkie przeziebienia-mlodsze raz,a starsze 2 razy.

Gość a ja slyszalam od lekarki ze
najlepiej jest ponoc od razu, bo jest najlawiej zajsc ;) stad te wpadki po odstawieniulub zapomnieniu tabletki, tak slyszalam, ze zaraz po odstawieniu mozlwe sa blizniaczki ;)))

Gość betii kwak
my satramy sie juz ponad rok i nic, badan porobionych sto tysiecy i nic... zaczynam tracic sily i nadzieje

Gość justinnn
nowa, stara... w takim razie porobisz te badania dopiero jak pójdziesz na wizytę będąc w ciąży:) nie potrzeba wcześniej...jedynie możesz się udać do ginekologa zbadać się, zrobić cytologię i usg jeśli dawno nie miałaś oznajmiając mu, że chcesz zajść w ciążę i chcesz sprawdzić czy wszystko jest ok. ja jestem na bieżąco z badaniami, więc nic na razie nie robię...mam co prawda plamienia, ale chyba jajniki zaczęły mi pracować, bo 10dni nie biorę tabl.

Gość tu chyba kilka osob
nie zrozumialo tematu...autorka pyta przede wszystkim ile czasu minelo od odstawienia tabletek do zaczęcia staran, a nie do zajscia w ciaze, bo rzeczywiscie starac sie mozna miesiacami albo latami, ale odkad zaczelyscie sie starac jak odstawilyscie tabletki?

Ja odczekalam jakies 6miesiecy moze nawet wiecej, potem zaczelismy sie sterac i w pierwszym cyklu sie udalo... niedlugo planujemy drugie i tez odstawie anty w styczniu a od lipca do dziela:)

Gość tu chyba kilka osob
fajna mama, a czemu tak długo? bałaś się czegoś?

Mi lekarz powiedzial ze trzeba rok odczekac, ale wedlug mnie to bzdura, bo niby po co tak dlugo...

Gość tu chyba kilka osob
rozumiem:) ja też się trochę boję bliźniaków, ale podobno to tylko plotka...czy ktoś ma jakieś sprawdzone źródło tej informacji?

Gość a ja napisze takkkkkk
sprawdzone jak sprawdzone,bliznia znam malo, wiekszosc to raczej dziedziczone w pokoleniu, mi o ich prawdopodobienswie po odstawieniu lekarka pwedziala, ja znam osobiscie kilkoro dzieci poczetych w "bezpiecznych dniach" do 3 dni po okresie ;)

Gość viva los dj
ja odstawiłam tabletki w połowie sierpnia, a w ciąze zaszłam 5 września wg usg, to bylo rok temu. Nie mam bliźniaków, a jestem obciążona tym genetycznie, ale mam zdrowego, 3 miesięcznego synka ;) bralam tabsy 5 lat

Gość justinnn
zapraszam inne mamy, by napisały jak to u nich było:)

Gość co do badań
przed zajściem warto zrobić badania, np. tsh, cytomegalię, toxo, hiv, i jeszcze pewnie parę innych lepiej zrobić przed ciążą, tak mi lekarka powiedziała.

Gość zielona szminka
przed ciaza badania oki, ale jeszcze biorac tabletki czy juz po odstawieniu