Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowo, tanio i szybko

Jedzenie XXI wieku.

Polecane posty

Gość zdrowo, tanio i szybko

Tyle wszędzie chemii, dziadostwa w jedzeniu. Chciała bym ustrzec swoją rodzinę przed tym....wiem że całkowicie nie da się tego wyeliminować, ale choć w części. Co więc poradzicie?gdzie kupować, co jeść??

Gość yytut
nawet czytałam ostatanio że zwłoki dzisiejszych ludzi nie chcą się rozkładac, jestesmy dobrze zakonserwowaniu po prostu

Gość teeeż tak miałam
taaaaa ale ile ich można chodować. Gospodarstwa nie chcę, ewentualnie jakieś kurki..

Gość a ja z tej strony
są w twoim miescie sklepy z ekologiczną żywnością? szukac, szukac i jeszcze raz szukac. jak masz mozliwosc pojezdzic po wioskach i popytac kto moze jajka, mleko czy mieso swojskie sprzedawac... nie kupuj rzeczy przetworzonych (np sama latem kup pomidory, zrob sosy i pasteryzuj zamiast zimą kupować gotowe albo z puszki), patrz na składy produktów ktore kupujesz to szybko zobaczysz różnice w nabiale, wędlinach...

Gość a ja z tej strony
I jeszcze jedno: pogodz sie z tym, ze nie jestes w stanie calkowicie wyeliminowac konserwantow, barwnikow itp ze swojego zycia... przykro mi ale takie proby koncza sie tylko frustracją

Gość życie jest za krótkie
żeby o tym mysleć. Jakbym miała żyć 1000 lat - to pewnie chciałabym się zdrowo odżywiać, a tak... wszystko jedno. :-)

Gość zdrowo, szybko, tanio
ale rolnicy też faszerują paszami zwierzątka...

Gość zdrowo, szybko, tanio
całkowicie nie chcę wyeliminować, ale na tyle na ile to mozliwe

faszerują paszami zwierzątka hmmm a czym mają faszerować wodą????? bez przesady wiadomo że małemu dziecku nie dasz syfiastego mięsa z supermarketu ale bez jaj nie kupisz nigdzie całkowicie pozbawionego chemi jedzenia