Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kmkmkmkmkmk

co wy na to o zaistrzonych przepisach na becikowe?

Polecane posty

Gość kmkmkmkmkmk

powiedzcie mi co wy na to to jest nie normalne niektóre kobiety nawet nie wiedzą ze sa w ciąży w 10 tyg;/ i nie byli u lakarza..wgl co to za zaświadczenie ma być nigdzie nie umię znajść wzoru ... ja na szczęście od 6 tyg a od 8 tyg mam karte ciąży ... ale nie słyszałam o zaświadczeniach żadnych .mam termin na stycznia...

Gość ksdkkdjd
zawsze mozna poprosic swojego lekarza o wpisanie innej daty czyli tzw na lewo :)

Gość doinformuj sie
nie trzeba byc do 10 tyg, wystarczy być 1 raz w czasie calej ciazy :P

Gość doinformuj sie
zaświadczenie zalatwisz po porodzie np meza wyslesz do gina i ci wypisze ze ci ciąze prowadził.

Gość kmkmkmkmkmk
własnie wyczytałam nowy wymóg na interi że juz nie bedzie to co w tamtym roku i że musi kobiata mieć wypisane zaświadczenie że była od 10 tygodnia i raz na miesiąc w całej ciąży..dla mnie to jest śmieszne .. w karcie ciąży przecież są daty ile razy w miesiącu się chodziło do ginekologa i od jakiego tygodnia.. ale to jest mało ważne iż zaświadczenie będzie potrzebne do becikowego bez zaświadczenia będa odmowy... http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/361948,od_1_listopada_becikowe_tylko_z_zaswiadczeniem_lekarskim.html o to artykuł i pisze wyrażnie że bez zaświadczenia nie ma mozliwosci becikowego ..i ze nie każdy lekarz ginekolog ma takie druki to jest śmieszne i tragiczne

Gość qlkajkwssf
zaswiadczenie pobierasz razem z drukami do becikowego ja juz mam ale jeszcze go nie zabralam do lekarza zeby je wypisal poczekam do konca a nawet i po porodzie przeciez wszystko ma w karcie.

Gość kmkmkmkmkmk
tak tylko mam pytanko bo ja mam karte ciąży od 8 tyg .. teraz jestem w 17 tyg ciaży i się przeprowadziłam w czwartek idę do nowego ginekologa.... Czy zmiana lekarza nie wpływa na to ? mam w karcie ciąży raz w miesiącu że byłam nawet zdażyło mi się byc 2 razy w miesiącu.. czy nowy ginekolog wypisze mi zaświadczenie że byłam pod opieką od tego 8 tyg...

To jest stary wymóg, tylko był zawieszony na jakiś czas a teraz wrócił. Mi lekarz dął takie zaświadczenie (właściwie mężowi), sam wiedział jak to ma wyglądać... A co do tego że kobieta nie wie- jednak rzadko się zdarza żeby do 10 tc nie miała żadnych zmian z cyklem, jak jest ryzyko ciąży to powinna to sprawdzić i tyle...Ale fakt, może się zdarzyć, mimo to nie uważam tego przepisu za głupotę.

Gość kmkmkmkmkmk
tak tylko mam pytanko bo ja mam karte ciąży od 8 tyg .. teraz jestem w 17 tyg ciaży i się przeprowadziłam w czwartek idę do nowego ginekologa.... Czy zmiana lekarza nie wpływa na to ? mam w karcie ciąży raz w miesiącu że byłam nawet zdażyło mi się byc 2 razy w miesiącu.. czy nowy ginekolog wypisze mi zaświadczenie że byłam pod opieką od tego 8 tyg...

zaswiadczenie moze wypisac nawet internista na podstawie karty ciazy wiec tym bardziej inny ginekolog co do tego ze nie wiedza w 10tc owszem zdarza sie ja o 2 ciazy dowiedziałam sie w 17tc gorzej ze w naszym kraju czasem trzeba i kilka tyg czekac na wizyte u gina wiec nawet jak sie wie przed 10tc to wizyta moze wypasc np w 13tc

Gość kmkmkmkmkmk
aha to dziekuje za odpowiedż :) o to mi chodziło właśnie czy inny gin nie zrobi problemu z wypisaniem tego zaświadczenia :) i zgadzam sie bo właśnie moja znajoma wiedziała ze jest w ciązy gdzieś w 6-7 tyg ale do ginekologa dostała się po 4 tyg! i w karcie ma napisane od 11 tyg ... i boi się ze będzie miała problemy przez to jak to taki wymóg teraz wszedł.. a ja właśnie nie wiedziałam jak jest z tym zaświadczeniem czy inny lekarz moze je wypisać :)