Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamaratamara

Dziewczyny które rodziły w Kwietniu 2010 roku :)

Polecane posty

Gość tamaratamara

hej dziewczyny myślę że może znajdą sie tutaj Mamusie które w tym roku rodziły i teraz mają 17 miesięczne dzieci :) chciałabym podyskutować na ich temat i wasz :) dowiedzieć sie jak wasze maluszki się rozwijają.. wiem każde dziecko jest inne ale interesuje mnie to :)

Gość tamaratamara
Witajcie dziewczyny :) powiedzcie mi czy wasze pociechy robią siusiu do nocnika już? czy mówią już wyrażnie? co potrafią:)

rozczaruję Cię, ale mój kochany synio nocnik używa tylko jako nakrycie głowy, a z mówieniem, no cóż, mam, tata, baba, pa pa, kółko, i takie tam różne wyrazy mniej lub bardziej wyraźne powtarza, naśladuje zwierzęta i to tylko małą część, mówi bach, moje imię, a w nim zamiast s to t, swoje imię potrafi powtórzyć,

a poza tym, jest wesoły, rozrabia, ale znośnie, wchodzi i zjeżdża sam ze ślizgawki, uwielbia samochody i traktory, ma ich chyba milion wychodzą mu teraz zęby czwórki i trójka jest na wykluciu i o dziwo nie płacze, nie marudzi, a słyszałam, że to najgorsze do wyjscia zęby, jedynie co za przeproszeniem kupki przez kilka dni były takie sobie, wiadomo jakie, już sie martwiłąm, że może zatrucie, a tu bach widzę 3 czwórki wyrżnięte naraz

a Ty mas zsynia czy córkę? i co twoje dziecko "wyczynia" ciekawego?

Gość tamaratamara
ja mam córke :) własnie chce ją oduczać od pampersa ale nie wiem jak nam to wyjdzie dzisiaj dzień pierwszy :) .. a tak w sumie mówi mama tata daj nie chce baba dzidek dzidziuś.. i inne słowa chodzi ciagle z gumkami i każe zakłądać przegląda sie w lusterku jak wygląda..potrafi sie rozebrać ubrać bluzke ale spodni jeszcze nie bardzo :) sama sie bawi ..teraz ma okres ze przynosi ksiażeczki i każe czytać;d więc jej czytam :) moja ma 7 ząbków 3 na dole 2 na górze i 2 czwórki

Gość tamaratamara
up.

jestem, jestem, ale mam tyle roboty, że zerkam od czasu do czasu mój ksiażeczki to sam czyta he he ja mu też oczywiscie czytam, ale tak szybko przewraca kartki, że nie moge do końca doczytać