Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Jakie to chore-z jakiej racji bezrobotni utrzymuja zasilki?

Polecane posty

Przeciez ci ludzie sa nic nie warci - kazdy, kto nie moze znalezc pracy jest przewaznie malo inteligentny, slabo wyksztalcony i nieudolny

Gość hahahaha hihihi
masz rację debilu!

Gość odpowiem też .........
brak mi słów jak czytam takie idiotyczne wypowiedzi a co powiesz o ludziach którzy w wieku np 50 lat po 25 latach albo i z dłuższym stażem pracy zostają zwolnieni i na znalezienie nowej pracy mają szanse zerowe ?...też uważasz że są nieudolni i mało inteligentni ?

Niestety - gdyby byli cos warci, np posiadaliby uprawnienia spawacza, uprawnienia budowlane, to nie mieliby problemow z praca

Gość sexi blondiD***
-1/10

Gość odpowiem też .........
Marry Janne....czyli z tego wynika że każdy bez względu na płeć powinien w swoim życiu tak na wszelki wypadek zrobić kurs spawacza albo ukończyć budownictwo bo może się to kiedyś w życiu przydać ....bzdura kompletna każdy powinien wykonywać w życiu taki zawód jaki mu odpowiada i do którego ma predyspozycje ....ja np w życiu bym nie mogła bym być lekarzem bo nie mam predyspozycji za miękka jestem i wiem że każdy przypadek traktowałabym zbyt osobiście a przecież nie szkodziłoby skończyć medycyny przecież to taki elitarny zawód prawda ?

Mylisz sie - ja uwazam, ze kazdy powinien ponosic za siebie odpowiedzialnosc - zasilki ograniczylabym do minimum (tylko dla ludzi niepelnosprawnych, chorych). Reszta powinna sobie radzic sama

Gość a ile Ty masz lat Mary
?

Gość jasiekkkkkkkkkkkkk
mało wiesz o zyciu... -10/10.

Wiem wystarczajaco duzo - nie chce placic wysokich podatkow, z ktorych utrzymuje sie ludzi leniwych, kombinujacych cale zycie

Gość wczorajszy
a ja uwazam, ze zosilki nie powinny byc od tak rozdawane. Osoby, ktore przepracowaly iles tam lat i maja do niego prawo ok. Ale totalne nieroby, patologiczne rodziny, ktore utrzymuja sie z zasilkow, rodzinnego, zapomog, celowek to dopiero przesada. Nic nie robia i wyciagaja rece po kase i jedzenie zamiast wziac sie do uczciwej pracy.

ja pierdole, kobieto, przeciez to sa tak smieszne zapomogi,ze w dupe mozna sobie to wsadzic, wiec przestan sie tutaj wyrywac przed szerego i wyluzuj, na takim zasiłku zdechłabys z głodu, wiec juz odpusc tym ktorzy to pobieraja, wierz mi ze to nie są zadne kokosy,a ludziom bezrobotnym pozwól chociaz życ na granicy ubóstwa i sie nie pluj tak.

Gość aguśka;)
moim zdaniem kazdy bezrobotny ktory chce pobierac zasiłek powinien jakoś na to zapracować ! niech zamiatają ulice odśnieżają dbają o czystość dlaczego oni dostają te pieniądze za darmo podczas gdy inni na taką kwotę muszą sobie ciężko zapracować kosztem utraconego czasu z rodziną.

Gość aguśka;)
co innego jeśli komuś podwinęła się noga , został zwolniony z pracy to ok przez jakiś czas jak najbardziej powinien dostawać świadczenie ale jeśli ktoś tak sobie ustawia życie aby w ogóle nie pracować a tylko ciągnąć od państwa, ludzie ! to są nasze pieniądze!

Gość jasiekkkkkkkkkkkkk
To nie placenie na bezrobotnych jest chore, a wysokie place urzedników, posłów itp. Dlaczego tusk nie obnizy tych chorych zarobków o połowe?? Zeby bezrobotny dostał te marne grosze zasiłku musi przynjmniej rok przepracować, wiec ci ludzie tego nie dostają za nic, a taki poseł co robi? Życie coraz droższe, zarobki stoją w miejscu, nowych miejsc pracy brak- oni nie robią NIC żeby nam zyło sie lepiej- ja takich leni jak oni nie chce utrzymywac!!!!!!!!!!!!!

Gość wystrachana
aguśka, bardzo rozsądne. wtedy patologia może by sie wreszcie wzięła do roboty bo wiedzieliby że na ładne oczy kasy n ie dostaną tylko trzeba na nią zarobić- np. właśnie zamaitanie ulic, myciem klatek schodowych itd. co by nie gadać prawda jest taka że rozdawnictwo demoralizuje bo po co pracować jak coś jest darmo? nie raz słyszałam od ludzi że po co iść do roboty skoro zarobię rapten 200zł więcej niż na zasiłku czy jakiejś tam innej zapomodze. niektórym ludziom się nie opłaca wtedy ( w ich rozumieniu) bo z bida przeżyją z miesiaca na miesiąc, takie życie im odpowiada.

Gość aguśka;)
do Mgła nad doliną... śmieszna zapomogi? znam jedną panią która otrzymuje zasiłek z tytułu bezrobocia, kolejne pieniążki dla matki "samotnie wychowującej dziecko" to nic że ojciec dziecka mieszka razem z nią i nie najgorzej zarabia, nikt tego nie sprawdza ale ślubu nie mają więc dla państwa matka wychowuje samotnie. Tak więc mieszkają we trójkę w mieszkaniu które oczywiście dostali od państwa co miesiąc owa Pani jeździ z rachunkami do Gminy rzuca im rachunki i mówi że mają zapłacić bo ona nie ma z czego w końcu nie pracuje ! Więc gmina płaci bo przecież jest małe dziecko którego nie można pozbawić wody, prądu i ciepłego mieszkania. Do pracy się pani nie pali bo przecież po co skoro dziecko można podrzucić rodzicom i imprezować . a my na to płacimy i wcale nie sądze że ta pani otrzymuje "śmieszna zapomogi"

Taa faktycznie, 500 zł/m-c przez 3m-ce lub 6 m-cy to naprawdę zajebista kasa :o Weź się dziewczyno zastanów.

Gość wystrachana
Janusz Korwin Mikke zawsze mówi ze to nie chodzi o to , że daliśmy temu człowiekowi 500zł. to nie o te 500 zł chodzi- chodzi o to że go zdemoralizowaliśmy bo pokazaliśmy że można dostać pieniądze za nic, nie pracując na nie. i ja się z tym zgadzam.

Gość slabe prowo, naprawde slabe
-28/10

Gość jasiekkkkkkkkkkkkk
kolejne pieniążki dla matki "samotnie wychowującej dziecko" to nic że ojciec dziecka mieszka razem z nią i nie najgorzej zarabia, nikt tego nie sprawdza ale ślubu nie mają więc dla państwa matka wychowuje samotnie -------------------------------------------- to akurat popieram, skoro panstwo oszukuje nas dlaczego mamy byc fair w stosunku do panstwa? jesli Jest mozliwosc trzeba wyciagac kase skad sie da! Im nie szkoda brac 9 tys wypłaty netto za NIC!

Gość mhujjh
chcialam cie tylko tepa palo uswiadomic ze zasilek dostaje sie przez 6 mcy (w wyjatkowych sytuacjach przez 1 rok)

Gość mhujjh
i trzeba na niego zapracowac

Gość hahaahaha
pedałuj rowerem,pedałuj :classic_cool:

Gość marry jannneee
jestes idiota, ktory nie ma pojecia o niczym zupelnie, w zwiazku z tym nie zamierzam nawet z toba dyskutowac. Jelop zwyczajny pospolity z ciebie. Tu nie chodzi o bezrobotnych tylko o twoj zakuty zawszont leb.

Gość utrzymują zasiłki? co ty
pierdolisz kretynko? :o Myślisz że ktoś utrzyma się za 500zl? :o Tacy ludzie pracują później na czarno, żeby mieć z czego żyć w ogóle. Sama sprobuj sie utrzymać za 500zl

Gość bezrobotny_@#
hehe ja jestem bezrobotny i biore zasiłek mieszkam w domu i mi sie ogólnie powodzi bo pracuje na budowie w niemczech na czarno, a tacy frajerzy jak wy dają mi jeszcze zasiłeczek 6 stówek i ubezpieczenie, teraz myśle, że wyłudze jakąś dotację na fikcyjną działalność z 19 tysięcy może mi sie uda poprowadze ją rok i zamkne, a sprzęt sprzedam i dalej będe bezrobotny, dodam, żę moja żona też tak robi i opiekuje sie dziećmi w niemczech. Także powodzenia frajerzy.

Gość grosz do grosza
Przyznam, że nie czytałam wszystkiego, bo nie chce mi się, ale też mogę coś napisać na ten temat. Mieszkam w takim województwie, gdzie jest mnóstwo ludzi bezrobotnych i bez najmniejszej chęci pójścia do pracy!!! Mój mąż ma własny interes i mimo, że w okolicy jest wielu mężczyzn bez pracy, kiedy potrzebuje kogoś do pomocy ( za całkiem niezłe pieniądze), niestety nie ma chętnych. Bo po co ktoś ma pracować, jak całkiem za darmo dostanie około 600zł od państwa, nie licząc wszystkich dodatków (mieszkaniowych itp.) i darmowej żywności w masowych ilościach! Wiem co piszę, bo znam ludzi, którzy takową żywność od gminy dostają. I tak np., ośmioosobowa rodzina dostaje dwa razy w miesiącu 5 litrów mleka na osobę, pięć paczek ciastek na osobę, pięć kg mąki na osobę, pięć paczek makaronu na osobę itp. Przeliczając to na jednorazowy datek dostają jednego dnia 40 litrów mleka, 40 paczek ciastek itp, itd... Normalne? Nie! A jednak tak jest! Uwierzcie!