Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co zrobic?

Zgubilem portfel z dokumentami! Nie wiec co robic?

Polecane posty

Gość co zrobic?

Książeczka wojskowa Dowód osobisty i śmieszne pieniądze w tym portfelu bo było 15 zlotych Co teraz? robiłem zakupy i włożyłem portfel do siatki z zakupami jak wrócilem do domu to zobaczyłem że siatka się urwała i pewnie wtedy ten portfel wyleciał, pytałem w sklepach czy przypadkiem nie zgubiłem portfela(jeden z tych sklepów byl zamknięty), chodziłem i szukałem tą ścieżką którą dokładnie szedłem, co teraz powinnem zrobic? na policje chyba nie wypada z tym isc? Od razu uprzedze kolejne pytanie to mala miejscowsc, gdzie kazdy kazdego zna. Teraz pozostalo mi liczyc jedynie na to ze ktos ten portfel znajdzie i mi go zwroci, ew. jesli zostawilem w jednym z tych sklepow ktory byl zamkniety. Poradźcie mi coś? Isc z czymś takim na policję, przecież od razu usłyszę pewnie że to moja wina.

Gość co zrobic?
I przyjma zgloszenie? Nawet w takiej sytuacji w ktorej sam jestem sobie winien a co jesli w poniedzialek okaze sie ze ten portfel zostal w sklepie ktory byl juz zamkniety?

Gość natychmiast idź na policję
jeżeli zgubiłeś dokumenty,ktoś może narobic długów na twój dowód np.zakupy na raty,i będziesz to spłacał,musisz miec jakiś papier który potwierdzi że zgubiłeś dokumenty

Gość cmadc,k\
do poniedziałku to już ktoś może wziąć kredyt na twój dowód

Gość co zrobic?
Zglosilem juz to, moze do poniedzialku sie znajdzie portfel, mam taka nadzieje.

Gość co zrobic?
Teraz czeka mnie wyrabianie nowych dokumentów? :(

Gość bardzo wątpliwe byś znalazł
portfel i nie wiadomo czy ktoś ci zwróci teraz dokumenty :(

Gość co zrobic?
A jest szansa ze zwroci mi ktos chociaz dokumenty? pomijam to 15 zlotych :(

Gość facet84w
ja zgubilem portfel jak wyskakiwałem z żaglówki na pomost.Po kilku godzinach się zorientowałem.Wróciłem tam i leżał,aż dziwne że go nikt nie zauważył bo dużo ludzi się kręciło. Zgłoś zgubę jak najszybciej na psy

Gość co zrobic?
Zrobilem juz to ale nawet zadnego zaswiadczenia nie dostalem i teraz nie wiem co bedzie, pol biedy te 15 zlotych i ten portfel ktory jest wart 5 zlotych, chodzi o dokumenty.

Gość co zrobic?
Tylko nawet jak sobie wyrobie te nowe dokumenty to tamta osoba bedzie miala moj dowod osobisty, legitymacje wojskowa i co ja wtedy zrobie? w kazdej chwili ta osoba moze sie pode mnie podszyc i ile kosztuje wyrobienie nowych dokumentow

Gość nie.pieniaj
co robić w razie zguby portfela ? Przede wszystkim nie wpadać w panikę tylko trzeźwo pomyśleć. Przekalkulować gdzie i o której się było, szukać , wywiesić oczywiście ulotki, na internecie. A ze strony technicznej takie rzeczy robić ebroker.pl/centrum-wiedzy/porady/10/dowiedz-sie-co-zrobic-gdy-zgubisz-portfel,2427#utm ja też raz zgubiłem portfel, ale na szczęście , w tym wszystkim, ktoś mi go oddał :)

Gość vhfuvugugg
Modlitwa do sw. Antoniegio Naprawdę działa, to nie jest żaden zabobon Warto miec takiego sprzymieżeca jak swiety Jezeli zaufasz otrzymasz więcej niż prosisz

Gość gość
Mam nadzieję że sie odnalazl, w moim przypadku jest jescze gorzej, wczoraj razem ze znajomymi poszlismy do klubu poszedlem z kolegą do baru wypilismy po drinku, póżniej portfela już nie używałem a rano budząc się okazało sie,że go niema. Nie byłem pijany nic z tych rzeczy,nie wiem co sie stalo i kiedy ale wiem ze to napewno w klubie a najlepsze jest to ze tam bylo 1000zl i bardzo ważne dokumenty. Niektórzy pomyślą czemu taką sumę miałem przy sobie. Poprostu kolega oddał pożyczke tego samego dnia przed klubem i stało sie, narazie czekam ale wątpie zeby w naszym kraju byli jeszcze pożadni ludzie.

Gość Lamuswhoy
Zioooom, też zgubiłem, miałem tam stówkę. Poszedłem na policist, i do urzędu zawiadomić że nimam dowodu. Ziom dobrze prawi - módlmy się do świętego Antoniego. Bo co zaszkodzi? hehe :p

Gość gość
Do banku też należałoby iść i zablokować karty, powiadomić ich o tym, że ktoś niepowołany może wyciągnąć pieniądze z nich. Nikt się pod Ciebie nie podszyje, skoro poszedłeś na policję. W tym momencie tamte dokumenty są nieważne. Te, które teraz wyrobisz będą ważne.

Gość szczyka mie w uchu
wyjdz nago na ulice wszystkie gazety o tobie napisza i znalazca bedzie wiedzial ze to twoj :classic_cool: