Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecie cos na ten temat???

Czy przysluguje mi "rabat" na dzieci?

Polecane posty

Na "Ogólnym" mam jeden odzew tylko wiec pissze w dziale mamusiek Mam trojaczki niespelna 3 letnie.Od wiosny idąc do przedszkola panstowego. Zapoznalam sie z cennikiem przedszkoli po nowelizacji i wychodzi na jedno dziecko tak ok 290-310 zl tam gdzie mam zamiar zapisac zwązki z tym czy mialabym znizke jakąs na troje dzieci ?czy jest jaka ogolno panstowa ustawa ze im wiecej dzieci/rodzenstawa mam na mysli w przedszkolu tym są jakies znizki dajmy potencjalnie 20 % rabatu czy kazde dziecko jest osobno liczone i nie ma zadnych ulg cenowych?A moze kazde przedszkole -podkreslam panstwowe -robi tak jak im sie podoba ,choć uwazam ze w panstwowych przedszk.powina byc jedna taka sama procedura bez zadnych swoich wymyslow i fanaberii dot.platnosci czy są ulgi cenowe na kilkoro dzieci czy nie

Zapytaj bezpośrednio w przedszkolu. Przedszkole może i jest państwowe, ale mogą mieć własne ustalenia. Nie ma ustawy nakazującej udzielania "rabatu" trojaczkom.

ojeejaa a czy ja pisze ttylko o trojaczkach? przeczytaj dokladnie tekst, pisze ogolnie o rodzenstwie w przedszkolu , nie tylko znizki dla trojaczek i nikogo pozatym jak ty wywnioskowalas to

Gość Kaafa
Zadzwoń do kilku przdszkili i zapytaj, moZe w niektórych maja zniżkę jakaś... Moja koleżanka ma blizniaki, chodzą do państwowego i żadnej zniżki nie ma

Gość Kaafa
Albo zadzon do jakiegoś urzędu i zapytaj o zniżki dka rodzin wielodzietnych

900 zl co miesiąc mnie przeraza , myslalam ze tak z ulgą czy znizka bede miec ok 800 ,ale nie całą sume licząc kazde osobno :o

Gość myszzzzaaaa
U nas w przedszkola za dwoje dzieci płaci się normalnie, a za trzecie jest jakaś zniżka, ale jaka to nie wiem.

Gość ja mam znizke za 2 dzieci
moje chodza do panstwego, po reformie za jedno dziecko wychodzi 300 zl rowne , i powinanm placic za dwoje 600 zl , ale place 500 zl, te 100 zł mam odciete na moją korzysc .Jedna chodzi do 4 latkow a drugi do 5 latkow wiec ja mam znizke akurat w panstwoym za dwojke

Gość a kto ci kazal miec troje dzie
To kto ci kazal posiadac troje dzieci???? moglas na jednym zaprzestac jak wiedzialas ze nie stac cie na trójke , wiec po co tyle sobie robilas???

We Wrocławiu w państwowym przedszkolu jeśli dzieci jest 3 (obojętnie w jakim wieku) nie płaci się opłaty stałej.

No widzisz...abra kadabraa becc ...tak to u mnie wyglądało :) :) taka ze mnie nieodpowiedzialna ze az 3 wywalilam a ten paskudny swiat :) Takk sczzerze, to bylismy z mezem przygotowani finansowo, mieszkaniowo,fizycznie i emocjonalnie maximum na jedno dziecko , i nie bylo w planach zadnych dzieci pozatym jednym.Na styk mielismy pieniadze do przeznaczenia na jednego potomka, a ze wyszlo az 3 co sie dowiedzialam dopiero pod koniec ciązy no to co robic..zakasac rękawy i brac sie do roboty ,wszystko do gory nogami sie wywaliło

zwolnienie jest na wniosek rodzica, czyli musisz złożyć u dyrektora przedszkola podanie o zwolnienie z opłat do którego trzeba dołączyć ksero aktów urodzenia.

a moze zapomoga socjalna cos dofinansowuje w tej kwesti????? wiecie cos na ten temat??nasze oficjalne miesieczne dochody są ponizej przecietnej niestety :o maż jedynie "na lewo" tam dorabia aby wyjsc na prostą, ale oficjalnie formalnie (bez tych "dodatkowych fuch") przedstawiając nasze dochody to nisko stoimy

Gość a ja.....
a masz rodzinne?>

nie mam zadnej zapomogi z panstwa

Gość a ja.....
a dlaczego nie składałas, jeśli się łapiesz?

poniewaz niestety w naszym domu są zameldowani jeszcze męża rodzice i jego siotra a tak naprawde nikt z nami nie mieszka , oni nie chca sie wymeldowac bo to ich dom wlasnosciowy i wychodzi na to ze korzystamy z renty i emerytury meza rodzicow (mają wysoką)choc tak nie jest, i niestety przeliczając koszt na jedną osobe wraz z dochodami tesciow i szwagierki wychodzi standardowa kwota na jedną osobe. ...ale jak pisalam mieszkamy bez tesciow ani szwagierki,a oni nie chca sie wymeldowac i prze to zadnej zapomogi nie mamy niestety

Gość matka,zona i koffanka
a to po co ci az 3 dzieci jesli cie niestac na nie???

Gość trzeba myslec najpierw
to skoro ledwo wyrabiasz sie finansowo wiec dlaczego tyle dzieci sobie narobiliscie??

Gość D.BillI
jesu - laska ma trojaczki - czyli trójkę dzieci za jednym strzałem - urodzonych tego samego dnia! jak nie umiesz czytac to wracaj do szkoły, a nie przesiaduj na kafe

Gość sa znizki ,owszem
ja apierdolee miec trojaczki i to trzy latki to zajebac sie moizna, ja mam jedną juz prawie 4 latke i fiola dostaje z jedną a co dopiero z trzema.Chociaz grzeczne są??? W odpowiedzi na pytanie, moja kuzynka ma 3 dzieic w roznym wieku ale w tym samym przedszkolu i ma duzo znizki na nie, wiec nie placi za kazde z osobno ale ma znizke chyba 40% az calej sumy

no wiadomo przy trojce malych dzieci 3 razy wiecej roboty , 3 razy ubrac nakarmic, wykapac, itd..chcociaz juz sie same ubieraja Czy grzeczne? dwie dziewcznynki bardzo grzeczne spokojne, niemsiale,ciche, zajma sie same soba, jak posadzisz tak 2 godz. beda siedziec bez ruszania sie, a jedna z nich rozrabia za wszystkie , taki hadehadowiec sie smiejemy

Gość fsfsfscscsc
nie powinnas mied zadnych znizek, co mnie obchodzi ze 3 dzieicakow sobie narobilas?

up

a nie możesz poprosić teściów i bratowa żeby napisali ci pismo że nie mieszkają pod tym adresem i nie tworzycie wspólnego gospodarstwa domowego? Wiem że tak można bo to samo pisałam mojej mamie wtedy będzie łatwiej o jakąś pomoc z państwa czy na przedszkole

Gość ncnncncc
nie ma zadnego rabatu

Gość też tak mammmmmm
za pierwsze płacisz normalnie za drugie pół ceny a za trzecie nic tylko wyżywienie wiem bo sama tak mam :)

Gość do ciebie kretyneczko
po co pisalas na ogolnym idiotko?!!!!!

Gość mama bliźniąt78
co do rodzinnego, to u mnie w domu jest zameldowanych 10 osób ale nikt tego nie liczy do rodzinnego bo prowadzimy osobne gospodarstwa domowe, jak jeszcze studiował M to też miał stypendium i musiał tylko napisać pismo i podbić w naszym przypadku u sołtysa bo mieszkamy na wsi i tyle