Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwuska99

NERWICA i starszne problemy z pamięcią

Polecane posty

Gość nerwuska99

Mam pytanie czy to normalne ze mam tak straszne poroblemy z pamięcią? Nie pamiętam czasami czy łykałam tabletkę, pod prysznicem sie czasami zatanawiam czy juz sie mydliłam. W pracy zapisuje sobie dosłownie wszytsko bo za chwile nie pamietam co kto do mnie mówił. Jednym słowem jakis koszmar:-(

Gość nerwuska99
Coraz bardziej mi to utrudnia funkcjonowanie szczegolnie w pracy:-( Nieraz jestem zażenowana gdy ktos mi zwraca uwagę ze mi cos mówił a ja wtedy szukam tego w pamięci i albo juz sobie nie rpzypomne albo przypomnę po jakims czasie ze rzeczyiwscie to mówił:-(

Gość nerwuska99
W pracy mam milion zapisanych karteczek. gdy tylko ktos dzwoni to odrazu mam w pogotowniu dlugopis i kartke zeby zapisac co mowi:-(

Gość nerwuska99
Zapominam dni tygodnia. Jeszcze by bylo to zrozumiale gdybym nie pracowala ale ja rpacuje wiec z dniami tygodnia nie powinnam miec problemów

Gość jak miałam depresje
tez miałam problemy z pamiecią..

Gość nerwuska99
A mineły Ci te problemy z pamięcią podczas leczenia? Ja biore od 2 miesiecy Cital ale nie widac poprawy

Gość sygnatura
hmm nie wiem co jest powodem, ale współczuje Ci :( może udaj się do lekarza, ile masz lat?

Gość nerwuska99
sygnatura Ja sie lecze , łykam od 2 miesiecy lek na nerwice ale to nie mija

Gość sygnatura
to może rzeczywiście związane ze stresem , postaraj się nie denerwować, panować nad sobą, położyć się w ciągu dnia i odprężyć :)

Gość nerwuska99
sygnatura Łatwo się mówi trudniej wykonać:-( Nerwica to straszna choroba, stresujesz się całymi dniami. Stres powoli wykańcza organizm i wtedy juz musisz sięgnać po leki. Poza tym nerwica wiaże się z depresją a więc ten lek ktory łykam jest i na naerwice i na depresje

Gość nerwuska99
Od tej choroby zmienił mi się też wyraz twarzy. Wyglądam tak jakbym miała kogoś zabić:-(

Gość Pani Kitsune
A jak tam Twoje wyniki odnośnie magnezu z organizmie ? Nawet, jeśli są dobre to może łykaj sobie jedną tabletkę dziennie ? Magnez dużo pomaga jeśli chodzi o nerwicę i pamięć. Spróbuj.

Gość jak miałam depresje
tak, w większości mi minęły. brałam velafax czy jakoś tak.. przez jakiś czas brałam tez tabletki z miłorząbu japońskiego ( bez recepty) one są właśnie na pamięć i jeszcze jakiiś lek od neurologa ale nie pamiętam co to było. No i magnez trzeba jeść

Gość 45cz432
hej. A czym to się objawia, ta nerwica. Człowiek jest nerwowy, wszystko doprowadza go do szału? Mnie też się zdarza zapomnieć, i tak jak Ty się zastanawiam np. czy już umyłam głowę czy dopiero ją zmoczyłam. Ale zdarza mi się to bardzo rzadko. Jestem poddenerwowana, mam dość wszystkiego i nic mi się nie chce i wszystko mnie wkurza. Czy to nie są początki tej choroby czy zwykłe roztargnienie????

Gość 45cz432
ok. doczytałam trochę. Ale z tym magnezem to przesada. Wygląda na to że to złoty środek. Magnez na wszystko. Naprawdę tak działa bo gdzie nie pójdę do lekarza to magnez pani zapisze, magnez magnez i magnez a ja go biore już długo i jakieś poprawy nie widzę.

Gość nerwuska99
Magnez łykałam ale to nic nie pomaga. Czym sie objawia nerwica? -stres non stop -unikanie ludzi -czerwienienie -niska samoocena -drżenie rąk -lęki -bezsennosc -smutek

Gość nerwuska99
no i stałam się opryskliwa, całymi dniami siedzę w swoim pokoju

Gość 45cz432
no fajnie. Czym sie objawia nerwica? -stres non stop -unikanie ludzi -czerwienienie -niska samoocena -drżenie rąk -lęki -bezsennosc -smutek nie wiem czy stres non stop ale trochę tak. ludzi też unikam, ale zawsze tak było. czerwienie się też ale też od zawsze a mam 28 lat. niska samoocena chyba tak na połowie, ale róznie w różnych sytuacjach ręce mi nie drżą lęki też mam bezsennosć właśnie że nie-moge cały dzień smutek tak, raczej tak. Czy to nerwica?

Gość nerwuska99
Wierz mi ze jak masz nerwice to to wiesz. Wiesz poprostu ze coś z toba jest nie tak. Idziesz do lekarza bo już nie dajesz rady funkcjonować. Nie weim czy u ciebie to nerwica, nie ejstem lekarzem. Wiem ze ja co do tego ze mam nerwice nie mam żadnej wątpliwosci

Gość 45cz432
byłam u lekarza a nawet lekarzy. Ale oni gówno wiedzą. Pytają się na dzien dobry czy biore magnez!!!! No to ja wiem, że trzeba brać magnez i go biorę i lekarz mi nie potrzebny do tego. Wyniki są ok. I tylko ich stwierdzenie że jestem za młoda i nic mi nie powinno być. To wiesz ręce opadają. To ze jestem młoda i powinnam tryskac energią to ja wiem ale tak nie jest i szukam pomocy u nich a oni mi z magnezem wyjeżdzają. Tak samo lekarz pierwszego kontaktu, jak i neurolodzy.

Gość kama 22
Od paru lat biorę na pamięć - Lucetam 1200, przepisuje mi lekarz, biorą też studenci aby usprawnić swoją pamięć, w ulutce przeczytasz. A lekarzy masz do niczego, jak można pozwolić Ci na taką mękę, łatwo powiedzieć abyś panowała nad nerwicą , ale tak się nie da, nieraz trzeba wspomóc się farmakologicznie, bierz też suplementy diety, w aptece poproś o poradę. Powodzenia , bedzie dobrze, a po suplement diety już pędż. Może to być lecytyna lub z innym komponentem.

Gość kama 22
Z serii Aktiv- Dla Mózgu, też dobrze działa bez recepty.

Gość nerwuska99
kama w takim razie wyprobuję te tabletki.Muszę coś zrobić bo jak nie to stracę w końcu pracę. Poza tym czuję się tak beznadziejnie rpzez to ze sie strasznie dołuję i wpadam w jeszcze większe kompleksy. dzieki za radę kama

Gość nerwuska99
a czy te lekarstwa sa bez recepty?? i czy ja w moim wieku moge je brac czy to typowo dla ludzi starszych?

Gość nerwuska99
Troche sie tez niepokoję czy te pogorszenie pamięci to już tak na stałe? Czy to sa zmiany nieodwracalne?

Gość Pat24
powiem tak nerwica wcale nie jest wywołana zdenerwowaniem czy stresem wszystkie nasze emocje maja na to wpływ na pewnym etapie atak nerwicy może nas dopaść nie zależnie czy jesteśmy szczęśliwi zdenerwowani czy też smutni osobiście zmagam się z nerwica już 4 lata to straszna choroba ale trzeba dojść do siebie w końcu a z wizytą u lekarza i sięgnięciu po leki radze nie zwlekać ponieważ objawy z czasem się tylko nasilają ja próbowałem się z tym sam uporać męczyłem się 3 lata i zdecydowałem się dopiero na wizytę u psychiatry i psychologa (same leki nic nie dadzą musi to być poparte terapią) i żałuje że od razu nie wybrałem się do specjalistów bo bym już miał spokój a problemy z pamięcią przy tej chorobie to rzecz normalna np w 1 sekundzie wiem ze mam coś zrobić a w 2 sekundzie na chwile zapomnę co

ojejku przy takich problemach to nie ma co nigdy zwlekac tlyko od razu do specjalisty! im szybceij tym lepiej! zawsze szybsza reakcja daje duzo wieksze badz nawet nieco mniejsze ale zawsze wieksze szanse na wyleczenie!! wystarczy poczytac: http://www.zdrowie.e-zdrowie.info/utrata-pamieci-przyczyny-objawy-leczenie-428.html jakie klopoty wiaza sie problemami i utrata pamieci :/ nie chcialabym zeby mnie cos takiego spotkalo :( balabym sie :(

Gość graża11
Ale chodzisz oczywiście do jakiegoś psychologa lub nawet psychiatry? Bo skoro jest to związane z nerwicą, no to powinnaś leczyć. Ja jak miałam nerwicę, to też zdarzały mi się takie problemy z pamięcią krótkotrwałą. Tak już ponoć bywa. Ale leczyłam się prywatnie, w Pracowni Psychorozwoju w Warszawie, u psychiatry, brałam różne leki, no i wszystko przeszło po jakimś czasie. Na razie nie mam nawrotów, chociaż cały czas się kontroluję. Aczkolwiek u mnie nikt alzheimera nie podejrzewał, więc nie wiem, jak to jest z taką diagnozą.

Gość Maria44
Kiedyś bardzo się męczyłem i pod koniec dnia kompletnie brakowało mi sił, lecz sen nie dawał wystarczającego odpoczynku, więc nie byłem w stanie się wysypiać. Napięcie nerwowe prowadziło do bezsenności, co było błędnym kołem. Dopiero zakup IQooster przywrócił porządek. Teraz, dzięki lepszej koncentracji jestem w stanie zrobić więcej, lepiej się wysypiam, a nawet bóle głowy zniknęły.

Gość kolarovv
Generalnie trzeba sobie zdać sprawę, że brak snu, alkohol i przede wszystkim nikotyna zdecydowanie negatywnie wpływają na nasza pamięć polecam to ograniczyć, a zauważycie poprawę. Do tego fajnie czytać artykuły takie jak https://www.grinday.com/pl/blogs/60_Co-wp%C5%82ywa-niekorzystnie-na-pami%C4%99%C4%87.html gdzie opisane jest to jeszcze lepiej, moze warto pomyslec o jakichs suplementach ?