Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamara344

Pracuje w urzedzie pracy i wkurzyla mnie dziewczyna ktora jest zarejestrowana

Polecane posty

Gość tamara344

Pracuje w urzedzie pracy i wkurzyla mnie dziewczyna ktora jest zarejestrowana Wczoraj Zaproponowalam jej trzy oferty pracy - jedna na produkcji w Alphie - druga praca sprzataczki - a trzecia praca to praca kucharz malej gastronomii Dziewczyna skonczyla technikum organizacji uslug gastronomicznych i policealne studium technologii zywienia i gospodarstwa domowego. To powiedziala mi ze pierwsza praca jest dla niej zbyt ciezka, druga praca nie jest dla niej a trzecia to jest w takim lokalu gdzie zwalniaja ludzi i nie daja wyplaty. Ze jej najlepiej byloby w biurze, bo ja mam tez srednie w dodatku bez matury i mam biurowa pracy.

Gość tamara344
Owszem, ja nie mam matury ale ona sama przychodzi do urzedu i prosi zeby znalezc jej prace. I wbila sobie do glowy zeby znalezc jej jakis elegancki sklep lub biuro czy dobra restauracje, ktora napewno zapewni jej dochody. Mowilam jej ze w tym barze zwalniaja wszystkich ludzi dlatego, poniewaz nie sprawdzaja sie w swojej pracy, alpha to tez dobra praca bo moze miesiac pracowac a po miesiacu zerwac umowe, a praca sprzataczki to rowniez nic wstydliwego, czasami sprzataczka mniej sie zmeczy niz osoby w biurze. Ja swoja prace dostalam po znajomosci.

Gość tamara344
Wzielabym kazda prace, jaka by sie tylko nawinela. Nie oszukujmy sie, ona nie ma zbyt wielkiego wyksztalcenia. Dwa tytuly technika i mature, z tym ze ja mam ogolniak bez matury, wlasciwie to mamy takie samo wyksztalcenie.

Coz, widocznie ona uznala,ze dosc dobrze Cie zna i tez mozesz jej zalatwic cos po znajomosci.

tamaro, ja mysle, ze to prowo, bo jednak ona wyzsze wyksztalcenie, gdyz ogolniak bez matury to jednak wyksztalcenie podstawowe. Z takim do PUPow nie przyjmuja, o ile wiem, u nas wymog to mgr

Gość 78-beronacelna
lepiej wziac dziadowe a potem szukac

Kobieta nawet po zawodówce dostanie pracę po znajomości, facet natomiast nie ma już takich możliwości :(

Gość sdfghfdfghgfghjgfdghjgfghjgfgh
W Suchej Beskidzkiej w posredniaku pracuje laska co tylko maturę ma i jakies smieszne studium i musi być :o🖐️

Gość tamara344
Ogólniak bez matury to wykształcenie średnie, nie było żadnego wymogu by miec wyższego wykształcenie, ciotka załatwiła mi tutaj pracę i tego się trzymam. Na świadectwie mam potwierdzenie swojego średniego wykształcenia.

Gość widać co znaczy
Człowiek bez znajomości.

Gość nie wydaje mi się ...
żebyście miały takie samo wykształcenie; ona ma 2 zawody, ty nic. (Dwa tytuly technika i mature, z tym ze ja mam ogolniak bez matury, wlasciwie to mamy takie samo wyksztalcenie.) Jak można nie mieć matury??? Sorki, nie obraź się, ale u nas pracownicy UP zachowują się z dużym taktem i delikatnoscią w stosunku do bezrobotnych. Tego ci bardzo brakuje. Oczywiście twoja petentka nie powinna żądać od ciebie znalezienia pracy, ty masz ją tylko odpowiednio ukierunkować i wspomóc. Mam nadzieje ze twoje plecy są na tyle mocne ze utrzymasz stanowisko pracy, bo predzej czy pozniej cie wymienią.

Gość toż to prowo
nie wierzę, że do urzędów pracy zatrudniają aż tak głupie krowy :o🖐️

Gość nie wydaje mi się ...
chyba faktycznie provo :( wyjątkowo udane i głupie :)

Gość czasem tak bywa
ja też mam dwa tytuły technika z maturą i kilka dni temu założyłam tutaj temat że chłopak bez matury po liceum dostał się do pracy w salonie w play.

Gość czasem tak bywa
Nie wiem jak to jest że czasem osoba z niepełnym średnim dostaje pracę w biurze a osoba po trochę wyższym niż średnie bo matury, tytuły technika ma byle jakie propozycje pracy.

Wiatj. Do autorki posta- widzę że znasz się na szkołach i w ogóle. Ja właśnie mam problem bo chciałabym pracować w banku ale niewiem jakie studia muszę skończyć i do jakiego liceum czy technikum iść. Byłabym ci barzo wdzięczna za odpowiedź jestem w 3 gim. i nie wiem gdzie iść;( mój email: kayamoko@poczta.fm

Ja po studiach mialam problem ze znalezieniem pracy w biurze, w sklepie tez. Dostali ja ludzie ze slabym wyksztalceniem. Bo pracodawcy zalozyli sobie, ze taka osoba bedzie sie bardziej starac. Nie wiem, na jakiej podstawie, bo wiem, co sie pozniej stalo w czesci tych przypadkow. Albo czlowiek jest staranny i pracowity, albo nie. Ale od wyksztalcenia to nie zalezy :)

Gość czasem tak bywa
Calluna79 Ja tez nie wiem przeciez do salonu orange, play, plus, era, heyah czy takie lokale jak cyfrowy polsat, cyfra plus powinni przyjmowac albo osoby z wyzszym wyksztalceniem, albo z takim ktorzy maja przynajmniej srednie z matura.

ja bym chetnie na produkcje poszla ale u mnie to zadnej pracy nie proponuja.. a ona jak liczy na manne z nieba to jej problem

Gość pseu.
średnie to średnie, matura jest potrzebna tylko i wyłącznie jeśli chce iść się na studia. Nie każdy idzie na studia wiec po co mu matura? a po skończeniu ogólniaka ma sie również średnie. Jak mnie przyjmowali do pracy prosili o świadectwo ze szkoły, a nie świadectwo maturalne. Maturalne sobie lezy i sie kurzy nikt nie pytal czy mam mature. Przyda sie jak pójdę na studia, ale prędko sie nie zdecyduje, bo mam prace, ktora lubie. Moja mama ma wyższe, siostra zrobiła licencjat i zarabiają mniej niż ja. Matura nie jest niczego wyznacznikiem. Czemu się tak bulwersujecie, że ktoś bez matury dostał pracę w sklepie lub w salonie play.Nie porównujcie osoby ze średnim do takiej osoby co skończyła tylko podstawówkę. Kolosalna różnica. Chociaż przyznam rację w urzędzie sądzę, że powinni pracować wykształceni ludzie chociaż po jakiś studiach. Jednak sklep czy salonik jakiejś sieci nie przesadzajmy.

Gość czasem tak bywa
No bo salon sieci play, orange, heyah, plus, era czy salony dekoderu lub cyfry plus to nie jest jakiś tam sklepik, tylko praca w biurze :O

a i jesli ktos skonczyl liceum to ma srednie a technikum to ma srednie zawodowe a maturatu nic nie ma do rzeczy

Gość na czym polega
Praca w salonie play?

Gość czasem tak bywa
W salonie play, oferuje się, doradza się klientowi który komórka najlepszy, sugerujesz abonamenty itp.

Gość a co ja mam powiedziec?:(
PROWOKACJA NA 1005 A WY SIE PODNIECACIE:o ZAL:(:(:(

Gość na czym polega
Czyli okazuje się, że praca w biurze, a praca w biurze to różnica. Pracowałam w urzędzie pracy i PZU. Jeśli praca w salonie sieci komórkowej polega na tym co napisałaś to nie dziwię, że przyjmują tam osoby bez matury.

Gość czasem tak bywa
Tak, na tym polega praca w tych salonach. Salon dekoderu polsat czy cyfry plus pewnie również na tym polega, ale tego nie wiem dokładnie.

Gość EmmaRabba
do autorki ty głupia kurwo jakby nie patrzeć ta dziewczyna ma maturę więc musiała sobie zadać trud żeby ją zdać ty nie masz matury ona uczyła się o 2 lub nawet 3 lata dłużej bo technikum trwa o rok dłużej plus 2 lata szkoły policealnej a ty skończyłaś tylko LO ona ma 2 tytuły technika czyli dwa zawody a ty po LO nie masz żadnego wychodzi na to że to ona z wykształceniem pomaturalnym powinna być na twoim miejscu jako urzędniczka a ty mając średnie bez matury powinnaś być tą bezrobotną zwłaszcza że LO nie dało ci żadnego zawodu a ta dziewczyna z takim wykształceniem powinna być dietetykiem bo ma idealne do tego wykształcenie a ty jesteś nieudacznicą której pracę ciotka załatwiła