Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MONI_moni

Pozytywne nastawienie - szczęśliwe życie.

Polecane posty

Gość MONI_moni

Witam wszystkich.Jestem nową osobą na forum.Od pewnego czasu czuje potrzebę pomagania innym (tak zwany internetowy wolontariat).Od ok.3 lat zajmuje się rozwojem osobistym.Dzięki tej wiedzy moje życie stało się o wiele przyjemniejsze i łatwiejsze. Jeżeli ktoś ma jakieś życiowe problemy , chetnie doradze jak postępować i zmienić tok myślenia. POZDRAWIAM

Gość anka----
Ja mam problem ale to chyba bardziej dla psychologa. Mam nerwice i panicznie boje sie o swoje zdrowie. Ciągle wyszukuje sobie jakies choroby i strasznie sie boje. Zawsze była pesymistką, juz jako dziecko. Nie chce zeby moje zycie tak wygladało i było jednym wielkim lękiem

Gość MONI_moni
Witaj Aniu.przepraszam że tak późno odpisuje ,ale miałam niespodziewany wyjazd służbowy.Jeżeli chodzi o twój problem to moge śmiało się zgodzić że wizyta u psychologa nie zaszkodzi,ALE wiem że dla wielu osób to jest duży problem (czy wewnętrzny opór) zapisać się na wizytę a potem jeszcze na nią pójść:-) Widzisz całe nasze życie wyglada tak,że wszystko siedzi w naszej głowie.Mówisz że od zawsze byłaś pesymistką.....ok. Zastanów się teraz co by się stało gdybyś optymistycznie spojrzała na otaczające Cię rzeczy?? Bardzo mało opisałaś swój problem,ale nawet z tak niewielu informacji mogę dać Ci przykład pozytywnego nastawienia. Zobacz to z innej perspektywy.Panicznie boisz się o swoje zdrowie i doszukujesz się chorób....Jak na moją intuicje (bo lekarzem nie jestem),doszukujesz się u siebie chorób od dzieciństwa....zobaczyłaś że to świetnie przyciąga troskę i uwagę bliskich i ukształtowałaś sobie taką metodę zwracania na siebie uwagi.......Podejrzewam również że gdy byłaś młodsza świetnie zdawałaś sobie sprawę, dlaczego doszukujesz się chorób,a teraz przeszło to w tak duże przyzwyczajenie że obawa o zdrowie stała się realna.... Takie zwracanie na siebie uwagi ja nazywam drogą na skróty,która zaciera się w pewnym momencie:-) Moją propozycją na początek dla Ciebie jest to żebyś, po pierwsze utrzymywała kontakt tu na forum.... po drugie zaczęła małymi kroczkami dążyć do lepszego pozytywnego życia. Na początek proponowałabym żebyś napisała na kartce (KONIECZNIE NAPISAŁA NA KARTCE !!!!a nie pomyślała tylko w myślach!!!)minimum 10 rzeczy które sprawiają Ci radość.Jeżeli od razu nie przychodzą Ci do głowy,odłóż kartkę i uzupełniaj w chwili natchnienia:-)Gdy już to uzupełnisz powieś ją sobie w widocznym miejscu,takim w którym przebywasz minimalnie kilka razy dziennie..... NAPISANIE JEDNEJ KARTKI NIC CIĘ NIE KOSZTUJE....JEDYNYM RYZYKIEM JEST TO ŻE ZADZIAŁA I POWOLUTKU TWOJE ZYCIE SIĘ ZMIENI:-) jAK JUŻ ZROBISZ TEN PIERWSZY KROK-UZUPEŁNIONA KARTKA BĘDZIE WISIAŁA W WIDOCZNYM DLA CIEBIE MIEJSCU, NAPISZ PODPOWIEM CI CO DALEJ ZROBIĆ:-) WSZYSTKO ZALEZY OD NAS JEDYNĄ RZECZĄ JAKA POTRAFI COŚ ODMIENIĆ TO JEST NASZA DECYZJA!!!. MAM NADZIEJE ŻE SIĘ ODEZWIESZ....

Gość lkvjiobjw
tak??? ja mam zyciowy problem mam rzs od 10 lat sama mam20 jestem cala pocieta po operacjach i wciaz odczuwam cholerny bol wszystkie moje plany zyciowe szlag trafia zaden facet mnie nie chce moje zycie zawodowe przez chorobe to dno zawalone studia poradz

Gość smutnimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ja mam problem osobisty ale wolalabym na priv.Jakis kontakt??

Gość niewiedzaca co ma zrobic
czesc MOnika! a powiedz jak pozytywnie nastawic sie na znalezienie swojej polowki,gdy wczesniejsze zwiazki byly porazkami?

Gość MONI_moni
lkvjiobjw. ZAWSZE JEST TO TAK ZE JEZELI SKUPIAMY SIĘ NA DANEJ SYTUACJI CZY PROBLEMIE,STAJE SIĘ ON W NASZYCH GŁOWACH WYOLBRZYMIONY I NIE DO ROZWIAZANIA. SPRÓBUJ POPROSTU PRZESTAĆ SIĘ SKUPIAĆ NAD TYM CO JEST ZŁE.USIADZ NA SPOKOJNIE I ZASTANÓW SIĘ CO MOGŁABYŚ ROBIĆ W OBECNEJ SYTUACJI ZEBY SPRAWIAŁO CI TO SADYSWAKCJE.MOŻE MASZ JAKIEŚ HOBBY.... JA NP.CZUJE SIĘ SZCZĘSLIWA DZIEKI MALOWANIU OBRAZÓW I POMAGANIU INNYM.CZERPIE Z TEGO SADYSWAKCJE:-) SKUPIANIE SIĘ NA SWOJEJ CHOROBIE I NIE WYGÓD PRZEZ NIĄ ZWIĄZANYCH TYLKO ZATRUJE CI ŻYCIE. MOŻESZ RÓWNIEŻ POGŁĘBIAĆ WIEDZE NA TEMAT PRZYCIĄGANIA DOBRYCH I ZŁYCH MYŚLI.JEŻELI INTERESUJE CIE TEN TEMAT MOŻESZ ZACZĄĆ OD FILMU NP.SEKRET. POZDRAWIAM

Gość MONI_moni
SMUTNIIII JA NA PRV NIE ODPOWIADAM NIESTETY

Gość MONI_moni
NIEWIEDZĄCA CO ROBIĆ. WITAJ:-)WBREW POZORU TO JEST BARDZO PROSTE. PRZY POZNANIU NOWEJ OSOBY NIE OBWINIAJ GO ZA COŚ CO KIEDYŚ PRZEZYŁAŚ. NOWY ZWIĄZEK NOWY ROZDZIAŁ W ZYCIU. ZEBY POZNAC WYMARZONEGO FACETA,MOZESZ SIE AFIRMOWAĆ CO WIECZÓR.POLEGA TO NA TYM ŻE W PRZED SPANIEM NP.BARDZO MOCNO SOBIE WYOBRAŻASZ TEGO IDEALNEGO FACETA,JAKI MIAŁBY BYC Z WYGLADU I CHARAKTERU I JAK CIEBIE TRAKTUJE . AFIRMACJE DZIAŁAJĄ JA CAŁY CZAS JE STOSUJE I ZYCIE MI SIE UKŁADA TAK JAK W MOJEJ WYOBRAZNI:-) W INTERNECIE JEST SPORO INFORMACJI NA TEMAT AFIRMACJI:-) POZDRAWIAM

Gość Kryśka25984
Nie wiem czy wiecie ale noszenie biżuterii z pereł uwalnia w każdej z nas kobiecość, pomagając w podwyższaniu poczucia własnej wartości. Dzięki niej każdego dnia, poczujesz się piękniejsza i silniejsza. Perły pomogą Ci docenić to, co masz i cieszyć się z każdej chwili swojego życia :) Miej zawsze przy sobie bizuterię z pereł <3 A najbardziej polecam te z https://meikapearls.pl/