Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nela.1

Pomóżcie! Podział majątku! Mąż alkoholik.

Polecane posty

Gość Nela.1

Opinie prawników kilku już znam. Są różne. Chciałabym walczyć o udowodnienie nierównego wkładu(nie bezpośrednio ja, ale umówmy się, że mówię w pierwszej osobie) Nie dość, że wniosłam do majątku praktycznie 95% jego, z czego 50% jest darowizną na nas moich rodziców. Reszta moim spadkiem, chociaż wszystko oficjalnie uznawane jest za majątek wspólny. Chciałabym spłacić męża. Udowodnić nierówny wkład (aby możliwie zmniejszyć kwotę spłaty). Mąż jest alkoholikiem, ma bogatą kartotekę.. Jesteśmy w separacji od ponad dwóch lat... Spotkaliście się z czymś takim, że sądy stają po stronie matki i dzieci? Są przychylne np. odebrać majątek za alimenty? (obie córki się uczą, młodsza ma 12 lat) Prosze o pomoc, macie jakies doświadczenia, wiedze w tym temacie? Proszę...

Gość Nela.1
Szukając pomocy wszędzie, gdzieś w końcu się ją otrzyma. Prosze o radę, podzielenie się doświadczeniami, opinią..

Gość Nela.1
Prawnicy sami nie wiedzą jak sąd zareaguje, ...są szanse..

Gość dość że alkoholik
przepija pieniądze to jeszcze czyha na majątek kazdy alkholik to bezwstydna hiena myśli tylko o sobie a nie o dzieciach czy żonie zero odpowiedzialności podobnie może być z alkoholiczką to zlodzieje ktorzy okradają własne rodziny a prawo polskie w tych sprawach jest beznadziejne dlaczego rodziny alkoholikow w innych krajach wygrywają sprawy? -alkoholicy są na przegranej pozycji

Gość Nela.1
Mam nadzieje wywalczyć jak najwięcej.. Takim jak on powinno odbierać się wszystko...