Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chomiczka 999

skąd sie biorą"menele" i jacy to ludzie?

Polecane posty

Gość chomiczka 999

mi wygladają na dobrych, nie zaczepiają nikogo nie krzywdzą są głodni ibiedni chorzy,czesto mająpieska któremu oddaja ostatni kawałek...

Gość chomiczka 999
smutny ich los... jedni mają za dużo inni mają dużo a oni nie mają nic :(

Gość DEILIIILI
co innego menel a co innego bezdomny

Gość chomiczka 999
czyli że menel to brudas i pijak/ ale bezdomni też sie nie myją i czest piją żeby zapomniec czy sie rozgrzac ale mi ich żal :(

Ech, głupia kobieto. Zaręczam Cię, że większość tych meneli /bezdomnych (nierzadko to jedno i to samo), których widzisz na ulicy, jeśli mieliby okazję wbili by ci nóż w plecy, okradli z ostatnich groszy i zgwałcili. Nawet nie zdajesz sobie sprawy do jakiego chamstwa są zdolni menele, zwłaszcza w Stolicy. Kiedyś porozmawiałem z takim, stwierdził że nie opłaca mu się pracować za mniej,niż 16zł za godzinę, więcej wyżebrze. Tak więc frajerzy, dawajcie dalej kasę menelom na ulicy.

Gość chomiczka 999
ode mnie żaden nie chciał...zresztą co by im to dalo? moga mnie kropnąc wiec czemu tego nie robią? w wiezieniu jest czysto, ciepło lepiej niz tak jak marzna walczą o jedzenie , czemu tego nie robią?

Gość dla jasnosci co to slowo
znaczy - wg slownika jez polskieo ( a tego sie trzymajmy) (1.1) pot. człowiek z marginesu społecznego, głównie alkoholik to nie to samo co bezdomny, biedny.

Gość DEILIIILI
moga mnie kropnąc wiec czemu tego nie robią? w wiezieniu jest czysto, ciepło lepiej niz tak jak marzna walczą o jedzenie , czemu tego nie robią? -nie kropną cię,bo pójdą za to do więzienia? dlaczego nie chcą iść do więzienia? bo tylko idiota mógły wybrać taki los. Czysto? bezpiecznie? a byłaś tam,że tak chwalisz sobie więzienną cele?

Bo im zależy na pseudo wolności polegającej na byciu na cudzej łasce, śmierdzeniu i szczaniu w miejscach publicznych. Swoją drogą, tak ci doskwiera ich los, czemu z którymś z nich nie porozmawiasz? A najlepiej weź sobie kilku pod swój dach, zaopiekuj się nimi jak i ich pieskami, a może nawet i spłodzicie młode menelątka? :D

Gość kjokfsdofksl;
W więzieniu nie można pić .

Przecież ona za przeproszeniem w doopie była i gówno widziała. Tak samo meneli jak i więzienie. Pewnie pochodzi z jakiegoś prowincjonalnego miasteczka z jednym menelem na krzyż, będącym jedyną wiejską "atrakcją". :)

Gość chomiczka 999
nie wiem czemu ale czułam że ktos napisze to słynne kafeteryjne w doopie bylas i ... żal nie da sie z wami normalnie dyskutować

Gość chomiczka 999
wam jest obcy czyjs los a jak sie stoczycie na dno to chcecie by o was zapomnieli ? myslicie że żule czy iinni nie mają uczuc :(

Gość chomiczka 999
widać takie społeczeństwo... :( wy dziecie jecie loda czy inne coś a tam leży menel/bezdomny itp. który marzy o bułce ... :(

Chyba raczej marzy o flaszce. Bezdomni chcący jakiejś pomocy lądują w tzw. przytułkach. Tam dostaną odzież, jedzenie i miejsce do spania, ale tam nie wolno pić.

Gość chomiczka 999
rozumiem, że tak zostaliście wychowani no cóż nie mi płakać nad błedami rodziców... media nie dbaja o temat bezdomnosci politycy też wy też. nie jesteście wiecej warci od polityków

Swoją drogą, co ty chcesz od społeczeństwa? Chcesz zmieniać świat? Zacznij zmieniać od siebie! Dlaczego ty nie założysz jakiejś stołówki i nie zaczniesz dokarmiać pijanych i śmierdzących meneli? Idąc ulicą z lodem możesz i jemu loda kupić, tudzież zrobić. To ostatnie nie wymaga pieniędzy, a ile uciechy da takiemu starszemu, bezdomnemu mężczyźnie! Dzięki tobie mógłby na nowo poczuć się facetem. :D

Gość chomiczka 999
ciekawe czy kosciol sie tym przejmuje , powiem tylko jak można pomóc np. puszki po piwie wyrzucajmy obok kontenera bo z konterena ciezko wyjac

No dobrze, a co niby politycy i społeczeństwo ma zrobić z bezdomnością? nie żyjemy w komunie, by każdemu się coś należało. 95% z nich sami się doprowadzili przez swoją głupotę do takiego stanu. Państwo ma im fundować mieszkania, zapewniać pracę i dawać talony na żarcie?

Gość chomiczka 999
no to juzkomentarz nie na miejscu z tym lodem :o jestem zniesmaczona gdybym miała fundusze to wykupilabym świnki z rzezi i inne zwierzątka które cierpią póki co bezdomnych nikt nie przerabia na salami

mam lepszy pomysł...zamiast rzucać je obok kontenera możemy je przesyłać na twój domowy adres

Gość chomiczka 999
to nie miała być prowokacja tylko topik żeby ludzie tacy jak ja mogli wyrazic swój żal i ubolewanie nad losem biedaków ;(

Gość chomiczka 999
ja zbieralam puszki z domu i chodziłam z workiem by powrzucąc do małych śmietników tak by wielu ich znalazło a nie tylko jeden wszystkie z 30 puszek mialam mam nadzieje że im sie przydadzą w skupie nie jest za ciekawie

'gdybym miała fundusze to wykupilabym świnki z rzezi i inne zwierzątka które cierpią' -planujesz otworzyć własny biznesć czy zrobić konkurencję dla McDonalda?