Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamila76856785

Czy można należeć do dwóch wyznań chrześćijańskich?

Polecane posty

Gość Kamila76856785

Jestem wyznania Rzymskokatolickiego , czuję się związana ze swoją wiarą ,modlę się do Matki Bożej i Świętych, jednak od kiedy zaczęłam czytać Pismo Św wiele rzeczy zaczęło mi się nie zgadzać ,a chodzi tu głownie o dusze po śmierci ,które bezpośrednio trafiają do nieba ,piekła lub czyśca .A przecież w modlitwie katolickiej jest powiedziane ,Że Jezus dopiero w dniu sądu ostatecznego przyjdzie sądzić żywych i martwych (czyli umarłych) i zabierze sprawiedliwych do nieba...Ostatnio zaczęłam chodzić do Kościoła Nowoapostolskiego ,który jest bardzo zbliżony do Rzymskokatolickiego z tym, że zamiast księdza to zwykły facet żonaty odprawia nabożenstwa,nie ma spowiedzi co bardzo mi sie podoba ,w modlitwie Ojcze Nasz kazdy ogólnie wyznaje swoje grzechy.potem następuje Św Wieczerza (eucharystia) Kościół nie miesza się w sprawy polityki i wyczekuje rychłego przyjścia Pana Jezusa. Bardzo podoba mi sie wnętrze tego kościoła i ogólnie ten cały klimat mnie zafascynował ,jednoczesnie chodzę tez na Msze Św do Kościoła w którym zostałam ochrzczona i na pewno nie zgodzę się na wypisanie z niego. Nie chcę byc wykluczona w rodzinie i w ogóle ,tez jestem zaprzyjazniona z księdzem. Chciałabym nalezeć do dwóch wyznan tak na wszelki wypadek . I co zrobić żeby Kościół Katolicki się nie dowiedział że wystapiłam z niego. Czy ktoś był w podobnej sytuacji ?

Gość helkaasd
nie ma wyznania chrzescijańskiego tylko religia chrześcijańska wyznanie to może być katolickie szmato tępa

Gość Kamila76856785
Nie oczekuje odpowiedzi od patologicznych szmat takich jak ty dziwko !

Gość helkaasd
mam ochote na ksiedza chce sie z nim j e ba c !