Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona82a

Po 6 dniach odstawilam tabletki, czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość Zaniepokojona82a

Witam, Od sześciu lat, prawie bez przerwy, biorę Cilest. Ostatnie opakowanie zaczęłam, ale przerwalam brać po 6tej tabletce. Od środy nie brałam tabletek, a w niedziele (7 dzień bez tabletki) i we wtorek (9 dzien bez tabletki) uprawialam kilka razy sex z moim chłopakiem. W niedziele był 15-16 dzień mojego cyklu. Do tego wszystkiego we wtorek rano pojawił sie u mnie dziwny sluz. Czy jest to możliwe ze mogłam zajść w ciążę? Czy ktoś wie po ilu dniach można zrobić sobie beta hcg? Proszę o pomoc bo bardzo sie denerwuje.

Gość Zaniepokojona82a
Na podstawie ostatnich miesięcy. Okres wahał mi sie zawsze o jeden dzień, a okres dostalam w nocy, dlatego w niedziele przypadał mi 15-16 dzień cyklu. Powiem krótko, za bardzo sie na tych wszystkich zagadnieniach i wyliczeniach nie znam dlatego trafiłam do Was, bo widzę ze Wy wszystkie jesteście bardziej poinformowane :-)

"Od środy nie brałam tabletek, a w niedziele (7 dzień bez tabletki) i we wtorek (9 dzien bez tabletki)" Jakim cudem? Skoro środa była pierwszym dniem bez tabletki to niedziela była 5., a wtorek 7. Przykre jest to, że przez tyle lat przyjmowałaś tabletki i nie wiesz, że przy przyjmowaniu tabletek trudno mówić o cyklu jako takim. Jeśli chcesz zajść w ciażę to powinnaś odczekać przynajmniej do pierwszej normalnej fizjologicznej miesiączki. Nikt nie jest jasnowidzem i nie jest w stanie przewidzieć jak zareagował Twój organizm po odstawieniu tabletek i czy w ogóle wystąpiła owulacja. 🖐️

Gość Zaniepokojona82a
Masz racje. Głupio ze nie wiem niektórych rzeczy po takim czasie, ale wlasnie probuje sie dowiedziec. Faktycznie przejezyczylam sie chodziło mi o 5 i 7 dzień, zamiast 7 i 9. A zapytałam, poniewaz chciałam wiedzieć czy jest w ogóle prawdopodobne.