Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona-nie-wiem

do kobiety, które stosowały terapię izotekami na trądzik

Polecane posty

Gość ona-nie-wiem

Pomogło Wam? musiałyście stosować antykoncepcję? bo mi lekarka dziś powiedziała, że będę musiała stosować ją nawet jeśli nie jest mi potrzebna i to aż do 2 lat po zakończeniu kuracji... nie wiem co o tym myśleć, o tych izotekach, czy warto

Gość gfhbhftruh
bo pewne leki moga obnizac sile tabl anty..to moze dlatego, jesli wspolzyjesz to bierz te tabl..co do izoteku to nie wiem, ale ja mialam brac acnenormin i do tego tabl, tak bralam ro ktemu i bylo o,, tyle ze ja to wszystko bralam na tradzik. wtedy jeszcze nie wspolzylam :)

Gość ona-nie-wiem
ja wiem dlaczego tabletki anty. trzeba i to nawet jak się nie współżyje, izoteki to dość poważna sprawa, lecząc się podpisujesz oświadczenie itd. Tylko zdziwiło mnie, że powiedziała mi, że przez 2 lata po zakończeniu leczenie trzeba zażywać tab anty, jak w książeczce, którą mi dała nic takiego nie pisze...

Gość ona-nie-wiem
podnoszę.

Gość chyba raczej ślunzok
w ksiazeczkach jest nie wszystko. czy widzialas zeby w ulotce prozaku pisali ze po tym ludzie samobojstwa popelniaja? ja nie. ale moze nie doczytalam :D zanim zastosujesz to, to pytam - czy wykorzystalas inne metody? to dosc inwazyjna, ze tak powiem, dla organizmu kuracja

Gość ona-nie-wiem
jak dla mnie tak...różne maści apteczne, zwykłe z antybiotykami, domowe środki, antybiotyk 2 albo 3 razy (już nie pamietam), tabletki anty...i w sumie leczę jakieś 6 lat... było dobrze, a wraca...

to wyprubuj jeszcze metody naturalne po pierwsze czy to nie hormony? jak nie to czy to nie alergia? czy nie zauwazylas, ze po pewnych pokarmach masz wysyp? jak tak to odstaw te pkarmy, zrob testy na alergie jaka masz cere? sucha, tlusta? naczynka masz?

Gość ona-nie-wiem
dieta nie ma u mnie znaczenia, hormony mam wyleczone....bo mialam problemy cera okropnie tlusta

no to hydrolat pomaranczowy reguluje sebum odstaw wszelkie matujace rzeczy i wysuszajace. musisz dobrze nawilzac cere. jakiego kremu uzywasz? podaj mi sklad najlepiej

napisze ci od razu, co ma wlasciwosci leczace tradzik, przy czym zaznaczam, ze na kazdego cos innego moze dzialac olejek z drzewka herbacianego (mozna czysty na skore, punktowo) olejek lawendowy (jak wyzej) olej z wiesiolka (np. dermogal) olej tamanu wiesiolek i tamanu raczej jako na noc do tego kwasy, migdalowy np, owocowe (na tym mniej sie znam bo nie uzywam kwasow) zadnych peelingow na poczatek nie boj sie tych olejkow, one nie maja wlasciwosci zapychajacych do nawilzania dobry krem, mozesz kupic sobie zel z kwasem hialuronowym jesli cere tlusta sie wysusza, to ona sie broni wydzielajac wiecej sebum, wiec jest bledne kolo, ze ty wysuszasz a ona sie bardziej tlusci, i analogicznie, jesli dasz jej dobre nawilzenie, to ona nie bedzie sie az tak bronila i tego sebum bedzie mniej wytwarzala

oczar takze leczy tradzik, pomarancza reguluje... tak mysle wlasnie co jeszcze. juz chyba wiecej nie wiem albo zapomnialam :(

jak masz zle trawienie, np czeste zaparcia, to organizm sie zatruwa i przez to tez moga wyskakiwac rozne rzeczy, wiec mozna dodatkowo oczyszczac organizm z toksyn, np pijac napary z pokrzywy, zielona herbate itp, no i tak czy inaczej odpowiednie zywienie jest wazne.

Gość ona-nie-wiem
Za długo leczę trądzik i nie wierzę, że domowe środki pomogą. Wracam do tematu, która z Was stosowała? była zmuszona do stosowania tab antykoncepcyjnych?

ja stosowałam..... po 1 nie brałam tabletem anty, bo nie współżyłam.... pdoobno juz po roku można zajść w ciąże pio zakończeniu kuracji... zastanó sie nad tą metodą, ja miałam długo łądną (dosyć) twarza ale teraz mi wraca, bmoze nie tak strasznie ale używam maści BREVOKSYL tania a bardzo skuteczna wypróbuj.... mi bardzo zaczęły wypadać włosy....podejrzewam, ze tow ąłśnie przez wyniszczenie organizmu izotekiem...dosłownie łysieje, ( na ulotce sa takie skutki uboczne) moim kuzynow tradzik nie powrócił.... moze ja tradziku juz nie mam ale pryszce mi nadal wychodza, a już ok 2 lata mienły

firgonetka to pij moze sobie pokrzywe? ona na wlosy wlasnie jest. no i to co wyzej napisalam. na jednych dzialac bedzie bardzo skutecznie, an innych mniej, ale to sa metody naturalne, nie sa drogie, wiec czemu by nie sporbowac? moze sie okazac, ze pozbedziecie sie problemu

ona-nie-wiem to nie sa "domowe" metody. dlaczego z taka ufnoscia podchodzisz do metod chemicznych, obarczonych o wiele wiekszym ryzykiem jesli chodzi o skutki uboczne, i nie zawsze skutecznych, a z taka nieufnoscia podchodzisz do metod naturalnych, stosowanych setki juz lat i skutecznych? ponadto nie obarczonych takimi skutkami ubocznymi (w zasadzie to prawie zadnymi). takiego podejscia to ja nie rozumiem :O narazie 🖐️

Gość stosowałam
przez kilka miesiec super cera, potem wróciło

ja maiłam bardzo dużą dawke izoteku a pryszcze miałam raczej uciążliwe niż duze.... moi kuzynie mieli okropne wtarze i taka samą dawkę...teraz maja twarze lepsze od mojej.... moze to wina makijażu...hormonów... albo problemów z ukąłdem pokarmowym z czego wynikałby tez wypadanie włosów ja sie własnie wybieram do elkarz medycyne niekonwencjonalnej na badanie oka... jak coś znajdzie to zaczne lecznie ziołami

Gość ona-nie-wiem
Sama mam mieszane uczucia co do tego, ale już tyle się leczę, próbuję, dbam o siebie, a w tak złym stanie nigdy twarzy nie miałam ;/