Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolakakak

STUDIA - niezrozumiały plan,pomoże ktoś??

Polecane posty

Gość lolakakak

W tym roku zaczynam studia dzienne,pielęgniarstwo i całkowicie nie rozumiem o co chodzi w planie zajęć.. Przykładowo: w piątek mam od 07:45 do 10:00 Podstawy pielęgniarstwa , jednocześnie mając od 08:35 do 09:20 Ratownictwo medyczne :/ Może mi ktoś to wytłumaczy? Byłabym bardzo wdzięczna... Tutaj link z moim planem: http://plan.uz.zgora.pl/grupy_plan.php?pId_Obiekt=9888

Gość Nattanka Alicja
Ja nie moge wejsc w ten link bo nie dziala mi bo ja korzystam teraz przez komorke z internetu ale mysle ze macie pewnie jakis podzial na grupy...

Gość purpura_to_moj_płaszcz
Macie po prostu podział na grupy, choć plan faktycznie idiotycznie napisany. Zadzwoń do dziekanatu i dowiedz się w jakiej jesteś grupie i ew. dopytaj o niejasności. To problem tych, co układali plan, ze teraz będę odbierać setki telefonów, od studentów, którzy nie rozumieją planu. Na mojej uczelni jakoś dało się ułożyć go w sposób czytelny z konkretną legendą i wyjaśnieniem co i jak.

Gość jak dla mnie ten plan
jest dosc czytelny, A B i C to podgrupy wiec wszystko jasne. nie ma dwoch zajec w tym samym czasie.

"Może jednak nie zabieraj się za studia, skoro planu nie umiesz zrozumieć?" ale ten plan naprawde jest do kitu. Na logikę litery oznaczają podział na drupy. Dziewczyna jest nowa i niby skąd ma to wiedzieć? Powinno być jak byk napisane: grupa A, grupa B, czy tam grupa C. To raz. Dwa, ze faktycznie w piątek coś jest nie tak, bo niby wszyscy mają wykład, a grupy B i C w tym samym czasie mają jakieś ćwiczenia.

Gość Nattanka Alicja
U mnie tez dalej nie ma planu - a zajecia juz w ta sobote :o

Gość no ale skąd mam wiedzieć
owszem, na logikę a b c - to grupy. Ale nie muszę tego wiedzieć, a jeśli czegoś nie wiem, to nie pytam na forum tylko na uczelni.

u mnie tez nie ma planu, zawsze jest na ostatnia chwile, czasem ok polnocy a rano zajecia. kiedys spoznili sie z planem i mielismy o jeden dzien dluzsze wakacje :) ale to tylko na moim wydziale jest taki burdel :P

żona-swojego-męża, to wytłumacz proszę, kto ma w piątek rano wykład z podstaw pielęgniarstwa i kiedy mają ten wykład grupy B i C? Oraz kiedy kto ma laboratorium z podstaw pielęgniarstwa, bo z tego planu średnio to wynika?

Gość Nattanka Alicja
A twoja to panstwowa uczelnia czy prywatna? Ja skonczylam licencjat w prywatnej i tam zawsze byl plan na czas, a teraz sum na panstwowym uniwersytecie i do teraz nie ma planu... :o

Gość 12345u473490
ale hujowy plan pewnie tam gdzie nie ma literki to macie zajecia razem a pozniej grupy musisz zadzownic do nich u nas niewiedzielismy w jakich grupach jestesmy- dopiero na rozpoczeciu powiesili liste z nr indexów

ja jestem w panstwowej szkole w szczecinie

u mnie tez plany zawsze były na ostatnią chwilę. Typowe dla państwowych uczelni. No ale trzeba przyznać, że przynajmniej były czytelne, bo to tutaj to jakaś porażka. A ktoś w dziale nauczania siedzi, grzeje dupę przy biurku i nawet nie potrafi czytelnej tabeli zrobić, a kasę za to dostaje.

Na wykłady chodzą wszystkie, ale zauważ, że wg tego śmiesznego planu w piątek rano grupy Bi C mają jakieś ćwiczenia w tym samym czasie co wykład:)

wazne ze poniedzialek jest w miare czytelny, pojdzie na zajecia w pon to sie wszystko wyjasni :)

no coś z tym piątkiem jest nie tak.. nie wiem, jak oni to zrobia. Może tych wykładów fizycznie nie bedzie, tylko w plan sa wpisane..

plany na uczelniach co chwile ulegają zmianie bo jest mnóstwo błędów. podobnie jest z tym planem. niektore wykłady mogą odbywać się co 2 tyg. :)

Gość 12345u473490
no ja tez tak mam na medycznej jestem g r5 niektore cw mam z gr 5 taka mała:p cos jak u coebie chyba laborki ale niektore zajecia mamy w polaczonych grupach po 70 osob- cwiczenia i to sie nazywa grupa zawdodowa nr 1 i 2- t moze byc to twoje abc i was lacza czy coś wyklady razem an auli

Gość strudel nadziewany
Dziwny jest ten plan Gdzie jeszcze wciaz Miesci sie tyle zla I dziwne jest to Ze od tylu lat Planem gadzi czlowiek

Gość studentka polibudy łódź ;)
a mi się wydaje, że te zajęcia które się pokrywają to będą co 2 tygodnie tylko jakaś pipa w dziekanacie nie może tego łaskawie napisać :D

no bardzo mozliwe, ale takie informacje nie sa zawarte z planie, tylko na tablicy ogłoszeń.. przynajmniej u mnie tak było na uczelni. Że jak ogladam nowy plan, to wychodzi, że mam mnóstwo zajęć, a plan na tablicy mojego kierunku zawiera dodatkowe dopiski i wychodzi, ze część zajęć jest co tydzień, a częśc co 2 tyg itp