Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebująca porady

kaszka boboity na mm jak często i czy mozna

Polecane posty

Gość potrzebująca porady

podawac ja do mleka? to znaczy zagęszczać mm ? bardzo prosze o rade przepraszam ze tak w skrocie wszystko ale xsjmujr sie jednoczesnie dzieckiem ma 4 mies, kaszka bobowity po 4 mies ryzowa na mm

Gość jhajdh
Napisz po polsku to może ktoś odpowie.

Gość potrzebująca porady
mały się zdrzemną moge pisac... faktycznie mało zrozumiale zapisałam tamto ale miałam dziecko na drugiej ręce no wiec chce wprowadzic kaszki bobowity (od 4mies) i się zastanawiam jak to zacząć? czy moze najpierw dodawac do mleka modyfikowanego? chociaż te kaszki sa na mleky modyfikowanym.,..no ale jesli mam je podawac to ile razy dziennie?

Gość mamamama27
kup kaszke ryżową - ona jest bez mleka - taka zółte opakowanie - i ją dodajesz do mleka - lepiej tak zacząc bo te z mlekiem mają zdaje się już mleko 2 - następne a nie początkowe - a dodajesz ile chcesz - jak chcesz z butelki dawać to rób rzadką - jak chcesz dawać łyżeczką to gęstszą - zacznij najlepiej od nie dużej ilości kaszki do mleka

Gość hajacynta
zacznij od 1 porcji kaszki dziennie. zwróć uwagę na to że kaszki dzieli się na mleczno-ryżowe do robienia na wodzie i ryżowe do robienia na mleku. poza tym WSZYSTKO JEST NAPISANE NA OPAKOWANIU

Gość jhajdh
No teraz rozumiem:) Koleżanka ma rację. Bobovita ma kaszki bezmleczne właśnie w żółtych opakowaniach. I zacznij od kleiku ryżowego (ten akurat jest w niebieskim ale bez mleka-czytaj opakowania). Najlepiej daj najpierw rano bo jak na wieczór dasz i będą problemy to masz nockę z głowy. Docelowo daje się kaszki na śniadanie i kolację.

Gość jhajdh
I jeszcze doprecyzuję. Kaszki są nie tylko ryżowe i mleczno-ryżowe ale i manna, 7 zbóż, owsianka, kaszka kukurydziana itd. No ale zaczynamy od ryżowej bo jest bezglutenowa.

Gość hajacynta
wiem że są jeszcze inne rodzaje kaszek. chciałam zaznaczyć podział na mleczne i bezmleczne, żeby autorce nie przyszło do głowy mleczno-ryżowej sypać do mleka

Gość potrzebująca porady
właśnie ja mam mleczno-ryżową na mleku modyfikowanym i kleik ryżowy. wiem ze tam wszystko jest napisane na pudełku no ale zawsze lepiej sie dopytać bo to co producent pisze to swoją droga ale doświadczone mamy to najlepsze źródło informacji :p więc jutro zacznę wprowadzabie tych kaszek, no własnie tak głupio pomyslalam ale ktos mnie ogarną---ze jak np robie mleko mm z 5miarek na 150ml to po prostu dac 3 mm i 1 tej kaszki ryżowej ale widocznie to złe rozwiązanie, własnie dlatego się radzę Was :)