Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pati Pati Pati:)

czy wiecie jak moge przeznaczyc ubranka na dom dziecka??

Polecane posty

czy wiecie jak mam to zrobic ? zadzwonic i wprost powiedziec? i gdzie na dom samotnej matki czy dom dziecka? jesli ktos wie jak to załatwic to dzieki:)

Gość Teraz jaa
Zależy, jaka placówka jest w twojej miejscowości. I tu, i tu się przydadzą. Tylko najpierw zadzwoń i zapytaj, bo może akurat dzieci w tym wieku nie ma akurat w placówce. Takie darowizny bardzo sie przydają, pod warunkiem, że ubranka w dobrym stanie i zgodne z aktualną modą dziecięcą.

Pati dom malego dziecka jest w krk przy ul pod kopcem (poidgórze) tam są maluskzi do 6 roku życia, mamy z maluszkami i kobiety w ciąży wiec ubranka na 100% się przydadza. Masz tam nr tel i zadzwoń i się umów. Fajnie, ze chcesz pomóc :) 12/656-14-33 Z gumtree na pewno ci sie ludzie odezwą, ja czasem tak oddaje rzeczy po dzieciach, zabawki, krzesełko do karmienia i zawsze byl ktoś chętny i wszystko "rozchodzilo" się bardzo szybko.

niewiem co jest modne ale mysle ze body spioszki pajacyki nie wyszly z mody?? pozatym tacy sa wybredni ze ubranka musza byc modne? :)

to nie tylko dzieci tam sa ale matki z dziecmi tez?? to zadzwonie i spytam:)

No i zadzwon i zapytaj czy chcą bo to nie prawda ze oni biorą wszystko i są wdziecnzi. Kuzynka na weselu dostala wory pluszaków- nowiutkich bo mialy być dla dzieci z domu dziecka wląsnie i obdzwonilą wsyztskie w krk i nikt nie chcial pluszaków... schowala, za niedlugo beda dla jej dziecka.

a ty jestes z krakowa?:)

Z tego co ja wiem, w domach dziecka często sklepy oddają końcówki kolekcji, lub to co zostało pobrudzone itp. końcówki po produkcyjne, to co leży juz długo na magazynach. Jak już chcesz oddać to może lepiej, poszukaj, popytaj o potrzebującą rodzinę, albo do opieki społecznej,caritasu, czerwonego krzyża, zanieś...tam będą wdzięczni i nie będą wybrzydzać.

wiosenna mama a zkad?:)

ja jestem z nowej huty:) masz dzidzie?

moze sie ponamy?:)

dzwonilam , pojade w poniedzialek:) potrzebuja praktycznie wszystko:)

Gość Teraz jaa
Aaa, to chodzi o ubranka niemowlęce? No to wiadomo, wszystkie sie przydają - pod warunkiem, że w domu dziecka są tak małe dzieci, bo nie we wszystkich mają oddziały dla maluszków. Co do zgodności z modą - ludzie nieraz czyszczą szafy, oddając ciuszki, które leżały tam po 10 czy 15 lat i dziwią się, że placówka reaguje bez entuzjazmu... A przecież nasze (bo właśnie pracuję w DDz.) dzieci nie chcą się odróżniać w szkole czy na ulicy zgrzebnym wyglądem.

acha to nie ja ubranka kupowałam rok temu:) wiec mysle ze nie wyszly z mody:P

Gość mama zaraz dwojeczki
Mozesz je po prostu zawiezc do nablizszej takiej placowki, bez telefonowania i bez zapowiedzi. My tak robilismy kilka razy.

Pati nie ma problemu :) Jak dużego masz szkraba? Fajnie ze chcą te ubranka, jak tam są przyszłe mamy to napewno sie przydadzą. Mozesz tez zaniesc na oddzial położniczy w szpitalu te mniejsze. Np żeromski masz najbliżej. Niektóre mamy nie mają ubranek dla dziecka z sobą wiec ubierają bobasy w szpitalne ciuszki.

a sad dokladnie jestes?:) wiesz ja siedze całymi dniami sama z synkiem bo mąż pracuje:( niemam z kim pogadac napic sie kawy... :) dam Ci maila napisz do mnie : patusia19nh@interia.pl synek ma 14 miesięcy:)