Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalinka maja

czy to skaza białkowa?

Polecane posty

Gość Kalinka maja

Witam, prosze o pomoc. mam synka 8 tygodniowego, od 5 tyg karmię go mlekiem modyfikowanym Bebilon. od paru dni synek ma szorstką skórę na policzkach i brodzie. takie małe krosteczki. Nigdzie indziej ich nie ma. Czy to moze być skaza białkowa? Wczesniej nic takiego nie było, a stosuje tylko to jedno mleko. Kąpię go w Oilatum Soft.

Gość jdhfhd
A mi się wydaje, że teraz trochę za często pada hasło "skaza". Jak tylko dziecku krostka wyjdzie to zaraz skaza. 8 tygodni to jeszcze maleństwo, być może jeszcze nie zeszły z niego wszystkie hormony albo skóra nie radzi sobie jeszcze z potem. Moja mała była wysypana na buzi od 4. tygodnia, u 3 lekarzy byłam i smarowałam cudownymi środkami. Nic nie pomagało, trwało to 1,5 m-ca i samo zeszło.

Gość a ja.....
mój syn ma skazę i szorstkie duże plamy bez krostek, policzki jakby "lakierowane", dodatkowo w zgięciach kolan i łokci oraz czasami w innych miejscach

Gość przykladna matka
gratuluje lenistwa i glupoty ze karmisz MM- to oczywiste, ze dziecko karmione piersia moze ustrzec sie dlugo lub calkowicie skazy bialkowej a Ty 2 miesiecznemu dziecku zafundowalas taka nieprzyjemnosc!!! wpisz w google skaza bialkowa to zrozumiesz moje slowa

do pani wyżej---buahahaahahahaah dobre dobre :D Karmię piersią, tylko piersią, nie dokarmiam mm, a mała ma podejrzenie skazy białkowej. Musiałam wyeliminować ze swojej diety wszelki nabiał. Nie pisz proszę na temat o którym masz nikłe pojęcie. Autorko, tu nie pomożemy idź do pediatry, jak to skaza to zmieni ci mleko.

Gość a ja.....
przykladna matka- głupoty. Ja też karmiłam samą piersią 6mies, a później do roku wiadomo z innymi posiłkami i syn miał skazę od 4 tygodnia życia. Byłam na diecie przez całe karmienie. Znam wiele dzieci "na piersi", które mają skazę

Gość do pierwszego postu
autorki": tak, to może być skaza, apropo kosmetyków moją córkę nie uczulały tylko płatki mydlane a oilatum soft jest do d*py, z doświadczenia polecam kosmetyki hipp

Gość do pierwszego postu
do tej przykładnej matki, to ja byłam na ścisłej bezmlecznej diecie przez 11 miesięcy bo tyle karmiłam piersią, a skaza u mojego dziecka pokazała się w 2 tygodniu życia , a nawet w szpitalu nie miało ani razu podanego mleka modyfikowanego bo dziecko było non stop od urodzenia przy mnie wi ęc wiem co sie z nim działo cały czas

Droga Kalinko, Objawy, które opisujesz, mogą, ale nie muszą oznaczać skazy białkowej. Alergia jest reakcją indywidualną i może pojawić się w każdej chwili. W trosce o Twojego maluszka, polecam konsultacje u lekarza specjalisty, który zdiagnozuje dolegliwości i zaleci stosowne leczenie oraz pomoże Ci w doborze mleka odpowiedniego dla potrzeb Twojego Dziecka. Pozdrawiam Doradca NUTRICIA

Gość malagenia
Jeżeli chodzi o atopowe zapalenie skóry, to tutaj masz bardzo dużo informacji na ten temat: http://www.latopic.pl/definicja_azs są tam dokładnie opisane objawy, także może Ci to pomóc w rozpoznaniu, czy akurat Twoje dziecko ma skazę białkową.