Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdkgdkjgkdg

Czy karta do bankomatu równa się karcie kredytowej?

Polecane posty

Gość jdkgdkjgkdg

proszę o odpowiedzi

Gość fan Noxelii
karta kredytowa ma wysoką prowizję gdy wypłacasz z bankomatu, nie opłaca się

Gość jdkgdkjgkdg
ja mam taką do bankomatu. Chcę zarezerwować pokój i tam wymagają podania nr karty kredytowej. Czy mogę podać nr tej od bankomatu?

Gość just...me
Nie bardzo, bo kartę do bankomatu można mieć od 13 r.ż, a kredytową dadzą ci tylko jak masz stały dochód, bo na niej robisz kredyt jak sama nazwa wskazuje i musisz mieć z czego to spłacić, czyli mieć 18 lat i pracę.

Gość jdkgdkjgkdg
nie posiadam innych kart a jakoś muszę to zarezerwować. Nie znam się na tym po prostu.

miedzy karta do bankomatu jest jeszcze karta debetowa. generalnie karta do bankomatu mozesz tylko wyplacic kase, karta debetowa mozesz placic ale tylko tyle ile masz na koncie a na karcie kredytowej robisz kredyt czyli sie zadluzasz.

Gość jdkgdkjgkdg
to jest VISA, w sklepie mogę nią płacić nie wiem czy to sama karta bankomatowa i nie wiem jak to sprawdzić

Gość Zona ale chrzanisz
Karta do bankomatu, czyli platnicza, to taka gdzie nie wyciagniesz wiecej niz masz, mozna nia placic w sklepie ale i wyciagnac z bankomatu. do tego samego jest karta debetowa ale tam masz linie debetowa. kredytowa to wiadomo, w ogole to kredyty i karty kredytowe to normalna lichwa jest, nie polecam. a numery to sa tak jak tam chca to z wypuklych kredytowych tylko.

Gość Zona ale chrzanisz
Karta debetowa nie mozna placic na necie, tylko kredytowa wypukla. nie wprowadzaj jej w blad zona.

Gość Fajny_chłopak24lat
rodzaje kart: bankomatowa - pobierasz i płacisz środkami które masz na koncie debetowa - to samo, ale możesz wyciągać dalej mimo, że nie masz nic na koncie z reguły max do 1 miesięcznej pensji kredytowa - nawet jak masz środki na koncie płacąc nią porzyczasz pieniądze od banku z tym, że płacąc nią masz około miesiąca bez odsetek, natomiast wypłacając z bankomatu odrazu lecą ci odsetki.

Na wszystkie karty platnicze przyjelo sie mowic "karta kredytowa". Niekiedy jest to naprawde karta kredytowa, na ktora mozna robic zakupy "na kredyt", a inne to karty platnicze za pomoca ktorych mozna placic w sklepach tylko w ramach tego co sie ma na koncie i wyciagac za ich pomoca pieniadze z bankomatu. Bardzo czesto na stronach internetowych wszystkie typy kart okreslane sa jako "karta kredytowa", a za zakupy przez internet mozna placic dowolnym typem karty i nikt nie wymaga platnosci przy uzyciu wylacznie prawdziwej karty kredytowej. Tak samo pewnie jest w opisanym przez ciebie przypadku. mozesz placic dowolna karta, z ta roznica, ze zwykla tylko wtedy jesli masz pieniadze na koncie, a kredytowa jesli nie masz i miescisz sie w swoim limicie.

Gość jdkgdkjgkdg
posłuchajcie, rzecz wyglada tak, że nie wiem, czy nr tej swojej karty mogę wpisać w rezerwacji, skoro oni chcą nr karty kredytowej. moja karta nie jest kredytowa. Czy tą mi uznają. A środki na koncie mam.