Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooo_o

Ból po kanałowym

Polecane posty

Gość ooo_o

witam:) Mam mały problem. Może sie powtarzam, ale nie znalazłam informacji. Otóż, około rok temu miałam leczoną piatkę(kanałowo). Wszystko było ok, az tu w wakacje wieczorem zaczęła mnie ta piatka boleć, ale rano przestała. Ostatnio bóle nasilają sie wieczorami. Ból taki pulsujący, a jak lekko ścisne szczękę odczuwam ból jakby plomba miała sie zachwilę rozsadzić. Czy to jest normalny ból? Może jakieś leki albo coś. Może ktoś miał coś podobnego. Z góry dzieki za odpowiedzi:) Pozdrawiam

Gość Leute Heute
widać źle jest zrobiony ten ząb musiałabyś iść do dentysty i zrobić rtg tego zęba i sprawdzić jak wypełnione są kanały.. ząb dobrze przeleczony nie boli

idz na przeswietlenie. moze zle ci wyczyscili i cos tam zostalo. mnie tez tak pobolewal wyleczony zab. którejś nocy tak mnie zlapalo ze z bolu mdlalam. ten bol jest nie do opisania.

Gość ooo_o
dzięki za informacje, ale tak obawiam sie że jak pójde i np. akurat w tym momencie mnie ząb nie będzie bolał, tego sie obawiam (chociać nigdy nie sprawdzałam czy jak nie odczuwam bólu to czy jak lekko stuknę w tego zęba czy zaboli)

Gość 8989898
bo te zęby po kanałowym sa zawsze martwe?

Gość ooo_o
w sumie moja piątka jest taka sinawa czy jak to nazwać. Napewno odbiega kolorem od pozostałych

Gość Po kanałowym zawsze
Zawsze jest martwy ale nie koniecznie zmienia kolor, wiem bo jestem akurat w trakcie leczenia kanalowego i pytałam szczegółowo stomatologa

Gość mycha mala
quis leget costam nie zawsze sa sine, to znaczy zazwyczaj, ale jesli zostal przeleczony kanalowo i w kanaliki nie zdarzyla sie dostac ropa, to on siny nie bedzie, jak nie bylo stanu zapalnego. ale jak boli to jest zle zrobione, koniecznie dentysta, przeswietlenie. zab przeleczony kanalowo jest martwy, nie powinno w ogole bolec, dziaslo tez nie. a nawet jak jestes u dentysty i nie boli to nie ma znaczenia, bo nie powinien bolec w ogole.