Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzeba coś wyjaśnić______

Po co kobiety chwalą się młodszością partnerów? - wiążą sobie pętlę na szyję

Polecane posty

Kafeterianka X: 1. W listopadzie koncze 40, mam mlodszego o 12 lat, 2. "Mam 40 lat i jestem lepsza od innych bo mam młodszego o 12 lat faceta". Liczby 40/38/37 nie są dla kobiety żadną nobilitacją. Dla jej partnera, partnerka z cyframi 4i0 też juz raczej powód do wstydu - choćby przez skojarzenie z serialem Jerzego Gruzy. Przecież ten młodszy, dla 26-letnich pięknych rówieśniczek, może być nieporadnym, a z twarzy "głupim jasiem", z którym wstyd się zadać. Młodsze kobiety, przed 27-ką. Stawiają rówieśnikom olbrzymie wymagania, co do wyglądu, i perspektyw zawodowych, którym ci nie mogą sprostać. Zostają więc odrzuceni. Więc Jeżeli jest to 12 lat młodszy przeciętniak, lub łysiejący brzydalek, którego wstydzą się rówieśniczki. To żaden powód do przechwałek ze strony 40letniej "damy". Dla 40-stoletniej kobiety, młodszy poprzez samą młodszość to apogeum nobilitacji - "młodszy - jaka ja młodsza i lepsza przez to. Podziwiajcie mnie". Taki tok myślenia, pojawia się w ich świadomosci. Podeszłe rozrodczo kobiety robią z tego atut, i demonstrują swoją wyjątkowość, czy genialność wyboru. Który może okazać się wyborem ciężaru ponad ich siły. Jak długo uda się im utrzymać zainteresowanie i uczucie, ze strony tego młodszego?. Może ten młodszy zaczyna wątpić w sens ciągnięcia związku ?. Może zmiany w ciele kobiety, zaczynają go drażnić ?. Mozę widząc piękne lale na ulicy, zaczyna być zły, ze nie ma takiej ślicznej. Mozę kiedy był ze swoją 37-40latką na plaży powstydził się jej ciała przed innymi plażowiczami ?. Może czuje że marnuje czas przy starszej, która kiedyś go nobilitowała, a teraz musi się jej wstydzić jako fizyczności?. Czy 28-latek, pojedzie z 40-latką na "Mayday", albo "Sunrise" lub jakąkolwiek głośną imprezę?. A jak pojedzie nawet, to czy ona-40-letnia, założy obcisłe białe spodnie, i zawiąże na supeł, koszulę nad pępkiem, by dorównać perfekcją 27letenim dziewczynom ?. Jak uważacie? Jeżeli 28latek spotyka się z 40ką w czasie Jesieni, i Zimy, to jeszcze jakoś ubrania przykryją różnice wiekowe. Ale lato odsłoni wszystko - więc z miejsca, pokażą się u kobiety 40-letniej wady jak: fałdki nad kolanami, lub pomarszczona skóra na nogach od tyłu. I co wtedy? Po co wciskać sobie kłamstwa, i demonstrować lepszość na forum innym ?. ____________________________________ Inny argument: "faceci sami wolą młode ale kobietom zabraniają". - 5 lat do tyłu max- a 12, to już brak szacunku do siebie, godzenie się na status tej- starszej/gorszej, i wiązanie sobie pętli szubienicznej na przyszłość.

Gość zaleczają swoje kompelksy
chyba - nic więcej nie mogą zyskać

Gość ło hahahha
Znów Egoist31 i jego charakterystyczny styl wypowiedzi 😴

Gość dębowa jesionka
młodszoscią......powaliło mnie:P tak młodszy partner to jakby gwarancja ze wystarczy na dłuzej :P

Gość zaleczają swoje kompleksy
dębowa jesionka tak młodszy partner to jakby gwarancja ze wystarczy na dłuzej - -- ale twojej młodości nie wystarczy jemu na dłużej, po co mu stara ?

Gość Ierrr
ło hahahha Znów Egoist31 i jego charakterystyczny styl wypowiedzi ale ty babo nie patrz na to czy to egosit czy nie, tylko odpwiedz na zagadnienie. To każdy wie że to egoist ale jest chytba ważniejsza sprawa do omówienia

Gość Pewnie dlatego, dlaczego facec
chwala sie mlodymi kobietami. Mlode, ale niekoniecznie bardziej atrakcyjne niz starsze, czesto zas duzo glupsze, niz rowniesniczki. Ci, ktorzy chwala sie wiekiem partnera to ten sam typ ludzi - zwracajacy uwage na mlodosc, zamiast na rzeczy wazne. Zwiazani z mlodymi, ale niedowartosciowanymi, odpadkami

Gość zupełnie nie rozumiem
Bo niczym innym nie mogą się pochwalić. Tym się same dowartościowują.

Gość Olornik
to nie są kobiety tylko aktywistki feministyczne czyli lesby które udają kobiety z przyczyn propagandowo-politycznych

A mnie walą wymagania kobiet. Jak nie wiecie dlaczego to poczytajcie jaki ja mam stosunek do uganiania się i spełniania wymagań byle tylko być w związku. :classic_cool:

Gość 89080htttu7778dd
A różnica wieku 4-5 lat też jest straszna? Jestem kobietą i mnie osobiście przeraża związek z młodszym. Boję się, że będzie się mnie wstydził.

Gość dębowa jesionka
bo mam to czego nie posiadaja równolatki:P a tak serio to nie generalizujcie....jesli ktos chce miec młodszą/młodszego partnera to prosze,,jego wybór,ludzie nie sa ze sobą tylko ze wzgledu na to ze sa atrakcyjni ,uroda czesto mija z wiekiem i to u obu płci. Z własnego podwórka,,,,hm..byłam z mlodszym ..5lat mlodszy był,powazniej wyglądal ,swietnie sie dogadywalismy i super bylo z resztą,..jedyny minus...to jednak odczuwalny brak dojrzalosci ,zazdrosc i pieniactwo,ale takie akurat miał cechy ,zdecydowlam ze ta znajomosc nie ma przyszlosci teraz.,,,hmm,..mysle ze moglam dac szanse....

Gość Iris stara ale jara
Egoist lecz sie

Gość Wesseree
dębowa jesionka "bo mam to czego nie posiadaja równolatki" --------------------------------> nie schlebiaj sobie i nie uważaj się za Bóg wie co. Przez jakiś czas możesz miec to czego nie maja one - młodsze(ciuchy kosmetyki brak problemów i kiepska pracę ) ale potem okaże się że to one mają cos czego nie masz ty jako starsza. :) To kwestia czasu. zdecydowlam ze ta znajomosc nie ma przyszlosci teraz.,,,hmm,..mysle ze moglam dac szanse... -----------------> faktycznie stara babcia gdyby dała szanse młodszemu miałby super związek po dzis dzień. A skąd wiesz czy on by się nie odkochał - czemu naiwnie zakładasz że wszystko byłoby cacy gdyby nie twoja decyzja? niech zgadnę dla rówieśników nie jesteś żadną nobilitacją ? - tylko zwykłą dziewczyną z klasy szkoły i ulicy ? TAK MYŚLAŁEM. NIE Nobilituj się.

Gość dębowa jesionka
nie jestem zwykła:p zupełnie ..nie nobilituję się,,kreuję swój swiat tak jak chcę zeby wyglądał...dlatego moze popełniam wiele błędów..uprawiam zawód,,,,artystyczny ,,,,,i troszkę mój swiat wygląda inaczej niz większosci ludzi,,,a ex..hm...nie bede sobie pochlebiała ale ,,nnie wyglądam jak moi rówiesnicy,nie wiodę takiego zycia ...jak większosc,,,geny w rodzinie dobre...wiec wszystkie baby trzymają się dobrze,,,zle mnie odbierasz,,, nie kreuję sie na bodaj,,,kogo :p zawsze pobijali do mnie młodsi pewnie uwazjąc mnie za młodsza,,,ale moze sie to zmienic,,,nie stanowi to dla mnie problemu,raczej zalezy mi na porozumieniu dusz...

Gość 212345678
Ja mam 26, mój facet 23 ciekawe kiedy wymieni mnie na młodszy model :D

Gość dębowa jesionka
kolorowych i wyluzuj :p nie ma co sie spinac...🖐️

Gość dębowa jesionka
212345678 ojjj raczej to Ty go strasz...ze go wymienisz...:P zycie w niepewnosci,,..bywa ekscytujące:P

Gość ja mam 33 a facet 27
egoist ma kompleks :D:D

Gość 212345678
To był tylko żarcik;) Żenujące są takie dyskusje mające na celu pokazać, jakie to kobiety są złe i niedobre, a ich jedynym atutem jest uroda.

Jest tu jakaś chętna stara rura do przeruchania?

Hmmm, jak teraz zaczynacie się już sypać drogie panie to szuakcie młodszych. A odpowiedzcie mi szczerze, czy gdy wy miałyście przykładowo 26 lat to spojrzałybyście na młodszego o kilka lat chłopaka? Wątpię. Ale oczywiście nie twierdzę że jest z wami coś nie tak, bo oczywiscie najwyżej na jeden raz się jeszcze nadajecie :)

Gość kreffka kretka
jak ktos lubi dymac stare rury,to daj adres ..remontowalam łazienke mam duzo na zbyciu i róznym "fi"

Gość dębowa jesionka
a skąd pewnosc Beliar ze T się nadajesz dla dojrzałej kobiety choc na jeden raz?

A ja w tym momencie marze o dojrzalym facecie który wie jak sie zachowacw roznych sytuacjach, wie jak traktowac kobiete i nie trzeba mu nic tlumaczyc...

dębowa jesionka, mogę się nie nadawać dla jednej, nadam się dla drugiej. Tego ,,kwiatu" jest pół światu.

Gość dębowa jesionka
zwróciłam uwage na Twoje wypowiedzi dzis. na roznych topikach..i skąd (mysle ) u młodego człowieka tak skrajnie nagromadzenie złych emocji,,,ja wiem Beliar=Szatan,ktos bez pana...etc... Ale w takim razie...kto stworzył tego,,.Beliara.....

Gość Wesseree
dębowa jesionka zawsze pobijali do mnie młodsi pewnie uwazjąc mnie za młodsza," ________________> moze uważali cię za łatwą gąskę która jest naiwna średnia z urodyi szybko można ją zdobyć? .Taką która nie odmówi, nie spławi, i czeka na podryw?. Jak faceci startują do lasek, to one odbierają to za powodzenie i atrakcyjność. A w rzeczywistosci sa postzregane jako łatwe, słabe za mało ładne, które nie czują się na tyle silne w atrakcyjności, by odmówić i spławić :).