Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mamuśka.

***Moje dziecko nie chce jeść kaszek, co w zamian?

Polecane posty

Gość pytająca mamuśka.

Witam wszystkie mamy. Moje dziecko niedawno skończyło pół roku i chciałam do jego diety dodać kaszki mleczne. Jest na mleku modyfikowanym, zupki i obiadki oraz deserki je bardzo chętnie. Z kaszkami jest problem. Podawalam kaszkę mleczną ryżową - nie chce jeść, krztusi się. Z kaszką smakową też próbowałam i jest taka sama sytuacja. Zmuszać do jedzenia kaszki go nie będę. Co mogę podać w zamian za kaszkę? Może któraś miała podobną sytuację?

Gość może po prostu na wydruku nie
syn - teraz 4 lata nie jadł kaszek wcale - po prostu Mu nie smakowały - te do zrobienbia samemu, jedyne, które jadł to były kaszki na dobranoc z hippa ( w słoiczku takim większym chyba 190) nei zmuszałam, w zamian dostawał np owoc

Gość gość
Jeśli nie chce to nie zmuszaj potem może będzie chciało jeść. Mój syn jadł chętnie potem był czas że nie chciał i teraz znowu je ale zamiast kaszki zagęszczaj mleko kleikiem ryżowym bądź kukurydzianym oraz możesz podawać jogurcik malucha.

hej moje dziecko ma tak samo chetnie je mleko, zupki, deserki, kogurty musy i wszystko byle nie kaszka. Jedynie na śniadanie akceptuje, a potem jak dodam do mleka kaszke ryzowa, lub zrobie na wodzie ryzowo mleczna to nie zje. nawet z tymi sokami co teraz dodaja po prostu nie lubi. ale nie jest to problem, mozesz dodac tak jak pisza kolezanki inne zreszta wazne ze lubi wszystko inne, a kaszki nie sa az tak istotne

Gość mamama27
to nie rób kaszki mleczno - ryżowej na gęsto - a np. kup samą ryżową i dodaj troche do jego mleka - i tak coraz więcej - może polubi