Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka pierwszego roku

co za kraj!! Rece opadają :/

Polecane posty

Jestem zbulwersowana i nie rozumiem tego państwa! Konkretnie chodzi mi o bilety takie autobusowe. Mam legitymację studencką, dzięki której mam ulgowe przejazdy mpk oraz autobusowe i inne komunikacji masowej. Na mpk przysługuje chyba zniżka 50%. tyle że ja takowymi nie jeżdzę, bo nie mieszkam w mieście i nie potrzebne jest mi przemieszczanie sie z dzielnicy A do dzielnicy B. Ale bardzo potrzebne mi są zniżki na pks-y ponieważ właśnie nimi dojezdzam na uczelnię. Chodzi o to, że na niektóre pksy-y (na wiekszość:O) nie ma tej zniżki! Nosz kurwa kierowcy nie chca mi dać zniżki! A jeśli już mi się uda jakimś cudem to zaledwie 30% :O zajebiście. Jest tak, ze powiedzmy jadę w poniedziałek i jedzie kierowca X, który da mi zniżkę i jadę we wtorek i juz inny kierowca Y (z tego samego autobusu co w poniedziałek!) nie da mi tej zniżki bo znajdzie głupie wytłumaczenie, że nie i koniec.Zeby to jeszcze oznajmił mi kulturalnie ale nie! Wydziera gębę na cały autobus. I czemu na mpk jest az 50%?:O sory kurwa ale po mieście to ja sie moge przejsc! nie musze poruszac sie tym śmierdzacym autobusem. Ale oczywiscie na pksy juz nie dadza zniżki :O choć na legitymacje jest wyraźnie napisane że ta ZNIŻKA MI DO KURWY NĘDZY PRZYSŁUGUJE! I teraz jak jakiś kierowca mi powie, że nie da mi zniżki (choc kilka dni temu inny kierowca TEGO SAMEGO autobusu mi dał) to przysięgam że wypierdole mu w ryj i wyjde z tego autobusu, bo to juz sie w głowie nie mieści żeby okradać studentów!! Ja na pieniadzach nie śpie!! Mam swoje wydatki zwiazane z nauką!! Do tej pory udzielono mi zniżki 1 raz! A powinanm ją mieć codziennie!

Gość a jak powiem ci tak
tak samo jak dziecko mające np: 8 lat ma zniżkę na przejazdy i płaci choć na siebie nie zarabia a jakiś buc z rządu jeździ za darmo a zarabia fortunę taka sprawiedliwość w tym kraju rządzonym przez chorych ludzi

wcześniej np. dzisiaj darowałam, pomyslałam ok jeżeli nie to nie. Ale dłuzej nie dam sobie w kaszę dmuchać. ja zrobię tam zadymę i mogę kurwa zadzwonic przy kierowcy do tych pksów i jeszcze złoże skargę ze są wulgarni!!!!

" 21:37 [zgłoś do usunięcia] a jak powiem ci tak tak samo jak dziecko mające np: 8 lat ma zniżkę na przejazdy i płaci choć na siebie nie zarabia a jakiś buc z rządu jeździ za darmo a zarabia fortunę taka sprawiedliwość w tym kraju rządzonym przez chorych ludzi" Akurat uważam że władza powinna mieć darmowe wycieczki:P.Ale pod warunkiem że jakieś dodatki w stylu jak limuzyny itp. to tylko dla najważniejszych ważniaków a reszta powinna jeździć transportem masowym:P.

Gość a współczesne kobiety
ja dojeżdżam PKS na uczelnię i zniżki są tylko przy zakupie miesięcznego, a jak kupuję u kierowcy bilet jednorazowy to każdy płaci tyle samo

Dzisiaj kierowca nie dał mi zniżki, zapytałam dlaczego. A on ze nie ma zniżek na ten autobus i to nie jego sprawa-powiedział to podniesionym i niemiłym tonem. Powiedziałam, że na legitymacji mam wyraznie napisane, a on wydarł się mi tak głosno że NIE MA. I myslałam ze mnie jeszcze kurwa uderzy!!! Taki wyraz twarzy miał!! No i co? Co z takim zrobic?

Gość a jak powiem ci tak
max...... jesteś jednym z tych buców ? idź na wybory i głosuj na nich będą więcej kraść do swojej kieszeni a ty i tak chuja dostaniesz same obietnice

Nie ja nie bede płacic tak samo jak inni! Dali zniżkę to mam prawo z niej korzystać! na mpk to niech sobie w dupe wsadzą, w dupie mam ten kraj!!!! wypierdalam stąd!!!

Gość dzię dobły
trzeba blo jeszcze glosniej sie wyr=drzej ze masz nizke i ma ci ja dac

Gość jiojio
A dzwonilas do pks-u, aby sie dowiedziec czy obowiazuja u nich znizki dla stusdentow?

" a jak powiem ci tak max...... jesteś jednym z tych buców ? idź na wybory i głosuj na nich będą więcej kraść do swojej kieszeni a ty i tak ch*ja dostaniesz same obietnice" Ale bredzisz:P.Ja nie pisałem o tych co są w rządzie tylko o tych porządnych co powinni rządzic:P.I chodziło o to że taniej jakby jechali autobusem niż samochodem:P.A tak przynajmniej politykier jak jest niedobry to ma większe szanse dostać lanie:D.Do tego nie głosuję na jakichś jełopów:P.Czekam na rewolucję:P. " 21:49 [zgłoś do usunięcia] studentka pierwszego roku Nie ja nie bede płacic tak samo jak inni! Dali zniżkę to mam prawo z niej korzystać! na mpk to niech sobie w d**e wsadzą, w dupie mam ten kraj!!!! wypie**alam stąd!!!" Masz kompleks zielonej trawy:P.Gdzie indziej wcale nie jest lepiej:P.

Jak jestes d.u.p.a i niepotrafisz postawic na swoim to cale zycie bedzie miala pod gorke.Zamiast sie zalic na forum idz do kierownika pks-u i wyjasnij sprawe.

Gość a jak powiem ci tak
nie znam żadnego porządnego godnego do rządzenia krajem a jak przyjdzie nowy to i tak będzie kradł dla siebie żeby sobie i rodzinie przyszłość zapewnić

Gość kierowca.pks
tylko nie bij mnie :(

Gość a tus to jest posmiewiskiem
Największy i najbardziej opiniotwórczy tygodnik ekonomiczny na świecie „The Economist" masakruje rząd Tuska za polityczną bierność, brak reform i koncentrowanie uwagi na błahych sprawach. Jego eksperci twierdzą "Pod różową fasadą budynek pęka". Według tygodnika rząd tak naprawdę zaniedbuje polską gospodarkę. Tusk chwali się, że Polska to zielona wyspa na czerwonym morzu recesji. Tymczasem, jak wyliczają eksperci, od czasu kiedy ekipa PO przejęła władzę, deficyt finansów publicznych zwiększył się czterokrotnie, a dług publiczny niebezpiecznie zbliża się do 55 proc. PKB (przekroczenia 60 proc. zabrania konstytucja). Powinno to działać jak alarmujące dzwonki ostrzegające przed poważnym gospodarczym kryzysem. Tymczasem w ocenie "The Economist" rząd traci czas, zajmując się błahymi sprawami. Brytyjscy dziennikarze piszą „Ministrowie w rządzie Tuska wykazują niepokojącą tendencję do taplania się w drugoplanowych sprawach (...) zamiast skoncentrować się na poważnych reformach potrzebnych w administracji państwowej, finansach publicznych i na rynku pracy - twierdzi gazeta. Zauważa też, że mimo zwiększania wydatków państwa i obciążeń podatkowych, Polakom wcale nie żyje się lepiej. Gazeta podkreśla również „Wielu podatników nie widzi korzyści z hojnych wydatków rządu. Mimo pewnej poprawy, jak np. połączeń kolejowych z Warszawy, stan infrastruktury w wielu rejonach kraju jest tragiczny piszą dziennikarze „The Economist. Szkoda tylko, że nikt tego głosu rozsądku nie słyszy, bo na alarm już co najmniej od roku czasu biją również polscy eksperci. Przecież prof. Rybiński uważa, że Tusk jest gorszy od Gierka, a prof. Leszek Balcerowicz nie zostawia na Tusku suchej nitki za reformę OFE. Polacy jednak tej indolencji władzy nie widzą, czy tylko udają, bo wygodniej jest żyć w błogiej nieświadomości? A Donald Tusk mówi do nich jak Gierek:

Gość Alice Prin
ale to chyba zależy od przewoźnika, czy masz zniżkę i ile % i chyba od układów firmy z gminą/ministerstwem- bo to oni refundują przewoźnikowi resztę kasy za bilet (przynajmniej w mpk tak to mniej-więcej działa). prywatne firmy nie mają obowiązku wprowadzać zniżek i nic nie poradzisz... co najwyżej możesz iść do konkurencji, która zniżki ma.