Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RODZINKKA ACH RODZINKA

RODZINKKA ACH RODZINKA

Polecane posty

Mam męza i dwójkę dzieci. MIeszkamy z moja babcia poniewaz jest chora i nie mozna jej zostawić samej. Niestety. Chcielismy wynająć mieszkanie ale musielismy zostać ze względu na nia. Pracuje tylko ja bo mąż siedzi z miom niepełnosprawnym synem. Do sedna. My dbamy o wszystko. Z jednej pensji utrzymujemy pięc osób, dbamy o wszystko -od kostki masła zaczynając a koncząc na weglu. Po prostu wszystko. Robimy swieta, płacimy za telewizję, kupujemy opał, środki czystosci, jedzenie nowe sprzety do domu. Moja babcia do tej pory opłacała czynsz , gaz i wodę. Kupuje jej leki. Jej samej pozostaje ponad 1000 zł na jedną osobę. Ja mam 1700 na pięc osób. I są wojny o to że my nie płacimy reszty rachunków. Przeciez nie potniemy sie na pieniadze. Juz sama nie wiem . Juz naprawde zaczynam uwazać ze to my jesteśmy nie w porzadku. Ale nikogo nie interesuje jak sobie radzimy. wszyscy na nas naskakują a nikt nie wie jak jest naprawdę. Poradźcie mi cos bo ja tego nie wytrzymuje psychicznie

upup

Gość mądrala nie wiadomo skąd
oddaj pod opiekę babcię tym wszystkim innym narzekającym na was:D niech też posmakują tego miodu:D

Gość ola57321
A czy babcia ma jakieś inne dzieci? Wasz sytuacja jest naprawdę trudna i przydałaby się pomoc rodziny, trzeba ich uświadomoć jak sytuacja wygląda. Może Opieka Społeczna mogła by pomóc?

No właśnie wszyscy są mądrzy ale mają w dupie. My się przejmujemy a ci którzy powinni się przejąc uważają że mają problem z głowy , zrzucili obowiązek na nas i zachowuja się jakby to był nasz zakichany obowiązek.

ma dwójkę dzieci. Ale oni nigdy nie maja czasu bo pracują. I nikogo nie obchodzi że ja tez pracuje i jeszcze wychowujemy dzieci. I oprócz nas ma jeszcze czworo wnuków. Mąż mógłby iść do pracy ale jeżeli chodzi o opieke nad dziecmi w tym czasie nie mamy na kogo liczyć. Ja już jestem strzępkiem nerwów. Zyje ciagłymi wyrzutami sumienia mimo ze wiem ze nie powinnam ich mieć.

skoro babcia placi za czynsz i wode itd. to ty tylko za jedzenie itd. macie za free mieszkanie - nie maurdz na babcie bo pomyusl jakscie mieszkali sami to nikt by za was nawet czynszu nie placil wiec sie ciesz ze ci pomaga

Gość ECH..............
naucz się być STRAŻAKIEM - LEJ NA NICH. i tak do nich nic nie dotrze. Chcieliście wynająć mieszkanie? Czy u babci mieszkacie tylko ze względu na nia?

żona-swojego-męża - praca w domu też się liczy , więc babcia niech nie marudzi:D!

ty masz 1700zl na swoja rodzine - co by bylo jakby babcia nie oplacala wam czynszu ?? serio powinnas byc jej wdzieczna ze wam pomaga z mieszkaniem a nie wyciagac reke po reszte i liczyc ile jej zostaje - na swoja emeryture ciezko pracowala i ma swiete prawo zrobic z nia co tylko chce

żona-swojego-męza - przeczytaj całą moją wypowiedż ZE ZROZUMIENIEM tekstu i dopiero potem sie wymądrzaj

". Juz naprawde zaczynam uwazać ze to my jesteśmy nie w porzadku. Ale nikogo nie interesuje jak sobie radzimy. wszyscy na nas naskakują a nikt nie wie jak jest naprawdę." TU SIE ZGADZAM... jestescie nie w porzadku i ci co naskakuja maja racje

żona-swojego-męża - ty jesteś glłpsza nawet od samej siebie:D:D:D

tak za 1700 zł ponieważ mamy juz dośc ciągłych oskarżeń, inwigilacji, czepiania sie i gnojenia przez cała resztę mojej rodziny. Ja tez ciezko zapierdalam na to co mamy. Ja utrzymuje wszystkich. Również moją babcie . Ona nie musi sie martwić o to czy będzie miała co do ust włozyć, czyste gacie na tyłek, czy czy nie bedzie marzła albo zabraknie jej leków. A itak to wszystko ciągle mało. Doja z nas kazdą złotówkę. Taka prawda jest i tyle. To nie mi zostaje ponad tysiac na jedna osobe na miesiac. Tylko jej

tego że moja rodzina składa sie z czterech osób a na utrzymaniu mam pięc i tyle. Ona nawet zupy nie ugotuje.Jeszcze potrafi nam zabrac , zrobić tylko dla siebie i schować. Chyba nic dziwnego ze chociaz te 3 rachunki zapłaci jezeli ja jej nawet leki kupuję

Gość mały odkrywca
Ile babcia płaci tych rachunków? Ile Ty płacisz za jej leki? Moim zdaniem powinniście wziąć ją na litość i poprosić o wsparcie finansowe bo teraz tak wszystko podrożało, prawnukowi mogłaby pomóc-on taki chory Albo weź się zorientuj czy Twój mąż nie zarabiałby więcej i zamiencie się miejscami

babcia za rachunki płaci około 500 zł miesięcznie. Ja nie bedę wyliczać ile kosztuje jedzeni bo chyba kazdy wie. Oczywiście gotuje tez pod nia bo nie wolno jej pewnych rzeczy . Za leki płace około 200 zł miesięcznie. Do tego teraz znowu dojdzie węgiel. Nawet nie chce myslec ile wybulimy. Przyjda swieta a nie przyjdzie do nas kilkanascie osób jak na kazde swieta i oczywiście to my je zorganizujemy a każdy na dowidzenia dostanie spakowane zarło do łapy, bo przeciez to w koncu my stawiamy.

żona-swojego-meza ja marze o tym zeby sie wyprowadzic ale nie moge jej zostawić. cała rodzina powinna pomagac a wszyscy zrzucaja odpowiedzialnośc na nas i jeszcze maja pretensje. Ciekawe kto by sie nia zajał jezeli teraz wszyscy tacy zajeci. Gdybym mieszkała tylko z moja rodzina to miałabym na utrzymaniu tylko ich. A nie spełniała kazda zachcianke jeszcze jednej osoby. Gotuje obiady , staram się zeby były zdrowe to jeszcze słysze ze nie tak, jeszcze krecenie nosem. Ja nie jestem pasozytem i nawet przez moment sie tak nie czułam. Z jakiej racji ja mam dbac o wszystko , wszystko opłacac jeżeli jest przeciez jedna osoba , która powinna w tym mieć swój udział.Przecież właśnie nie mieszkamy sami. Ja nie zyję z rodzina na czyims garnuszku.

żona-swojego-męża mądrala nie wiadomo skąd -> to sie k**wa wypowiedziałas hahah zalosna jestes... ignor dla glupich ludzi No właśnie ignor dla głupich ludzi- dla ciebie w tym przypadku żono

Gość ola57321
Ja wiem, jak to jest ze starą scorowaną osobą w rodzinie. Tacy ludzie często są upierdliwi, podejrzliwi,np. nasza babcie kupowała sobie słodycze i chowała przed nami :), mama gotowała dla całej rodziny, a babcia wybrzydzała, a jak przyszła sąsiadka, to mówiła, że ją głodzimy. Reszta rodziny tzn wujek z żoną też mieli babcię w d***ie, przyjechali raz na pół roku, poużalali się, dostali wałówkę i pojechali. I tyle! Bardzo Wam współczuję

Gość ola57321
A ja potem trzeba było babci pampersy zmieniać, siedzieć przy niej (bo potrafiła wyjść z domu i nie umiała wrócić), wozić do szpitala, opłacać opiekunkę to też nikt nie pomógł, ale wypominali, że rentę bierzemy!

Ola u nas jest dokładnie to samo. Też chodzi po rodzinie i gada że ja głodzimy, że zamykamy pokój przed nia,że jej rachunek za telefon nadzwoniliśmy. Ze ja ciagle robie jej awantury i ponizam. Jedno z jej dzieci mieszka 5 minut drogi od nas- dosłownie- a przychodzi dwa razy w roku- na święta.

No otóż to. I to są właśnie pasożyty. Nigdy złotówki z renty nawet nie tknęłam. A później takie rzeczy słysze że mi się zyc odechciewa

Gość hglt;t
Dziewczyno zastanów sie co piszesz. Was nie stać NA SAMODZIELNE MIESZKANIE. a BABCIA ROBI WAM PRZYSŁUGĘ, ŻE POZWALA mieszkać. Przecież mogłaby sobie wziąć obcą osobę, przepisać jej mieszkanie i zgodnie z prawem oczekiwać opieki i utrzymania, nie płacąc nic. WIĘC TO ONA ROBI WAM ŁASKE anie wy jej Za 1700 zł nie jesteście w stanie przezyć samodzielnie

Gość hglt;t
na zasadzie zapisów Kodeksu Cywilnego (bezskuteczność względna art. 916 KC). Na podstawie art 908 i nast. KC właściciel nieruchomości może zobowiązać się do przeniesienia własności nieruchomości na nabywcę w zamian nabywca zobowiązuje się zapewnić zbywcy lub osobie mu bliskiej dożywotnie utrzymanie.

Gość hglt;t
---------> ja marze o tym zeby sie wyprowadzic ale nie moge jej zostawić. cała rodzina powinna pomagac a wszyscy zrzucaja odpowiedzialnośc na nas i jeszcze maja pretensje. -----------> I słusznie bo to wasz psi obowiązek