Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy waszym zdaniem

czy waszym zdaniem jest moje dziecko za grube ?

Polecane posty

Gość czy waszym zdaniem

albo za duzo wazy otoz za tydzien bedzie miala 4 miesiace a wazy 6.600 dlu-61,6 cm czy to nie duzo ? dzis spotkalam znajoma ktora ma dziecko z maja (2 tyg starsze od mojej )a ona przy niej jest chudzinka nie uwazam ze moje dziecko jest grube , bo nie wyglada na taka ale ... no wlasnie ja jestem drobna niska a maz jest dobrze zbudowany moze to po nim odziedziczyla ? sama nie wiem , boje sie ze jak niebawem dostanie staly pokarm plus mleko to ja utucze :( pediatra nic nie mowi o jej wadze (bo naprawde nie wyglada na grubego niemowlaka) tylko ze dobrze przybiera jej waga ur.3050 wzrost 49cm

Gość czy waszym zdaniem
poradzcie mi cos :(

wrzuc zdjecie bo z wagi niewiele da sie wyobrazic ;) ale powiem ci zemoj syn mial 6100 majac 6tygodni ;) a dlaczego corka taka drobna ? jak duza sieurodzila ?

Gość D.BillI
na dietę jej nie poślesz prawda? szybko przybiera to fakt, ale jeśli pediatra mówi, że wszystko jest ok to się nie martw.. jak na 3kg przy urodzeniu to była bardzo krótka, więc może kości ma grubsze niż inne dzieci i trochę dodają wagi... mój syn tak chyba ma - chudy, że żebra mozna liczyć, ale wagę i wzrost ma słuszne - jest wagowo cięższy niż kilku zaokrąglonych rówieśników!

Gość Oj, nie przesadzaj
dzieciaczki w tym wieku mają więcej ciałka i to normalne. Jak zacznie raczkować, chodzić to szybko ten tłuszczyk zgubi. Nasz syn w niemowlęctwie to była kulcha, a jak skończył roczek zaczął chudnąć w oczach.

Gość czy waszym zdaniem
seleminka w wieku 6 tyg mialo twoje dziecko 6 kg ? fakt , nie da sie tak okreslic czy dziecko wyglada grubo po opisie .. ale chyba sama sobie robie problem bo czytam rozne artykuly w ktorych pisze ze dziecko podwaja swoja wage w wieku 6 miesiecy nie mam doswiadczenia w dzieciach :( wiem ze kazde inaczej sie rozwija ale boje sie ze moge gdzies blad jakis popelnic

Gość jak jest malutkie i
moj ma 7tyg i juz bedzie mial z 6500g a wiec nie masz sie czym martwic.

Gość czy waszym zdaniem
wasze 6-7 tygodniaki naprawde tyle waza ? duzo .. ale jak pisze nie mam doswiadczenia a czytam multum artykulow i chyba zaprzestane bo jak mwoi sie co za duzo to nie zdrowo :) macie racje nawet gdyby byla za gruba to jak zacznie chodzic to zrzuci :)

Gość no tak trochę dużo waży
w stosunku do wzrostu, ale niedługo sama się jej waga wyrówna jak zacznie być bardziej ruchliwa, będzie raczkować chodzić wtedy się jej wyrówna wszystko