Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bygggd

strasznie bolał mnie ząb i nagle przestał. to normalne?

Polecane posty

Gość bygggd

najpierw przez 2 dni bolał mnie czasami przy jedzeniu. na trzeci dzien bolał non stop tak, że myslałam, ze ocipieje. wtedy też postanowiłam umówić się do stomatologa. niestety nie mam możliwości udać się tak na już, więc umówiłam się dopiero na środę. płukałam spirytusem, brałam leki.. prawie nie pomogły, ale jakoś udało mi się zasnąć. na nastepny dzien bolał mnie jedynie przy dotykaniu. chodziłąm z otwartą buzią i nic kompletnie nie zjadlam, bo bolał niemiłosiernie jedynie przy jakim kolwiek dotyku. dzisiaj rano wstaję i nie boli mnie kompletnie.. moge jesc, pic zimne i nic! ide do stomatologa i tak, ale kurde co się dzieje?

Gość czopikk
ból zebów to nic w porównaniu z bólem jąder .

Gość kasia5266
Też tak miałam, że bolał mnie 2 dni potem 3 dni mnie nie bolał bo wzięłam leki potem znowu zaczął i to na imprezie.Dlatego uznałam, że jednak lepiej pójść do lekarza bo nie wiadome jaka jest przyczyna.

Gość 23 latka
to jest normalne, tak po prostu jest i już. polecam mieć jakieś antytobiotyki w domu na zęba na zapas w razie czego ew. ibuprom

Gość ząbek hilarego
Antybiotyk pije się tylko kiedy zapisze lekarz a nie samemu na ból zęba

tez tak miałam :P ząb wyleczony i po 3 mc zaczął pobolewać. którejś nocy tak mnie bolał ze mdlałam.... :O okazało się ze nadaje się do leczenia kanałowego :O nie lekceważ tego bo możesz żałować :O

Gość bygggd
brałam leki przeciwbolowe do wczoraj. dzisiaj mnie kompletnie nie boli, więc nic nie brałam przeciwbólowego. moze to jakis taki etap, ze mi juz próchnica nerwy zajęła.. ? a co do tego czy mam dziure to tak. mam w nim dziurę. ten ząb już był leczony, niedawno wypadła z niego plomba.. i pod plomba bylo czarno. zlekcewazylam to dopoki nie zaczelo boleć heh.

Gość bygggd
no ja mieszkam na wsi i tutaj nie ma stomatologa. trzeba do miasta jechac, ale zeby do miasta jechać trzeba 6km pieszo na autobus isc. ja mam male dziecko, więc tak na "już" to nigdy nie mam mozliwosci isc. teraz na srode mam zaklepana wizyte i zorganizowana opieke dla dziecka więc idę.

Gość ząbek hilarego
oj,no to jak jest dziura i tak bolało tz że próchnica zrobiła się głęboka i najprawdobodobnie będzie leczenie kanałowe a że ząb przestał nagle boleć,to nie znaczy że już nie zacznie znów boleć,skoro ma dziurę to wymaga szybkiego leczenia nie olewaj tego,ja przez swoją głupotę musiałam usunąc 7 zębow i mam protezę

Gość 23 latka
autorko mam tak samo, ostatnio z szóstki wypadła plomba, i mała dziurka się zrobiła, raz w nocy mało nie padłam 3h nie spałam z bólu i płakałam, poszłam do dentysty i okazało się, że do leczenia kanałowego. Teraz mam opatrunek w zębie, nie chciał mi przepisać antybiotyku, bo leczenie kanałowe za 3tyg dopiero, więc nauczona doświadczeniem sama sobie załatwiłam i dobrze, bo tej nocy po tym jak był robiony to nie spałam z bólu bo jak dolną 6 dotykałam górnej 6 to padałam z bólu. nie mogłam jeść, bo nie mogłam zęba zaciskał i bolał strasznie,. Załatwiłam Duomoxi pomaga, także Ty jak masz mieć leczony kanałowo, poproś koniecznie o antybiotyk, żeby nie paść z bólu!