Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna domu....

Co mogę zrobić na obiadek z piersi kurczaka? Dawajcie pomysły :)

Polecane posty

Gość panna domu....

Zazwyczaj po prostu panieruję w czymś w stylu płatki kukurydziane czy obsybka kebab. Mam ochotę na coś innego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mordo ty mojaaa
A może na surowo z frytkami?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panna domu....
jak to na surowo? Mmm ten w śmietanie wygląda super :) dziękuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Możesz zrobić schab.Zrób panierkę z jajek do tego wsyp zarenko smaku i zamocz pokrojoną pierś na 10-20 minut. Możesz wstawić do lodówki na noc najlepiej dodać wtedy mleka gdyż mięso stanie się pod jego wpływam mięknie. Następnie obtocz w bułce tartej. I smaż:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fffffffffffadaf
Niema za co ;) Tylko jak będziesz go robić to pamiętaj żeby kurczak smażyć na maśle, bo na oleju wychodzi ten sam przepis dużo według mnie(bo w końcu są gusta i guściki) gorszy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetrzyj na tarce ok 1kg pieczarek, zetrzyj jedna cebule - to wez podsmarz na patelni - przeloz do jakiejs wiekszej miseczki - jak ostygnie - wrzuc posiekana w drobna kosteczke piers - dodaj 2 lyzki smietany 18proc. - przyparawy - sol, pieprz... i troche mąki - wszystko wymieszaj - powinno miec lekka konsystencje taka jak na placki ziemniaczane (jesli to wszystko jest leiste dodawaj mąki ) - usmarz na patelni male kotleciki z tego - ( zrob na probe kilka i dopraw do smaku ... bo ciezko tak od razu do smaku doprawic)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panna domu....
Lollla- schab to dobry pomysł, pewnie wykorzystam go na jutro :) A dziś pewnie ten kurczak w śmietanie, będę pamiętać żeby smażyć na maśle :) Dziekuję Wam! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×