Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziewczyna_Marokanczyka

slub z marokanczykiem - pytanie.

Polecane posty

mam takie pytanie..szukam i szukam informacji na ten temat ale tego jest taka masa ze chyba przed majem sie nie wyrobie dlatego potrzebuje odpowiedzi wprost..jak wyglada marokanski kontrakt slubny? czego sie powinnam spodziewac? moglabym liczyc na jakas pomoc tzn. tlumacza? chce wiedziec co podpisuje a nie znam ani arabskiego ani francuskiego...a domyslam sie ze po angielsku to raczej tego nie dostane?

Gość A K I M A
Nie bierz żadnego slubu. Będziesz żałowała.

Jak sobie załatwisz tłumacza a rodzina męża wyrazi zgodę to będziesz mieć w urzędzie. Najlepiej jakby tłumacz przyjechał z Tobą aby był wiarygodny. Zaznacz w kontrakcie, że nie wyrażasz zgody na więcej niż jedną żonę i że dzieci w razie rozwodu zostają z Tobą. Nie podpisuj żadnych zobowiązań finansowych.

To Ty wychodzisz za maz w Maroku czy my ?? zadzwon do ambasady, urzedu, albo sie tam po prostu wybierz i sie wszystkiego dowiedz :-O

Gość Roman Sobieszczański-Pasztęski
handluje haszyszem może?

Gość będziesz mieszkać w
maroko?

znajdz na necie tlumacza, zadzwon i zapytaj ile wszytsko kosztuje, kobieto ile Ty masz lat ? Jeszcze raz zdecydowanie odradzam slub w Maroku :-)

Gość asderwas
pewnie przyszly maz juz jej neta zablokowal na co poniektore strony :D

Gość Lelum__Polelum
Bo dzieje się w Egipcie? Z takimi pytaniami idź gdzie indziej. Tutaj kobiety się szanują :)

Gość yhyyyymmmm
kazda tak mowi :/

na poczatku kazda mowi ze jej to nie dotyczy. Twoje zycie, i Twoje wybory, ale moge sie zalozyc o gruba kase ze zaniedlugo bedziesz mowila cos innego :-) Badz chociaz na tyle madra i nie bierz slubu w Maroku :-O :-O

Gość Lelum__Polelum
Faktycznie ma foto. Co za wstyd...

Gość Lelum__Polelum
Jeśli ten gość był jej pierwszym i ją rozdziewiczył to lepiej to foto wrzucić gdzieś jako ostrzeżenie. Może być zawodowym podrywaczem.

nie rozumiem was. co e tym dziwnego. jestesmy razem. to normalne. ja sie zawsze szanowalalm. polacy nie sa lepsi od arabow. na pewno nie. moje kolezanki byly zdradzane czy oszukiwane. dajcie spokoj. zawodowy podrywacz :) to ja go poderwalam :)

Może Polacy nie są lepsi (chociaż tak nie uważam), ale tu jesteś w swoim kraju, masz tu prawa, masz swoją rodzinę, znasz język itd. Inna jest tu kultura, inne życie. Jeśli młody chłopak myśli poważnie o ślubie z tobą to albo dla pieniędzy albo żeby dostać się do Europy. Prawdopodobnie pochodzi z biednej rodziny a rodzinka już się ślini na myśl o dobrobycie. W zamożnej rodzinie nie było by mowy o czymś takim, bo ojciec już dawno wybrał by mu żonę na równym poziomie. Mam nadzieję, że to jednak żart ..