Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmamusiazabkamalego

Czy moge dać jajecznice?dziecko po biegunce...

Polecane posty

Gość mmamusiazabkamalego

ale biegunka przez ząbkowanie, moim zdaniem bardzo luzne kupy,tylko ze bardzo czesto,wiec zdaniem lekarza-biegunka.Bylismy u lekarza-bardzo silne ząbkowanie, dzis juz nie zrobil kupki, jest lepiej, ale co mam dac jesc?lekarz wypisal diete-biszkopty,ryz,marchewka,banany,flipsy....ale co z tego,jak moje dziecko zje z tego wszystkiego tylko flipsa! czy moge dac jajecznice mocno scieta?na masle?nie wiem co dac obiad....poradzcie czy mozna czynie,mam strasznie wybredne dziecko :(

może kleik ryżowy, jabłko pieczone, może to zje ale mój tez tydzien czasu miał luźne kupy i też mu chciałam dietę wcisnąć to nic nie zjadł, a co się okazało, za parę dni wyszła czwórka i w sumie to niepotrzebnie go katowałam dietą ale u Ciebie moze być zupełnie coś innego biegunka to według mojego lekarza powyżej 8 kup dziennie

Gość mmamusiazabkamalego
nie zje tego, w życiu! u nas to zęby idą, napewno! byliśmy u lekarza, 8 kup zrobił napewno jak nie więcej.Nie wiem jakie zęby idą,bo ma ich dużo 8 u góry i 7 na dole. A wiecie jakie najgorzej sie wyrzynaja?tzn najbolesniej?

Gość no i cóżż e
a ile ma dziecko ? może lepiej jajko na miękko i miękka bułka z masłem albo bułka z chudą szynką na obiad lekki rosół z makaronem lub ryżem i marchewką + gptowany kurczak

ja bym jajecznicy nie dala ugotuj zupke ryzowa, delikatny rosolek.....albo moze daj ziemniaka z marchewka i ugotowana piersia z kurczaka?

Gość no i cóżż e
jak bolą dziąsła i zęby to coś co nie trzeba za bardzo przeżuwać - rosół z makaronem + rozgotowana marchewka jest OK albo propozycja dla starszego dziecka gotowane ziemniaki + lekki gulasz z indyka (mało doprawiony) - ziemniaki z sosem mieszasz w papkę, mięso siekasz w drobne kawałeczki

Gość mmamusiazabkamalego
1,5 roku ma

ale pewnie nie może też jeść twardych potraw, bo dziąsła bolą i dlatego trzeba coś delikatnego

Gość no i cóżż e
po biegunce ostrożnie z nabiałem, serkami, jogurtami (nie za dużo na raz) natomiast na przegryzkę może być Lubiś zapiekany makaron z tartym jabłkiem, cynamonem, cukrem i masłem ryba duszona w folii, ziemniaki, gotowana marchew kleik ryżowy na wodzie posypany rozpuszczalnym kakao (przy jelitówce tylko to córka chciała jeść) co prawda cukier, słodycze nasilają fermentacje w jelitach, ale pół łyżeczki kakao nie zaszkodzi

Gość no i cóżż e
zupa grysikowa (delikatny rosłół zagęszczasz grysikiem)