Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Dylematowa

Rozmowa kwalifikacyjna - ja rekrutuję i mam dylemat

Polecane posty

Gość Pani Dylematowa

:( Mam 3 dobre kandydatki na jedno stanowisko. Wstępne rozmowy już były i każda wg mnie jest dobra. 2 z nich mają wyższe wykształcenie, jedna średnie i chyba nie zamierza studiować, ale jednakże biorę ją pod uwagę. Praca w kulturze czyli ważne jest obycie i dobra polszczyzna, dobre zdolności interpersonalne etc. Jutro prowadzę ostateczną rekrutację i zastanawiam się jakie pytania zadawać aby dobrze wybrać. Do tej pory przeprowadzałam 2 rekrutacje i zawsze miałam "oko" do ludzi ale tym razem mam dylemat :( Może Wy macie pomysły jak nie skrzywdzić żadnej z potencjalnych pracownic(zek) ;) i wybrać tę jedną dobrą.

Gość Pani Dylematowa
Tak, niedziela i gimnazjum ma wolne :o dzięki za koment.

Gość ludzie sa coraz glupsi
Dupa z ciebie a nie rekrutujący. Masz zerowe pojęcie o HR skoro pytasz na forum jakie pytania masz zadawać? Kobieto, kto cie przyjął do roboty z taką wiedzą. Żal!

Gość ywf
musisz zatrudnić wszystkie trzy, innego wyjścia nie widzę

Gość amalletta
o jakiej krzywdzie mówisz? i tak wybierzesz jedną a dwie odrzucisz... ja bym zadała pytanie w stylu: ale czasmi zdarza się, że trzeba wykonac jaąs pracę fizyczną ( wymyśl co, żeby było wierygodne) czy pani też by się podjęła? w ten sposób odwalisz paniusie z aspiracjami "wyżej sra niz dupe ma"

Gość farba lakierowana
Dupa z ciebie a nie rekrutujący. Masz zerowe pojęcie o HR skoro pytasz na forum jakie pytania masz zadawać? Kobieto, kto cie przyjął do roboty z taką wiedzą. Żal!

Gość uważam że byłabym idealna
do tej pracy

dlaczego zaakcentowałaś to że jedna ma średnie wykształcenie? przecież to nie ma znaczenia. ludzie po studiach często nie mają doświadczenia a to że jedna ma średnie nie znaczy że jest gorsza. Ja ostatnio zatrudniałam 2 osoby do biura rachunkowego i wybrałam chłopaka który miał średnie wykształcenie bo miał o wiele większe doświadczenie w zawodzie niż dziewczyny po studiach. pomyśl o tym że to wiedza, zaangażowanie i doświadczenie ma znaczenie a nie to kto jaką szkołę skończył

Gość Pani Dylematowa
Bo ja tylko gimnazjum skończyłam a robotę dostałam po znajomości.

Gość Pani Dylematowa
To jest mała firma :) parę osób i nie jestem kadrową i wiem, że nie mam doświadczenia, dlatego pytam.

Gość farmazony same
wybierz tę która mniej sie jąka nie wymawia "eee" bądż "yyy" między zdaniami i ktora jest ładniejsza ;;)

Gość Pani Dylematowa
Taka jestem yntelygentna a muszę pytać się na forum, jaki tępak ze mnie i beton :O wybaczcie

Gość a ja wlasnie odkrylam ze balag
mozesz im kazac opowiedziec cos o swoich zainteresowaniach, jakie ksiazki ostatnio czytaly itp - skoro to praca w kulkturze to wyczaisz, ktora jest obyta itp.

Gość amalletta
zastanów się jaką cechę chciałabyś znależć u kandydatki - i tak pytaj. Ja ci podałam pytanie na odrzucenie damulek, a ty możesz miec inne preferencje

Gość ;terda
NAWET DEBILKO NIE NAPISAŁAS JAKIE TO STANOWISKO , co maja robic i co ci jest potrzebne w osobie zatrudnionej bosz...jacy ludzie zajm uja sie rekrutacją głupsi od tych poszukujących jeszcze mówi o wykształceniu - wyzsze -średnie a nie zaznaczyłas jaki kierunek i doświadczenie co ty robisz na tym stanowisku ? jesteś jakąs włascicielką budki warzywnej czy co ? że na da