Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chwilowa 123

czy jestem DDA? potrzebuję opini kogoś, kto się zna.

Polecane posty

Gość chwilowa 123

Witam. Zacznę od tego, że przechodzę jakiś kryzys, nie umiem sobie poradzić ze sobą, czuję się tak, jakbym nie wiedziała kim jestem. Stoje w miejscu, moje życie mnie dobija. Szukam wskazówek co mi jest i gdzieś tam natrafiłam na strony o DDA. Wydaje mi się, że mogę być DDA, ale nie jestem pewna. Nie wszystkie cechy DDA odnajduję u siebie. A jednak mój ojciec nadużywa alkoholu, w dzieciństwie miałam z tym duży problem, dom kojarzy mi się ze stresem, czuję się tam stłamszona psychicznie jakby uwięziona w sobie. Do tej pory boję się ojca chociaż mam już 20 lat. Nie rozmawiamy ze sobą, zawsze był tyranem. Zastanawiam się nad terapią, ale najpierw chciałabym zweryfikować, to czy jestem DDA, czy nie...

Gość chwilowa 123
mam nadzieję, że ktoś coś napisze.

ale podala s za malo cech swoich zeby moc to stwierdzic czytalas kim sa DDA jakie widzisz wspolne cechy ja mialamn meza DDA troche wiem moj maz no klamal jak z nut nawet jak rownie dobrze mogl mowic prawde skupil sie na pracy i znajomych chcial byc powdziwiany i najlepszy za wszelka cene nawet klotni ze mna

Gość przelot_em
Być może masz syndrom DDA ale o tym najlepiej wypowie się psycholog po rozmowie z Tobą. Nie musisz mieć wszystkich cech książkowych DDA , niektórzy mają tylko część w mniej lub więcej nasilonym stopniu. Myśl o terapii to naprawdę dobry pomysł.