Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teresanaaa

ubezpieczenie samochodu w Polsce i uzytkowanie za granica

Polecane posty

Gość teresanaaa

Kupilam samochod we wloszech, mieszkam tu i pracuje ale zameldowanie mam w polsce. Chodzi o to, ze roczny koszt ubezpieczenia samochodu we wloszech to 1.800 euro miesiecznie czyli ok. 7.500 zl. Chcialabym zarejestrowac samochod w Polsce i ubezpieczyc go tak, bym mogla z ubezpieczenia korzystac w krajach unii europejskiej. Czy jest to mozliwe?Co trzeba zrobic, jakiego ubezpiezyciela najlepiej wybrac i ile moze wyniesc takie ubezpieczenie?

Gość teresanaaa
odpiszcie prosze ardzo wazne

Gość mam zamiar
sory chyba jestem nje w temacje to jle tam sje zarabja skoro za ubezpjeczenje placj sje 1800 euro??????????????????????????????///

Gość jkdsjfkfsdj
I to miesięcznie ? to już chyba wiem skąd ten kryzys u nich .

Gość taki jeden samcowaty
po 1 w polsce wiele mniej nie zapłacisz NIESTESTY JAK MNIEMAM NIE MASZ ZADNYCH ZNIZEK PZU minimalnie ma 2 tyś pln OC!!!! Tam na 90% mówisz cene z AUCO CASCO I nie dziwcie się ludzie :) Ojciec z zniżkami za berlingo 280pln Ja za saxo już 15% zniżek 1200pln Takie zycie :)

Gość jkdsjfkfsdj
Ja za scenika 900 zł i myślałem że sobie jaja robią . 2 lata temu miałem zero zniżek i zapłaciłem 600 coś .

Gość teresanaaa
sorry pomylilam sie, 1800 euro oczywiscie rocznie. Czyli ile by mnie takie ubezpieczenie wynioslo? 1.200 zl to jest 300 euro, wiec nie duzo.

to masz na polske!!!! Mysl dziewczyno przyszlosciowo. jak myślisz przebywać w obcym kraju to sie w polskie ubezpieczenia nie pchaj!!! Ile by cie wynioslo jw 1200pln za polske i coś koło 2 gie tyle za włochy Wpisz sobie zielona karta włochy i ci wyskoczą kalkulatory. Mi za saxo wyszlo 587pln + 1200 ZA OC!!!!

Gość teresanaaa
Czyli ok. 2.400zl? Czyli i tak mi sie oplaca bo to ok 600 euro, wiec 1200 euro mniej?

Jeśli jesteś polką ale mieszkasz we Włoszec to najlepiej zarejestrować samocód w Polsce i tu ubezpieczyć ale możesz użytkować we Włoszec bo polisa ODC działa na terenie całej UE.

Gość teresanaaa
KAFE Padnik,mozesz cos wiecej napisac na ten temat, gdzie najlepiej ubezpieczyc i ile takie ubezpieczenie by mnie wynioslo?

Aby wyliczyć składkę musisz podać : -marka i model pojazdu -rok produkcji pojazdu -pojemność silnika -swój wiek -powiat , w którym będzie rejestrowany pojazd ( podaj również kod pocztowy) -ile masz zniżek w OC pojazdu

Gość teresanaaaaaa
peugeot 206 energy rok produkcji 2009 1.1 diesel 28 lat pow. lubelski zero znizek

no po huj ci to facet?? 2009 rok auto w dieslu Jeśli kupi w pzu ucieknie z mlodocianego. Wiec bendzie taniej. Ale wciaz za AC bez zniżek i doświadczenia w nowym aucie ile ci ma wyjsc?? 2700 ??? najtaniej?? Do tego zielona karta na włochy w 3 tyś sie nie zmieści zeby nie wiem co... Kurwa jakie te baby są

Gość teresanaaaaa
ale jak czytam o zielonej karcie i nie pisze ze we wloszech trzeba miec zielona karte!!!!!sa wymienione inne kraje ale wloch nie ma!!

Gość teresanaaaaa
Dla kogo Zielona Karta Warta Warta zawiera umowę ubezpieczenie OC „Zielona Karta z posiadaczami pojazdów mechanicznych zarejestrowanych w Polsce. Zielona Karta wymagana jest na terenie następujących państw: Albania, Białoruś, Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra, Iran, Izrael, Macedonia, Maroko, Mołdawia, Serbia, Tunezja, Turcja, Ukraina. Nie pisze, ze we wloszech potrzebna zielona karta, wiec jak to jest?

można jeździć na terenie UE do 30 dni. Jak chcesz na stałe to zielona karta podobnie pojazdami z angli w polsce. A kraje ktore wymienilas to te które musisz dokupic zieloną kartę by wogole wyjechac. Kosz ok 200pln za miesiac.

Gość teresanaaaaa
ale skad beda wiedzieli, ze minelo 30 dni?nic z tego nie rozumiem. przeciez jak wyjade samochodem za granice to nikt tego nie bedzie sprawdzal czy ja jezdze nim za granica czy w polsce i kiedy wyjechalam. prawo jazdy mam od 2 miesiecy.

jw 30 dni w uni wolno... tylko ze tak sobie mysle i nikt ci nie sprawdzi ile jesteś :) bo w schengen bys jezdzila

no i zwyzka + 20 za toze masz mniej niz36 miesiecy prawko :)

samcowaty mylisz fakty. Na 30 dni to wykupuje się polisę w przypadku sprowadzenia pojazdu z zaranicy i można nim jeździć tylko po Polsce.( jest to tzw. polisa krótkoterminowa)

Gość teresanaaaaa
Czyli oplacilo by mi sie ubezpieczyc w Polsce bo juz nie wiem. 1.800 euro rocznie to jak dla mnie bardzo duzo, nie stac mnie na takie ubezpieczenie.

kolega mówi tu o strefach euro ?? Bo nie wiem co za podatek od ulic. Ale pewnie mieszka w berlinie i o to biega... DZIEWCZYNO DAŁEM CI LINKA ?? WPISZ SOBIE TAM WSZYSTKIE DANE I DOSTANIESZ CENE PROSTE!!! Na moje oko wyjdzie ci najtaniej ok 2700pln. Kwestia na ile ac