Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keri mam pytanie

Carrie do jasnej ciasnej!

Polecane posty

Możliwe, aż tak rozległej wiedzy nie mam. W sumie z ziołoleku mi się rzucił w oczy ten krem sojowy właśnie... Ale na wstępie napisane, że zawiera olej rycynowy, także odpada. ;)

Gość keri mam pytanie
na wizazu jest kilka skladow ziololeku i wszystko na parafinie, wiec ja podziejkuje :O :P

Własnie patrzyłam też tej firmy Korana i też parafina, a ogólnie skład witaminowy mi się spodobał. Szkoda :P Myśle o zamówieniu kremu z biochemii urody, tylko jeszcze nie wiem jakiego.

Gość keri mam pytanie
a może coś alterry ci podpasuje? a co z olejem rycynowym jest nie tak? tez zapycha? to olej naturalny, z jakiejs tam rosliny

Co do oleju rycynowego, to nie wiem czy mnie zapycha, bo na twarz nie próbowałam, ale on ma właściwosci "ściemniające" i używałam kiedys do rzęs i miałam trochę przebarwienia na powiekach. Co prawda na rzęsy podziałał dobrze, faktycznie były dłuższe i wręcz czarne. Co do alterry to zaraz zerknę, dziekuje. :)

Gość keri mam pytanie
w rossmannie. jak bywasz w niemczech to alverde tez jest w DM zdaje sie, naturalna seria. w aldi jest tez jakas naturalna seria. ostatnio widzialam ze w leclerku wprowadzili jakies niby naturalne kosmetyki, ichnie. fitomed, polska firma ktora robi kosmetyki powiedzmy naturalne. atw polska firma ale slyszalam ze szalu nie ma. niektore rzeczy farmona ma perelki, bielenda.

Co do alterry to używałam kiedys maseczki, ale nie skojarzyłam nazwy, dopiero po opakowaniu. Wspomnienia mam nawet dobre, ale nie przypominam sobie, żebym widziała jakis krem typowo nawilżający w rossmannie z tejże firmy... Ale w sumie zawsze wchodzę z zamiarem konkretnego zakupu.

Gość keri mam pytanie
jesli to "kiedys" bylo np rok temu, to moglo nie byc. w polsce dopiero wchodza, powolutku. ostatnimi czasy wprowadzlii serie z dzika roza , na dzien i na noc, mam, uzywam tez, dobra rzecz, dobrze odzywia

Hm, ten tłusty mi się podoba nawet. :) Właściwie to "skład" taki jak Korana, czyli A, E, F i wosk... Także, jeżeli znajde to na pewno kupie. Dziekuje :)

Gość keri mam pytanie
hahaha, obawiam sie ze zbyt latwo nie znajdziesz :D na pewno nie w supermarketach, raczej na stronie albo zielarskie sklepy. ale oni na swojej stronie maja spis miejsc gdzie mozesz dostac w swoim miescie, mozesz sobie sprawdzic. tanie sa, w granicacg 10-15 zl

Gość keri mam pytanie
ten alterry dzika roza jest zajebisty, szczegolnie jak uzywasz na dzien i na noc jednoczesnie

Gość keri mam pytanie
no top dzika roza, jest wersja na noc i na dzien wersja. o to mi chodzilo. szczegolnie ze ida mrozniejsze dni, te kremy sa takie bardziej tresciwe. jak nie masz skory ogolnie bardzo suchej, to na pewno powinny dac rade. zreszta zobacz, ja mam, mam z tym zajebisty problem, a daja rade calkiem niezle

Ja właściwie cere mam śmieszną, przetłuszczającą się, skłonną do wysuszenia, chociaż nie tak to powinnam nazwać... Nawet jak używam kremów do typowo suchej to potrafi się wysuszyć. Staram się też nawadniać od środka, pić w miare dużo wody. Swego czasu brałam też capivit hydro, ale jakiejś wielkiej zmiany nie zauważyłam.

Kiedyś z firmy Bandi miałam dobry krem, ale to było z 5 lat temu, jakiś nawilżający, nawet już nie pamiętam, bo go wycofali. On jedyny sprawdzał się bardzo dobrze.

Gość keri mam pytanie
a masz alergie? jako dziecko mialas problemy skorne? wypryski, uczulenia itp? tran pomaga natluscic skore (od srodka), olejek z wiesiolka dwuletniego (oeparol i gal chyba robia takie do lykania). polecilabym dermogal ale tam jest gliceryna a ty sie na nia obrazilaS :P

Gość keri mam pytanie
aloes ma wlasciwosci silnie nawilzajace i regenerujace skore

Miałam trądzik kiedyś, ale właściwie jeżeli chodzi o stan mojej skóry, pomijając trądzik to zawsze taki był sucho-tłusty, właściwie ze względu na to nie mogłam za bardzo używać jakichś preparatów trądzikowych przepisanych przez dermatologa, bo wtedy chyba skóra zeszłaby mi płatami. Co do aloesu, to pamietam kiedyś, że wcierałam naturalny, przed chwilą ścięty i faktycznie, wtedy nie dość, że leczył mi wypryski to i stan cery odnośnie nawodnienia był dobry. :P

Co do gliceryny jest tak, że jezeli powietrze nie jest odpowiednio nawodnione, to ona pobiera wode z najglebszych warstw skóry, także jeżeli chodzi o kremy z gliceryną, to wiadomo, że nie uciekne od niej, bo jest w większości, ale wtedy wybieram takie, gdzie jest ona możliwie najdalej w składzie.

Gość keri mam pytanie
w dermogalu jest olej wiesiolkowy i gliceryna. ja mam ogromna sklonnosc przy swojej chorobie (azs) do przesuszen i luszczenia, a na mnie dziala bardzo dobrze. ale faktem jest, ze ostatnimi czasy dosc duza uwage przywiazuje do spozywania olejow, czy to w formie kapsulek, czy tran, czy dosc duzo ryb jadam a one wiadomo

Gość keri mam pytanie
dzieki :) patrzylam na to i cos tam bylo, chyba jakies glikole, ktore mnie uczulaja wiec niestety odpada :( ale pianki myjace marion sa naprawde dobre, i maseczki peel off

Ogólnie to ostatnio jestem fanką naturalnych maseczek. :P Zarówno do włosów jak i do cery, ale te mnie przyciągnęły ze względu na potrójną formę i w sumie cene też. ;)