Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomooooooooccccccccccccccccccy

Dziecko nie robilo kupy 3 dni,co mam zrobic?

Polecane posty

Gość pomooooooooccccccccccccccccccy

Byłam w delegacji, moj 15nastomiesieczniak z moja babcia, ona przez te 3 dnikarmiła go głównie gesta kasza manna i dawałą mało picia...cóż stało się, czopek nie pomaga, jabłko również.Pomozecie

kup z bobovity sloiczek "owoce poludniowe" albo sliwki suszone w sloiczku z gerbera mozesz tez namoczyc sliwki i dac ten wywar-lekko podgrzany -do wypicia dobre jest tez kiwi,woda z miodem i cytryna.... nie dawaj absolutnie ryzu,marchewki, kaszy manny, kaszki ryzowej, bananow....

Gość fhgrsxh
Popracuj termometrem, u nas zawsze dziala, daj starte jabluszko, suszone sliwki, moze go ruszy :)

akurat przy zaparciach nie podaje sie surowych jabłek-TYLKO GOTOWANE!! SUROWE JESZCZE BARDZIEJ POTEGUJA PROBLEM:O

sok z jabłka z dodatkiem kilku kropel cytryny i tak nagle po tym tez nie zrobi, trzeba troszkę odczekać

Gość fhgrsxh
U nas surowe jablak dzialaja przeczyszczajaco, wiec nie wiem skad ta teoria:]

Gość syrop jest na to jakiś
lakto.. coś tam zapytaj w aptece

Gość araba zdecydowanie
laktuloza,ale to dla większych dzieci

Gość lklk
moja corka (9 miesiecy) potrafi nie robic tygodniami, mimo wykluczenia z diety ryzu, kaszek, kleikow, marchewki, lekarz przepisal jej laktuloze, 5ml; 2x dziennie, pomagalo na pocztku, teraz nawet to nie pomaga...mowicie gotowane jablka, spróbuje..

Gość mamaOleńki123
Mi stara doktorka dała na to dobry sposób codziennie świezy owoc lub sok wycisniety przez mamusie Ma to być;pomarańcz,jablko,sok lub tarta marchew,burak,fasola szparagowa,odstawic nawet kakalo,z fasolki moze to byc zupka krem.Powodzenia życze.

Teosia się myli. pieczone jabłka dajesz gdy dziecko ma biegunkę!! Np. z ryżem. Wówczas pektyny pęczniejąc chłoną z jelit nadmierne ilości wody. Natomiast na zaparcia daje się surowe jabłko. Ja polecam suszone śliwki Gerbera, u nas pomaga.

Jang Mamuska, poczytaj http://babyonline.pl/twoj_maluszek_zdrowie_artykul,5782.html a jak ci sie nie chce to skopiuje ci jedno zdanie z artykułu "Jeśli maluch ma skłonności do zaparcia, lepiej, aby pierwszym wprowadzanym do diety produktem nie było tarte jabłko (ma działanie zapierające) ale np. przecier warzywny (to spora dawka czyszczącego jelita błonnika). Dobrze jest także menu takiego malucha rozszerzać na początek o nieklarowne soki (ułatwiają wypróżnienia)" wystarczy? surowe jabłko nie ma wlasciwosci przeczyszczajacych,przeciwnie sprzyja pogłębieniu problemu z zaparciami

Teosia, ja również poczytałam to i owo. Może powiem tak, nie gniewaj się bo absolutnie nie wątpię w Twoją wiedzę itd :-) Mojemu dziecku surowe jabłko pomaga więc to zależy od konkretnego organizmu, każde dziecko może inaczej zareagować na ten specyficzne owoc.

spoko :D to forum,nie jestem oszalala mamuska, co sie obraza:D w sumie pewnie i tak jest-jednemu pomoze,innemu nie:) na pewno sa inne bezdyskusyjnie skuteczne sposoby wiec jablko mozna sobie darowac:) pozdro:)