Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *weronikao*

Czy po cc dostaje się środki przeciwbólowe? A co wtedy z karmieniem piersią?

Polecane posty

Gość mamaaliiheli
tak, na ogół ketonal dożylnie, a potem paracetamol doustnie, można karmić

u nas dają nawet ketonal. Podobno nie przenika do mleka, ja normalnie karmiłam, ale jak tylko mogłam, odmawiałam brania piguł.

Ja wprawdzie po sn, ale u nas w szpitalu po cc dawali to samo- paracetamol, 2 tabletki po 500 mg co 6 godz, powiedzieli że jest absolutnie bezpieczny, nie przenika do mleka, dzwoniłam potem jeszcze z domu upewniać się czy mogę brać nadal- jak pomagało w bólu i mogłam być na chodzie, to dlaczego nie? Efekt był taki że ponad miesiąc męczyłam się ja z masakryczną pokrzywką, dziecko z wysypką jak u ropuszki- widać mój organizm nie przyswaja większych dawek, i się odkłada, bo powtarzało się to (delikatniej) za każdym razem później jak brałam więcej niż jedną porcję tabletek. Wkurzyło mnie zapewnienie że do mleka nie przenika- przenika jak widać, co pediatra mi potwierdziła. Więc za tabletki ja już dziękuję.

Gość smerfetkaaaaaaaa
ibuprofen

Gość ja dostawałam ketonal
przez cały pobyt w szpitalu inaczej w ogóle nie byłabym w stanie zajmować się dzieckiem do domu dostałam Diclofenac w czopkach i brałam to jeszcze z jakieś 2 tygodnie normalnie cały czas karmiłam piersią

Gość laura26
ja na szczęscie też dostawałam ketonal i oczywiście normalnie do cyca przystawiałam po kazały mi.