Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marina...

Miesiączka-a raczej jej brak/dziwne samopoczucie.. NIE CIĄŻA

Polecane posty

Gość Marina...

Od 2 miesięcy spóźnia mi się okres. Nie jestem w ciąży. Co tydzień robię test.. Dziwnie się czuje. Nie tyle fizycznie co psychicznie. Co prawda pobolewa mnie brzuch tak jak przed miesiączką,czasem nawet mam wrażenie,że zaraz się puści,ale martwi mnie bardziej moje psychiczne samopoczucie. Ostatnio a raczej od dłuższego już czasu jestem bardzo rozdrażniona. Wszystko mnie denerwuje,irytuje.. Mąż,dzieci itp. Wkurzam się o byle jakie rzeczy. Robię mężowi awantury o błahe sprawy.. Nie chce tego. To jest silniejsze ode mnie. Wydaje sie to dziwne,komiczne a zarazem debilne.. Nigdy taka nie byłam. Moze mieć to cos wspólnego z tym,że tak długo spóźnia mi się okres? Nie proponujcie wizyty u lekarza. Dzięki

Gość to trzeba sprawdzić
a lekarz gryzie że nie bierzesz pod uwagę go?

Gość ktokolwiek bije kogokolwiek
skoro to nie ciąża, to na pewno zmiany hormonalne. Menopauza? Tak czy inaczej ginekolog endokrynolog na pewno by ci pomógł

Gość Marina...
Tzn,do normalnego mogłabym iść ale do gina nie.

Gość Marina...
Na menopauzę jeszcze jestem za młoda.

Gość Marina...
Zna ktoś jakieś naturalne sposoby na wywołanie miesiączki? Słyszałam ,ze malwa jest dobra..

Gość breja 24
kobieto idz do ginekologa, to może być torbiel, hormony, menopauza. ginekolog cie zbada i dostaniesz cos na wywołanie.

Gość z zapytaniem
to menopauza

Gość menopauza, kochanie
zdarza sie w kazdym wieku. To prawda, ze wiekszosc kobiet przekiwita w bardzo dojrzalym, ale zdarza sie to takze nawet u nastolatek

Gość Marina...
Zawsze jest tak,że okres spóźnia mi sie około 1 tygodnia. Ostatnia miesiączka była bardzo obfita. Przez 3 dni leciało mi po nogach a teraz cisza.. Mam 21 lat więc menopauza raczej nie wchodzi w rachubę. Nie chcę do ginekologa 😭 Nie da się jakoś inaczej? :o

Gość moja bliska znajoma
zaczęła przekwitać w 35 roku życia, więc może być i menopauza. Nie mam pojęcia dlaczego nie chcesz pójść do ginekologa. Z takimi dolegliwościami właśnie tam się chodzi przecież. Laryngolog ani dentysta się na tym nie zna

Gość olaboga123
przecież ginekolog to tylko lekarz. Może jedynie pomóc. W tym wieku powinnaś o tym wiedzieć. To może być coś groźnego.

Gość moja bliska znajoma
napisałaś że od 2 miesięcy nie masz okresu... To ile w końcu ci się spóźnia? 2 miesiące czy ile? Bo jeśli kilka dni, to o czym ten topik?

Gość hehehehhehehehe zal
masz 21 lat i masz meza i dzieci? wiec skoro juz rodzilas to czemu boisz sie ginekologa? dziwna jestes

Gość Marina...
Tak,mam męża i dzieci. I co z tego? To teraz nie ma najmniejszego znaczenia..

Gość moja bliska znajoma
i w wieku 21 lat masz już męża i dzieci? I do ginekologa boisz się pójść? To może psychiatra by pomógł, bo za bardzo normalne to nie jest..

Gość ????????/ pytanie
a w ciąży chodziłaś do ginekologa, a rodziłaś w szpitalu czy gdzie????

Gość Marina...
Tak. Chodziłam regularnie. Musiałam. Chodziło o dobro dzieci. Jest powód "dzięki" któremu nie chcę iść ale nie chcę o tym rozmawiać.

Gość kocham witkaca
idź do gina, nie wiem, jaki można mieć powód żeby nie zadbać o własne zdrowie :O dziwna jesteś. mam nadzieję, że jak masz córki to nie odziedziczą twojej głupoty i normalnie pójdą się badać.

Gość Marina...
TEGO się nie dziedziczy..

Gość olaboga123
a jeśli masz guza i osierocisz dzieci?? Marsz do gina! Nie ważne co Ci zrobił w przeszłości. Jest po to by pomagać. Poza tym możesz iść do innego jeśli do jakiegoś konkretnego masz uraz.

Gość kocham witkaca
jak im będziesz wkręcać fobie przed ginem to na pewno polecą się badać profilaktycznie, jak na skrzydłach :O nie wnikam jaki masz powód, bo pewnie i tak żaden, który bym mogła zrozumieć. ale pomyśl- przez internet nikt Cię nie zdiagnozuje, nie przepisze leków i nijak Ci nie pomoże. a to może być menopauza, może być torbiel, a może być nowotwór. cholera wie. ale jak będziesz zwlekać, to samo nie przejdzie, więc może jednak to przemyślisz i pójdziesz do gabinetu.

Gość Marina...
Jakiś czas temu zostałam zgwałcona.. 😭

Gość kocham witkaca
jak to nie żart ani prowo, bo z takich rzeczy się nie żartuje :O to gdzieś na kaffe jest temat "kącik kobiet zgwałconych" i tam udzielą Ci wsparcia. a do lekarza musisz pójść bo to jest poważna sprawa. i nie tylko gin, ale też psycholog.

Gość olaboga123
pomyśl sobie że ginekolog ma Ci pomóc. Że dla dobra dzieci swoich lepiej żebyś żyła a może być to coś zlego. Chyba nei chcesz osierocić dzieci? Trzeba być twardym. Ja byłam kiedyś molestowana wiem że może być Ci ciężko. Zaciśnij zęby i stawaj naprzeciw przeciwnościom losu. Uwierz mi że wiele ludzi ma problemy i nieprzyjemne sytuacje. Kobiety są twarde. Mogą znieść wszystko. Wierzę że zrobisz to co należy.

Gość exit110
to mogą byc pasozyty... Czosnek POLSKI. 10 główek nie ząbków, jeśli dla większej ilości osób to wiecej. Pokroić/ zmiażdżyć i zalac sokiem z kiszonych ogórków. Odstawić w chłodne, ciemne miejsce na 10 dni i później również tak przechowywać. Sok podawać dzieciom przed snem 5 ml można trochę rozcieńczyć (niedobre paskudztwo ), dorosłym 10 ml. Można zjadać również czosnek z tej mikstury( dorośli). Stosować miesiąc. Nie więcej niż 2 razy w roku. Sok może mieć różną barwę, zależy to od czosnku w której porze roku robimy miksturkę. Sok nie może Wam sfermentować, bo zdarzył mi się i taki przypadek, ale chyba było wtedy za ciepło. Cały czas obserwować kał,a jak coś znajdziecie to oddać do badania... Po kilku latch obserwacji mojej dzieci siebie i męża wiem, że nadpobudliwość u dzieci , nerwowość, kłopoty w nauce - koncentracja, zgrzytanie, złe sny, krosty na pupie, osad na zembach, psujące się zemby, czerwone pieprzyki, kaszel równiez szczekający, w nadmiarze kichanie i bekanie, popękane naczynka, nadmierna otyłość, chudość, podsiniałe oczy, krosty - są od pasożytów. Nie wszystke te obajwy muszą występowac jednocześnie. Dzieci mają coraz więcej tasiemczyc (zbiorowe żywienie w szkołach, przedszkolach, psy i koty). Na tasiemca możecie kupić lek Yomesan/Niclosamide z aptek internetowych za granicą. Bez recepty. Vermox też kupicie . Mi zniknął NIEPRZYJEMNY ZAPACH Z UST, krosty, łamliwe paznokcie, grzybica między palcami u nóg, kamień nazębny, mąż mniej chrapie i mówi, że ogólnie czuje się jakis lżejszy... Dziecko brało zentel 3 dni // 2 tyg. przerwy // Vermox 3 dni //. Nic nie znalazłam w kupie.// znów 2 tyg przerwy i zastosowałam powyższy przepis u swojego dziecka przez kilka dni, potem podałam mu Vermox (ciągle stosując sok z czosnku) i to co zobaczyłam w kupie to był szok... Musicie ostrożnie przeprowadzać odrobaczanie gdyz bardzo silnie zarobaczony organizm może nie poradzić sobie z toksynami po robalach, tzw wstrząs anafilaktyczny. Jedzcie dużo ogórków kiszonych, kapusty kiszonej, cytryny. Robaki uwielbiaja zakwaszony organizm, a nie znoszą środowiska zasadowego. leki, farmaceutyki pomagaja tylko wtedy kiedy wspomagamy je naturalnie, nie jemy słodyczy, mąki itp....Lekarze próbuja wmówic nam rózne choroby, nie wierzcie we wszystko co usłyszycie. Nieświeży oddech prawdopodobnie = TAsiemiec. Kupcie Niclosamide / Yomesan najlepiej 2 opakowania bo nie zawsze jedno wystarcza. Poczytajcie o tym leku w necie. Kupcie w aptece on line, za granicą, holandia, niemcy, belgia. Chyba, ze macie kogoś znajomego za granicą. Dobrze tez podac pozostałym członkom rodziny...W Polsce lek nie jest dostępny, zakazany przez Ministerstwo Zdrarowia. A ludzie chodzą do lekarzy. Ci diagnozują coraz to nowsze jednostki chorobowe (wrażliwe jelito, Halitoza itp.) tylko nikogo nie mogą wyleczyć i tak dorabiamy koncerny farmaceutyczne dokupując kolejne dawki leków które zamiast leczyć czyszczą nam portwel i powodują kolejne dolegliwości. Jaki mieliby z nas pożytek gdyby szybko nas wyleczyli !?? Mi pomogła w diagnozie Wega Medica w Warszawie, ale od dawna podejrzewałem, że to moze być tasiemiec. Powiedzieli, jaki lek kupić.... dodatkowo, w bardzo wielu przypadkach u dzieci ale nie tylko występuje włosogłówka. To nie prawda, że bytyje tylko w jelicie. Potrafi je przebijać i przenikac do tkanki podskórnej.Powoduje bóle nóg (w szczególności na odcinku między kolanem a stopą, "popękane" naczynka, rozdrażnienie, "złe" sny, niespokojny sen, bladość - powoduje anemię, szczekający kaszel, swędzenie skóry. Lek np. Vermox najlepiej podać w nów (faza księżyca) i robić kąpiele przeciwpasożytnicze z miodu i mąki, po lekach lub w pełni... Trudno ją usunąć samymi lekami bo przenika do organizmu. Nie słuchajcie, że to zabobony, bo tak piszą ludzie których poważne problemy zdrowotne nie dotyczą. Toksokaroza (glista psia, kocia) też może dawać podobne objawy. Choroba z piaskownic. Na to można zrobić badanie krwii w lepszym labolatorium. Pomagajcie SWOIM DZIECIOM bo nikt za Was tego nie zrobi...chyba, że wolicie aby lekarze faszerowali je sterydami, antybiotykami, itd, itd...