Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloniczek

opieka nad dzieckiem kuzynki

Polecane posty

Gość sloniczek

Witam kuzynka zaproponowala mi opieke nad swoim 6 miesiecznym synkiem oczywiscie platna i mam w zwiazku z tym pytanie. Jaka stawke powinnam zaproponowac zeby bylo dobrze godzinowa 3zl czy 4zl czy miesieczna w jakiej wysokosci? Dodam ze mam pilnowc od poniedzialku do piatku po 4 godziny. mieszkamy w malej miejscowosci. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość jutro nie będzie dnia
nie wiem, w w-wie jest 10-12 za godzinę, powidz w jakich okolicach mieszkasz, może ktoś zna ceny

Gość sztormiak 2585
skoro mieszka we wsi to co to za różnica? przecież nie będzie dojeżdzać godzinę:(

Żeby było uczciwie i promocyjnie dla kuzyna i uczciwie dla Ciebie powinnaś chcieć co najmniej 7 złotych. Ja np jak biorę nianię z agencji płacę jej 20 zł za godzinę. W ogóle nie wyobrażam sobie zaproponować komukolwiek pilnowanie dziecka za mniej niż 10 zł bo to wstyd i brak szacunku dla drugiego człowieka.

Gość Reveroneeee:)
ja bym powiedziała 5zł za godz. 4godz x 5 dni w tyg to wychodzi 20godz tygodniowo. akurat za tydzien ci wyjdzie stówka. uwazam ze to ok. wiadomo ze to kuzynka to troche taniej, obcej osobie powiedzialabym wiecej

Gość U nas stawka
Małe miasto w pomorskim: 8-10zł/h

Gość sloniczek
Wojewodztwo Lubuskie miejsowosc liczaca kolo trzynastu tysiecy osob. nie chodzi o to ile biora nianie od obcych osob. Mi chodzi o to ze to kuzynka i nie wiem ile powinnam wziasc w takiej sytuacji. Czy nie powinnam patrzec na to ze to kuzynka i brac normalna stawke? Wiem tez ze jej sie nie przelewa i dlatego ona musiala wrucic do pracy. Przepraszam za wszystkie bledy ale nie lubie pisac wole rozmawiac normalnie:)

Popatrz na to z innej strony. Chyba kuzynka nie ma zamiaru Ciebie wykorzystywać i chce zapłacić uczciwie, a dodatkowo mieć komfort wiedząc że jej dziecko nie jest z obcą osobą. Dla niej to powinien być powód żeby zapłacić Tobie więcej niz obcej kobiecie.

Gość sloniczek
Ja bede chodzic do niej mieszkamy niedaleko siebie. 7minut i jestem u niej.

Gość sloniczek
no niby tak ale ona pracuje na pol etatu ma kolo 500 zl miesiecznie i ja mam od niej brac te 400 zl np i co jej zostanie z tej wyplaty 100? eh sama nie wiem. Co byscie zrobili na moim miejscu?

to zalezy jakie okolicznosci-ty siedzisz w domu tez w dzieckiem?jesli tak,to bierz na zarcie dla dziecka i moze 150-200 dla siebie

Gość mama radę da
Z kuzynką o tym porozmawiaj - ile jest w stanie płacić, skoro to kuzynka, to chyba możesz gadać wprost, że nie chcesz za półdarmo, ale i nie chcesz zedrzeć i od niej oczekujesz, że wyjdzie z wstępna propozycją. Druga sprawa - ona ma chyba męża który pracuje, co? Więc chyba nie ograbisz ją z dochodów całkiem. Uważam, że 400 zł miesięcznie to dobra stawka za taki czas i dla matki i dla opiekunki - na początku.

Gość alalalalalalalalala
to może ona myśli że ty jej za darmo będziesz dziecka pilnować, bo nie wiem jak komuś się opłaca wrócić do pracy za 500 zl i wynajmować opiekunkę.

Gość alalalalalalalalala
Jak ma nieciekawą sytuację i musi wrócić do pracy to pewnie bierze w tej chwili wychowawczy płatny 468 zł

To że kuzynka zarobi 500 zł nic nie znaczy, chyba że jest samotną mamą, wtedy tak. Inaczej kasa na nianię idzie ze wspólnych pieniędzy jej i męża a nie tylko z jej.

Gość sloniczek
Powiedziala mi ze sie dogadamy ale nie wiem jaka stawke powinnam zaproponowac zeby nie wyjsc na jakas pazerna czy cos. Nie nie mam wlasnych dzieci. Tak wlasnie mysle ze moze te 200 zl bylo by ok?

Gość sloniczek
Tak jej chlopak pracuje ale tez kokosow nie zbija. No wlasnie to w koncu kuzynka rodzina i nie wiem co zrobic w tej sytuacji. Jak zaproponuje 100 zgodzic sie czy tez odmowic i poprosic o 200? Albo jak zaproponuje 400 to zejsc do 300zl?

Jak juz koniecznie chcesz uprawiać wolontariat, co uważam za bezsensowne na dłuższy czas, to przynajmniej szukaj innej pracy a kuzynkę uprzedź, że nie stać Cie na to żeby dla rozrywki bawić jej dziecko i że to tylko do czasu aż cos innego znajdziesz.

Gość alalalalalalalalala
A ty wiesz jaka to odpowiedzialność zostać z cudzym dzieckiem, 6 miesięcznym w dodatku? Po drugie ja mogłabym popilnować komuś dziecka kilka dni za takie pieniądze ale tak codziennie to za duże zobowiązanie a za małe pieniądze. A dlaczego nie pracujesz i za co żyjesz, jesteś jeszcze na utrzymaniu rodziców?

Gość alalalalalalalalala
Pytam po raz drugi, skoro on też mało zarbia to czemu ona nie dostaje wychowawczego? Jak wróci do pracy to przecież jej odbiorą.

Gość sloniczek
no niby masz racje Aniolku w kropki. U nas ciezko z praca dlatego sie zgodzilam na to pilnowanie zawsze jakis grosz wpadnie. Wiadomo jak znajde prace to zrezygnuje z pilnowania.

Gość vsdfvsefwsadwszd
dokładnie - szukja normalnej pracy a nie robisz za darmową niańkę dziecko to ogromna odpowiedzialność