Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimówka;)

Trudna sytuacja w domu, co robić?

Polecane posty

Gość anonimówka;)

Ok. 3 lat temu wyszłam za mąż, przez ten czas mieszkaliśmy razem z teściami w ich domu. Rok temu wzięliśmy kredyt ok. 300tys na dom w przyszłym roku planujemy się wprowadzić. Przez ten czas dużo się zmieniło ja dostałam świetną prace ok. 5500 na ręke ,mąż też nie zarabia źle 3000 i im bliżej mamy do wprowadzenia się do domu moi teściowie robią problemy . Bo jeżeli my się wyprowadzimy to będą musieli wszystko opłacać sami i im nie wystarczy (dodam że teść ma emerytury ok. 3tys, teściowa nigdy nie pracowała) Najpierw było błaganie o to żeby sprzedać nasz niedokończony dom, później grożenie że nie pozwolą aby nasz syn który ma 2 lata zamieszkał z nami w domu bo nas całymi dniami nie ma więc dziecko się przyzwyczaiło do dziadków i do ich domu. Teraz z kolei teściowa wymyśliła że w momencie kiedy się wyprowadzimy mamy im płacić alimenty ! Dodam że mają oni też drugiego syna który już od kilku lat mieszka z żoną i dziećmi w innej miejscowości , nie interesują się tym czy rodzicom trzeba pomóc czy nie, przyjeżdżają tylko wtedy kiedy potrzebują pieniędzy a jest to ukochany synek teściowej i kiedy teściom zostają pieniądze to wszystkie dają dla nich. Gdy teść dostał odprawe z pracy ok. 40tysięcy , wszystko dostał brat męża i teraz gdy zaistniała sytuacja z tymi alimentami rozmawialiśmy z bratem męża i mówimy że kiedy się wyprowadzimy rodzicom trzeba będzie pomóc finansowo na co odpowiedzieli że oni mają kredyt , my też mamy ! a oni z kwitowali to tym że nam się lepiej powodzi i oni nie zamierzają wspomagać rodziców. Zaraz też był telefon do teściowej i kiedy wróciliśmy do domu była wielka awantura że jakim prawem prosimy brata żeby się składał na alimenty to nam się lepiej powodzi oni od drugiego syna pieniędzy nie wezmą. I co my mamy zrobić w takiej sytuacji nie chce się z nimi kłócić ale z drugiej strony dlaczego ja mam im płacić pieniądze które w rezultacie powędrują do brata męża?! Bo teściom spokojnie wystarcza te 3 tysiące . Z drugiej strony jeżeli faktycznie zaistniałaby potrzeba żeby im płacić to teściowie mogą pozwać tylko nas o alimenty a drugiego syna już nie ?

Gość anonimówka;)
zawsze szczery, ty to masz chyba bardzo bezstresowe i bezproblemowe życie bo dla ciebie każdy wpis tutaj każdy problem to prowo:/

Gość sgsgsgsggsgs
Alimenty musi zasadzic sad, wiec to nie taka prosta droga. A sad na pewno wezmie pod uwage to, ze oni maja dwoch synow a nie jednego.

Gość ooooo oooo
no to masz problem

Gość maturks4
Problemu nie ma żadnego! Młoda rodzina na pełne prawo żyć własnym życiem z dala od rodziców. Którzy wcale nie żyją w niedostatku. A jak nie stać ich na utrzymywanie dużego domu, to niech sprzedadzą swój i w zamian kupią dwa wygodne pokoje w bloku. Taniej, pracy mniej... Bardzo wątpliwe, aby jakikolwiek sad w tej sytuacji przyznał alimenty. A już na pewno nie od jednego dziecka