Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja888

czy wasze 2-latki ogladaja bajki ?

Polecane posty

Gość kaskadaaa
moja 16 miesięczna córcia ogląda 2 razy dziennie po pół godziny

Gość mój synek zaczął oglądać
właśnie jak skonczył 2 lata wcześniej w ogóle go to nei interesowało

Gość mama juz dwojeczki
Moj tez oglada, a jak dlugo? Hmm...tak w sumie z godzinke dziennie, czasem przy bardzo brzydkiej pogodzie jak naprawde nie da sie wyjsc na dwor to tak sumujac w ciagu calego dnia z 2 h .

Gość juhyvcc
do 3-go roku zycia dziecko nie powinno siedziec przed tv dluzej niz pol godziny. No ale jak chce sie miec chwile spokoju a sie nie chce dzieckiem zajac, to lepiej je przed tv posadzic i miec spokoj :O:O

Gość mama juz dwojeczki
juhyvcc - bzdury. Zalezy co oglada. Moj wiele sie nauczyl np. zna niektore kolory, nazwy owocow, warzyw, piosenki itd. ogladajac specjalne programy dla takich maluchow, ktore pozniej razem cwiczymy, spiewamy i opowadamy. Poza tym jest dwujezyczny i dla niego takie ogladanie np. polskich programow i bajek jest super, bo uczy sie z nich polskiego, wiec jesli nie masz o czyms pojecia to bardzo prosze nie wypowiadaj sie :o

tak, ostatnio ogladała kubusia puchatak, przybiega i mówi koło i kreśli ręko kółko:) oglada jak wstaje ok 40 min 2 bajki po 20 min oglada jak idzie spac ok 40 min czasami w południe

Gość dwa razy
po pol godziny to moze ogladac dziecko od trzech lat a nie takie male po co sadzacie przed telewizorem tak wczesnie zeby sobie oczy psuly ruszcie tylki lepiej na spacer

Gość kaskadaaa
sorki ale mam tez inne zajęcia w ciągu dnia niż zajmowanie się non stop dzieckiem. W tym czasie gdy dziecko ogląda bajkę mogę spokojnie zrobić obiad tym bardziej że córka już nie sypia w dzień.

mój ogląda od jakiś 2 miesięcy, ale interesują go tylko teletubisie i Uki ma 2 lata i 1miesiąc.. Ogląda ok 2-3 odcinków dziennie

moj ma 2 lata i nie interesuja go ani piosenki zadne , ani bajeczki ani reklamy --nic. cieszyc sie czy martwic...juz niewiem ale chyba na wszystko czas przyjdzie...

Gość jajko niespodzianka
noo moja ma 2 lata i już oglądała ojca chrzestnego..

Gość dellicje
mój ma 22 miesiące, dosyć dużo ogląda. Myslę, że wyszłoby ze 3 godziny dziennie Są to rózne rzeczy Np. kołysanek słucha z komputera, ogląda wtedy obrazki Albo teraz uwielbia piosenkę z alfabetem agielskim Z bajek ogląda Krecika, Bolka i Lolka, Reksia - ale tylko wybrane. Czasem pocoyo, świnkę peppę Kiedyś lubiał Teletubisie czesto bardzo słucha i oglada muzykę, piosenki itd. Wtedy tanczy sobie i klaszczę Nie wiem jak kiedyś wplynie to na jego rozwój, ale na dzien dzisiejszy jest bardzo bystry. Ładnie już mówi, umie policzyć do dziecięciu, zna prawie wszytskie literki i odczyta trzy cyferki. Zna kolory itd. Także uważam, że na razi mu nie szkodzi

Gość do dellicje
moim zdaniem w zaden sposob to na niego nie wplynie, bedzie takim samym dzieckiem jak inne, wady wzroku przewaznie sie dziedziczy, a jesli nabywa to chyba by musial siedziec kilka godzin metr od tv. bez przesady, nie martw sie...sa oczywiscie stukniete mamuski, ktore dzieciom wszystiego zabraniaja a dzieci chodza jak w szwajcarskich zegarkach, w domu jest musztra,ale to nie o to chyba chodzi w wychowaniu dziecka:o

Gość dellicje
dzieki za słowa otuchy:) w sumie uważam, że troche za duzo oglada ale sam się domaga a włączam mu jak coś robie albo np z rana, kiedy potrzebuje czasu dla siebie, zeby sie umyć, doprowadzi do ładu

Gość do dellicje
nie ma za co. uważam, że nic a nic mu nie będzie i wyrośnie na normalne,mądre i fajne dziecko:) my kiedyś też oglądaliśmy bajki i nie wydaję mi się, żeby któraś z tego powodu była jakaś skrzywiona i inna od reszty przez bajki oczywiście. Ba, ja po cichaczu przed rodzicami w wieku wczesnoszkolnym horrory oglądałam i nie wpłynęło to na moja psychikę:) na wzrok także! pozdrawiam. nie dajmy się zwariować.

Gość qwemn
Dellicje- masz naprawdę takie zdolne dziecko??? W tym wieku i już takie szaleństwa...?

Ogląda, kocha klub Myszki Miki, ogląda 2 odcinki dziennie i The The Hoobs w sumie wychodzi to jakaś godzinę dziennie 3xpo 20 miut nie ciągiem Uwielbia bajki mógł by oglądać non stop ale walczymy z nałogiem, kupiłam książeczki Thomasa, dobranocy ogród itp i oglądamy bajeczki papierowe.

moj oglada bajki zawsze kiedy chce, a chce czesto. ma teraz 2lata8 miesiecy i mowi doskonale. buduje bardzo rozwiniete zdania, uzywa slow ktorych z pewnoscia niejeden 4 latek nie zna, liczy do 10 a potem dziesiatkami do 100, zna prawie wszystkie drukowane literki, mnostwo wierszykow, piosenek, ogolnie jest bardzo pojetny, ma doskonala pamiec i bysrzak jest z niego:) do tego ma swietnie rozwiniety zmysl orientacji w terenie, doskonale rozwinieta wyobraznie, umie rozwiazywac rozne problemy, np, w zabawie, ma swietne pomysly , opowiada bajki, ktore sam wymysla, wie co jest dobre a co zle, odroznia doskonale uczucia, umie wczuc sie w sytuacje kogos kto jest w potrzebie i okreslic co ta osoba czuje. nie wiem czy tylko ja mam takie spostrzezenia czy inne dzieci mniej ogladajece bajki sa tez tak rozwiniete, ale ja nie zamierzam mu zabraniac. bo widze ze to bardzo pozytywnie wplywa na jegpo rozwoj psychiczny ale i fizyczny rowniez, gdyz uwielbia tanczyc w rytm muzyki z bajek i wykonywac cwiczenia ktore sa prezentowane np. w leniuchowie.

Czerwony Nick - jakbym czytała o moim synku, tez ma 2,8 i ogląda duzo bajek ale tylko te, które lubi, Maniek, Ul, Jake i piraci, Farma Benjamina i jeszcze kilka, rozwija sie swietnie, mówi wszystko, liczy, zna literki i mnóstwo słów i powiedzonek, których wiele dzieci nie zna. Dzis budując z klocków powiedział do mnie: Mam pewna koncepcję.... Poza tym oglądając bajki zawsze przy tym się bawi - buduje z klocków, bawi sie w farmę, ma duża podzielność uwagi przez to.

Czerwony Nick - jakbym czytała o moim synku, tez ma 2,8 i ogląda duzo bajek ale tylko te, które lubi, Maniek, Ul, Jake i piraci, Farma Benjamina i jeszcze kilka, rozwija sie swietnie, mówi wszystko, liczy, zna literki i mnóstwo słów i powiedzonek, których wiele dzieci nie zna. Dzis budując z klocków powiedział do mnie: Mam pewna koncepcję.... Poza tym oglądając bajki zawsze przy tym się bawi - buduje z klocków, bawi sie w farmę, ma duża podzielność uwagi przez to.

Gość nie czytalam calego topiku
ale mnie zaiteresowal. dziecko chyba do 2 roku zycia nie powinno ogladac telewizji.Ale jak sie to ma w praktyce to nie wiem. Moj syn nie oglada,ma 22 miesiace.Ale mysle,ze czas na bajki. dzieci teraz rozwijaja sie szybciej,nie ma co przesadzac z tym 3 rokiem bez ogladania bajek

Gość a moja.........
3 letnia corcia oglada bajki i to dosc czesto ogladajac te bajki nauczyla sie - liczyc do 10 ( wie jak wygladaja cyfry ) - liczyc do 10 po angielsku - zna kształty figur geometrycznych - zna literki ( nawet umie nazywac je po angielsku ) - kolory to juz zna od dawna - ma bardzo rozwiniety zasób słów - błyskotliwe i madre odpowiedzi uwazam ze bajki bardzo edukuja dzieci jestem tylko przeciwniczka bajek , gdzie jest ukazana przemoc , jakies walki

Gość od edukacji dzieci
sa rodzice,a nie bajki! Co wy robicie calymi dniami?

Gość mam taka.......
znajomą ktora ma male dziecko i twierdzi ze jej dziecko do ukonczenia 3 roku zycia nie obejrzy zadnej bajki Dziecko spi w tym samym pokoju co ona ( telewizor jest tylko w tym pokoju ) Przez to jej postanowienie ona z mezem nie ogladaja w ogole telewizji - telewizor przez caly dzien jest wylaczony . Nie rozumiem zeby tak sie poswiecac dla dziecka - dla mnie to chore .

Gość mamama27
mój ma rok - ogląda teletubisie i polsat jim jam - czasem jak coś ja patrze to tez kuknie - sory ale oszalałabym jakbym cały dzień goniła za dzieckiem w prawo i lewo i walczyła o każde ubranie i jedzenie - a tak to puszczam bajke na 15 minut - synek zje - spokojnie sie ubierze - dużo sie bawimy - dużo spacerujemy ale czasem musze coś zrobić a nie da sie go inaczej zostawić

Gość kolorowoooo
u nas bardzo czesto ogladamy bajki, synek ma 27 mc-y z umizoomi uczymy sie liczenia i kształtów bo tak inaczej to nie chce, tomek to jego uochana bajka, ma duzo ciuchci wagonów cały pokój z torów wiec ma tez dzieki te,mu swoja pasję;-) ogladamy jeszcze klub przyjaciol myszki miki małych einstainów misia oso ul i wiele wiele innych...

Gość kolorowoooo
wszystie matki polki, jedna madrzejsza od drugiej a srednio co druga zawsze dodaje szczypte niekiedy garsc fikcji zeby ubarwic swoje zycie... to jest zenada... matka ktora tu pisze o prawdzie jest krytyowana i obczerniana