Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedowierzammm

Masakryczne cisnienie, co jest ze mną?

Polecane posty

Gość niedowierzammm

z głupot zmierzyłam sobie dziś cisnienie u mojej mamy- 160 na 96 oczywiscie odczekalam znowu mierzę 150 na 90 , diagnoza-zepsuty aparat albo cos z bateriami, pożyczylam od tesciow- podobne wyniki! ja mam 25 lat!nigdy nie mialam problemow z cisnieniem! 125 na 75 norma co jest grane????pale papierosy fakt,ale ile... paczke mam na 3 dni.alkohol- w wekend sobie pozwole na dwa piwa, mam lekka nadwage ale nie otyłość. horror ,naparwde sie martwie.Nic mnie nie boli,obłed jakis...ktos sie zna na tym?

Gość o jaki test ci chodzi
A dobrze sie czujesz? Nie boli cię głowa, nie masz zawrotów itp? Faktycznie wysokie masz ciśnienie, ale są ludzie którzy po prostu żyją na wysokim ciśnieniu. Jednak trzeba to kontolować. Ja np mam zawsze niskie cisnienie ok 100/60 ale lekki spadek sprawia, ze myślę, ze umieram.

Gość z tego co mowil moj wuefista
to 90 tez jest spoko;p zalezy wszystko od organizmu. moja mama ma b. niskie i ja tak samo, ale moj wujek ma strasznie wysokie. Jak byl u lekarza to on wielka oczy i 'to pan jeszcze zyje?' :D Zyje dalej i cieszys ie zyciem. Ma 60lat, jara jak smok, wodke chleje i trzyma sie znakomicie. Nie panikuj bo nic Ci nie jest. Jesli takie masz, to znaczy ze tak ma byc. Na uspokjenie mozesz isc do lekarza, ale powie CI to samo.

Gość niedowierzammm
nic nie boli! czuje sie normalnie, z głupot zmierzyłam. moja mama jeszcze do mnie wydzwania jak sie czuje :) sama sie przejęłam bo w tym wieku... rzadkie przypadki. czytałam wlasnie ze niedobór witamin a zwlaszcza C moze byc przyczyna takiego cisnienia, no i stwierdzam ze zle sie odzywiam,moze to jest powode,sama nie wiem. juz nie mierze cisnienia bo za duzo, tętnice tez na tym cierpią.