Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kojjecc

Jaki kojec wybrać? doradźcie proszę

Polecane posty

Gość kojjecc

Mam 8 miesięczne niemowlę i postanowiłam kupić kojec tak zeby odizolować dziecko od niebezpiecznych rzeczy w domu i od jej starszego braciszka. Zastanawiam się jaki kojec wybrać. Waham się między dwoma. Chodzi tu o rodzaj a nie o ten konkretny przykład. 1 http://allegro.pl/berber-kojce-africa-afryka-kojec-6xgratisy-wys-0zl-i1866093250.html Wydaje mi się, ze dla niemowlaka byłby chyba najlepszy bo ułatwiłby próby samodzielnego wstawania, które nas niedługo czeka i upadanie w nim byłoby bezpieczne. Dziecko mogłoby w nim także spać w dzień. 2 http://allegro.pl/v31-kojec-dla-dzieci-xxl-z-bramka-wiele-ustawien-i1836268814.html Ten jest spory, ale mam na niego miejsce. Tutaj plusem jest to ze ma otwieraną bramkę i mógłby posłużyć dłużej jako wydzielona część pokoju nie tylko dla niemowlaka, ale nawet dla 2 latka.Dziecko miałoby więcej miejsca na zabawki i mogłoby w nim raczkować swobodnie. Dodatkowo w razie potrzeby rodzeństwo mogłoby się tam bawić razem, oczywiście kiedy młodsze podrośnie, a ja bezpiecznie mogłabym tam zostawić 2 dzieci. No i teraz dylemat. Który wybrać? Poradźcie proszę.

też mi się wydaje że drewniany będzie lepszy. Na podłoge można dać dywan żeby załagodzić skutki upadków. Po za tym dziecku lepiej wspina się po szczebelkach niż siatce, no i ma więcej miejsca np do raczkowania. Sama chce taki kupić dla swojego 8 miesięczniaka :)

Gość kojjecc
Zastanawiam się tylko czy jak córka zacznie wstawać to sobie w tym drewnianym nie zrobi krzywdy. Wiem, jak starszy syn wstawał to zaraz upadał i leciał do tylu na główkę. Miał łóżeczko turystyczne i to było bardzo bezpieczne. Boję się, ze dywan tutaj nie wystarczy i jednak córka się poobija. Może rozsądne by było kupić na teraz ten pierwszy, nawet używany, a na później dokupić drewniany?

ja własnie dlatego dokupiłam dywan I maluchowi nie dzieje się krzywda newet przy upadkach ( on już wstaje ). A raczkuje ? Jak nie to możliwe że się sprawdzi, mój jest jak mały pershing i w łóżeczku turystycznym ani mu się śni siedzieć, dlatego wiem że u nas tylko i wyłącznie przestronny drewniany. Jeżeli to dla Ciebie żaden problem finansowy a dziecko jeszcze nie mobilne to jak najbardziej zainwestuj w dwa :)