Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosdkosdkos

Krótkie pytanie, może ktoś się orientuje.

Polecane posty

Gość kosdkosdkos

Kilka lat temu nie zdałam matury. Była to już nowa matura, ale bez obowiazkowej matematyki. Dokładnie nie zdałam angielskiego ustnego i ustnego polskiego, bo nie przystąpiłam do nich, reszte zdałam. Dostałam polecenie z pracy, że muszę zrobić maturę i pojsc na studia wyzsze. Ale nie wiem teraz co i jak. Jak wyglada poprawka matury ktora zdawalam killka lat temu? Czy to co zdałam już nie musze drugi raz zdawac, np polski pisemny , geografia pisemna i angielski pisemny? Czy musze zdawac matematyke, skoro jest teraz obowiazkowa? Wie moze ktos jak to wyglada wszystko w kwestii poprawki?

Gość ikejaa
chcesz iść na poprawkę po kilku latach? czy ty się słyszysz co ty za bzdury wygadujesz? Idziesz normalnie na maturę jak każdy inny. I piszesz z matematyką.

Gość kosdkosdkos
Mowicie serio z tym ze tylko jest 5 lat czasu... Kurcze to juz niestety za pozno.

Gość kosdkosdkos
Nie, jednak mieszcze sie jeszcze w przedziale 5 lat, o ile moge zdawac teraz w maju mature, nie jest za pozno na złozenie wniosku? I czy skoro zdalam pisemny polski, to moge tylko ustny zdawac czy musze caly przedmiot, mimo tego ze pisemny zdalem?

Gość kosdkosdkos
A i kwestia tego, ze do ustnych w ogole nie podchodzilam. Czy to ma jakies znaczenie?

Musisz się gdzieś podpytać, bo możliwe, że poprawki matury są koło lutego. Myślę, że będziesz zdawała to, czego nie zdałaś na maturze, czyli tylko ustny. Musiałabyś iść do swojej starej szkoły i zapytać albo zadzwonić do najbliższego kuratorium oświaty

Gość kosdkosdkos
A to, ze w ogole NIE PODCHODZIŁAM do ustnych ma znaczenie? Nie pojawilam sie na egzaminach wtedy.

Albo do CKE zadzwonić. Myślę, że nie ma znaczenia, że nie podeszłaś do egzaminu. W końcu i tak skutkowało to tym, że nie zdałaś.

Gość kosdkosdkos
Oki, dzieki bardzo za info. 🌼 Muszę spiać poślady i wziąć się za to, bo rok 2012 to ostatni rok w którym mieszczę się w okresie 5 lat od egzaminu dojrzałości.

Będziesz musiała pewnie złożyć jakieś podanie do dyrektora szkoły w której będziesz zdawała maturę (możliwe że z bibliografią na ustny z polskiego) i spinaj się, to na zimową sesję się załapiesz.